четвъртък, 25 септември 2008 г.

Козуначни тарталети



Продукти

1/2 изсъхнал козунак
100 г черен шоколад
50 г сушени плодови кори
3 с.л.коняк
50 г смлени орехи
4 с.л.кокосови стърготини

1 пакетче ванилов пудинг без варене
плодови кори,сладко от боровинки,шоколад за украса

Приготвяне

Отстранете кората от козунака и го нарежете на ситни кубчета.Не го мелете или стривайте на трохи - добре е да се усещат малки парченца козунак.

Стопете шоколада на водна баня и го изсипете в козунака.Прибавете орехите,алкохола,кокоса и ситно нарязаните плодови кори.Разбъркайте добре.

Сипете малко от тестото във формички за тарталети и притиснете добре за да се оформи гладка подложка.Оставете тарталетите в хладилника докато се стегне шоколада.


Разбийте пудинга според указанията на опаковката.

Гарнирайте козуначните тарталети с крем,сладко от боровинки и плодови кори.Украсете с разтопен шоколад.

*Ето ви измислен десерт за 10 минути.Можете да направите и бонбони с различен пълнеж.




Няма коментари:

Публикуване на коментар