Продукти за около 50 - 60 броя:
125 г меко масло
1 яйце
100 г настъргано сирене
230-250 г брашно
сол на вкус
пълнеж:
1 белтък
100 г настъргано сирене
1-2 с.л. прясно мляко
Приготвяне:
* За тестото заедно разбъркайте на гладък крем маслото, яйцето и сиренето. С брашното омесете меко и еластично тесто. Ако сиренето е много солено не слагайте сол в тестото.
* За пълнежа смесете всички продукти, докато получите гладка смес. Ако сместа е много гъста добавете още малко мляко. Консистенцията трябва да е подходяща да се маже леко.
* Разделете тестото на 4 части. Всяка по отделно разточете на много тънка кора, като за юфка. Намажете с тънък слой плънка и завийте на руло. Увийте рулата стегнато в найлоново фолио и ги оставете за 20 минути във фризер. След като тестото добре се е стегнало го нарежете на кръгчета. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и изпечете до златисто в загрята на 180* фурна за около 20-25 минути. Да ви е сладко!
събота, 4 май 2019 г.
Солени охлювчета
Соленките са много крехки и вуксни. Ако желаете може да сложите ким в тестото или да ги поръсите отгоре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар