сряда, 3 август 2011 г.
Плодови кексчета
Продукти за 6-8 кексчета
200 г червени плодове
175 г брашно
80 г захар
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ванилия
50 г стопен бял шоколад
2 яйца
60 г стопено масло
200 г квасена сметана
настъргана кора от 1/2 лимон
масло и захар за намазване и поръсване на формите
пудра захар за поръсване
150 г червени плодове за гарниране
Приготвяне
* Намажете купички за крем карамел или суфле с масло и ги поръсете със захар. Разпределете плодовете по дъното им.
* В купа смесете всички сухи съставки, а отделно разбъркайте всички течни. Смесете ги и сипете тестото върху плодовете.
* Изпечете кексчетата в предварително загрята на 170* фурна. Пробвайте с дървена клечица дали тестото е изпечено и не лепне по нея. Оставете ги да се охладят.
* Сервирайте кексчетата студени, гарнирани с пресни плодове, квасена сметана или сладолед и леко поръсени с пудра захар. Да ви е сладко!
Страхотни са ,Йоли!
ОтговорИзтриванеА снимките са ....изкушаващи!
Хубав ден и поздрави!
Аз още въздишам по чийза,а ти вече ме съблазняваш с нова прелест!И пак толкова красиво поднесено-невероятна си!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
ВЪЛШЕБНО С йОЛИ, КАКТО ВИНАГИ....
ОтговорИзтриванеСтрахотни вкуснотийки :)
ОтговорИзтриванеИ аз още въздишам по чийзкейка!!!
Прегръдки!
Ммм...това са си най-обикновени кексчета.Просто станаха веселички заради ярките червени плодове.Благодаря ви момичета,много сте мили.
ОтговорИзтриванеДа, да обикновени били! ;)
ОтговорИзтриванеСамо по снимката мога да позная чии са, аха! :) Толкова плодови и примамващи, ммм...сигурно няма и помен вече от тях. Добре че изчезвам :)))
Целувки за теб!
Mila Yoli,a dali moje da se napravi v goliama foma ne6to kato plodova pita? Vajno e mnenieto na maistora.Blagodaria :):):)
ОтговорИзтриванеРазбира се мила.Никакъв проблем не е.Има много подобни сладкиши, на които плодовете са отдолу, а после се обръщат след печенето. Хубаво си намажи тавичката с масло и нареди плодове. Сложи и по-твърдички плодове, не само от нежните горски плодове, че да стане по-пубаво.А ако имаш тефлонова тавичка няма да имаш и никакви притеснения за обръщането на сладкиша.Благодаря ти за вниманието.
ОтговорИзтриване