Пресният грах може лесно да почистите от шушулките, като го сварите за 2-3 мин. Шушулките се отварят и зрънцата грах падат на дъното на тенджерата, а и същевременно се бланшират.
Продукти за 4 салати:
250 г пресен грах
100 г нарязан сурово-пушен бекон
2 с.л. нарязан на ситно лук
1 скилидка чесън
3 стръка босилек само листата
сок от 1 лимон
5-6 с.л. зехтин
сол на вкус
100 г рукола
Приготвяне:
* Сварете граха за 2-3 минути в подсолена вода и отцедете.
* В сух тиган запържете до златисто бекона и лука. Отцедете ги от излишната мазнина върху кухненска салфетка.
* В блендер смелете фино чесъна, босилека, лимоновия сок, зехтина и солта. Ако желаете по-течен дресинг разредете малко с бульона от варенето на граха.
* Смесете граха с бекона и лука. Полейте с дресинга и разбъркайте. Гарнирайте салатата с рукола и поднесете на малки порции. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар