сряда, 11 януари 2012 г.
Бишкотени пръчици
Продукти за 25 - 30 бр.
1 1/2 ч.ч. брашно
2 равни ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. суров шам фъстък
1/4 ч.ч. кедрови ядки
1/2 ч.ч. сушени червени боровинки
1 яйце
1 белтък
1 ванилия
настъргана кора от 1/2 лимон
настъргана кора от 1/2 портокал
Приготвяне
* В купа смесете сухите съставки. Към тях прибавете леко разбити яйцето и белтъка. Разбъркайте с лъжица докато всичко се смеси добре.
* Сипете тестото в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене и разнесете като оформите правоъгълник. С мокри ръце загладете тестото и дооформете.
* Изпечете в предварително загрята на 180* фурна за около 10-15 минути. Извадете изпечената кора и оставете да се охлади леко. Още докато е леко топла я нарежете на ленти с желани от вас размери. Поставете ги отново в тавата и леко ги запечете докато порозовеят от всички страни. Съхранявайте бишкотите в кутия.
* Много приятни твърди и хрупкави бисквити. Всъщност това са вид италиански канточини. Чудесни са с кафе или чаша мляко. Може да промените ядките и сушените плодове с такива, каквито най-много обичате. Рецептата е от тук. Да ви е сладко!
Много вкусни бишкотени пръчици, а декорацията е много весела! Хубава вечер от мен!:)
ОтговорИзтриванеЯ, Снежко си имаш :)
ОтговорИзтриванеИ с какви румени бузки е! Знаеш ли, не ща бисквитка; Снежко искам :)
Хахахха, аз пък искам бисквитки:)
ОтговорИзтриванеЧудесни са:)
Eх,че вкусно и весело при теб...с този Снежко много ме зарадва,но бисквитките са чудесни-взимам си едничка за кафето.
ОтговорИзтриванеПриятен ден,Йолинка!
Благодаря!Аз много оичам твърди бисквити.И карамелени също.И с бонбоните съм така.Да ми хрущат по зъбите.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЙоли, ....ти нямаш умора! Неспирна си ...с твоите вкуснотии! Всеки път , когато влезна в блогчето ти са.....от вкусни ,...по-вкусни неща..., а...начина по който ги аранжираш- е просто уникален! Браво! Твоя блог ...бих го нарекла.....Дуел на цветовете! Толкова са красиви снимките ти, че са радост за всяко око!
ОтговорИзтриванеНе съм попадала на такава рецепта за пръчици и...ми беше много интересно!Благодаря ти сърдечно! Прегръщам те и ти желая красив четвъртък!
Ах, че вкусноооо! С толкова ядки и плодове, направо си представям как ухаят тези бишкоти! Чудесно предложение, Йоли!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Йолинко,страхотни са!И както винаги прелестно накипрени!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни,мила!
п.п.Снощи ми даде страхотна идея с брашното,дето беше боднала фунийките за елхичките,благодаря! :)
Благодаря ви сладурки такива!
ОтговорИзтриванеОчите ми останаха, Йоли!
ОтговорИзтриванеХаресах идеите ти с картофки, но това изкушение е вълшебно...
Благодаря за удоволствието,
поздрави и хубави почивни дни, Диана
Здравей..
ОтговорИзтриванемного ми харесаха тези бишкотени пръчици. В най-скоро време ще ги приготвя и аз. Благодаря, че споделяш невероятните си рецепти с нас. Приятна вечер. : )))
Какво друго мога да кажа освен едно голямо благодаря. Само докато видях снимките и ме грабнаха, наистина не успях да ги докарам на вид като твоите, но пък на вкус мисля, че се получиха, защото бяха уникални. Децата много ги харесаха и явно ще трябва да ги правя отново и отново. Още веднъж благодаря ти!
ОтговорИзтриванеПоздрави
ммммм изглежтат много много вкусно, много обичам подобни сладки, само че нямам толкова време да си подготвям, мерси за рецептата ще я пробвам при първа възможност
ОтговорИзтриванемерси за рецептата ще я пробвам при първа възможност
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да я пробваш.Това са си всъщност италианските канточини.Ако обичаш твърди и сухи бишкоти ще ти харесат.Аз много обичам подобни неща.да ти е сладко!
ОтговорИзтриване