Продукти за около 20 двойни бисквити.
125 г меко масло
70 г пудра захар
3 жълтъка
250 г брашно
1 пак.ванилия
щипка сол
200 г натурален шоколад
100 г лешници
Приготвяне
* Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем.Добавете един по един трите жълтъка,а след това ванилията и солта.Пресейте брашното и бързо омесете еластично тесто.Оставете масленото тесто за един час в хладилник.
* Нарежете шоколада на парченца.За всяка бисквита направете от тестото топче голямо колкото орех.Притиснете го между дланите си за да получите тънка питка.Сложете по средата парченце шоколад.
* Прищипете краищата за да се затвори добре бисквитата и я дооформете с пръсти.
* Изпечете бисквитите върху домакинска хартия в предварително загрята на 180*фурна до порозовяване.
* Счукайте ядките на дребни парченца и ги запечете докато порозовеят леко.Разтопете на водна баня останалия от пълнежа на бисквитите шоколад.Намажете с него напълно изстиналите бисквити и ги поръсете с ядките.
много хубави рецепти:)но пак ще попитам колко броя излизат
ОтговорИзтриванеАми и тези май не излизат повече от 30 бр. Ще трябва да пиша и бройката в рецептите си,по-удобно ще е за читателите.Благодаря ти,че ми обърна внимание за това.
ОтговорИзтриванеНаправих ги!!! Йоли, вчера открих блога ти и днес сътворих тези невероятни сладки! Изгорих си пръста, но си заслужава! Божествени! Поради факта, че някой от домашните е бил изял шоколада, сложих шоко-лешник, какъвто все още имахме. Шоколадът не се разтопи, но въпреки това се получи добре - с лешника отвътре! Много благодаря за шоколадово-бисквитените емоции!!!
ОтговорИзтриванеполучиха ми се 32
ОтговорИзтриванеDzveradina,прекрасно е да прочетеш такива думи.Много ти благодаря,страхотно ме зарадва.И веднага ще добавя и точната бройка към рецептата.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеSajaliavam che pisha s latinski bukvi,no niamam balgarskite .Pozdravlenia za prekrasnia sait.Ocharovana sam ot strahotnite recepti i niamam tarpenie da opitam poveche ot vkusnotiikite tuk.Ani.
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко,Ани! Много се радвам,че харесваш рецептите ми.Дано ти допаднат и на вкус.Ще бъда щастлива,ако опиташ някоя от тях.Още веднъж ти благодаря за хубавите думи.
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли. Изказвам възхищението си от твоите кулинарни умения. Врамето, което прекарвам, четейки най-различни рецепти в твоя блог е прекрасно. Реших да направя тези сладки за Коледа, та въпроса ми е, колко време предварително мога да ги приготвя.
ОтговорИзтриванеДани.
Благодаря ти,Дани.Много си мила.Можеш спокойно да ги правиш вече.Това са маслени бисквити и издържат много дълго време.Успех.
ОтговорИзтриванеОще утре се захващам. Дано се получат.
ОтговорИзтриванеSugarFree
ОтговорИзтриванеЗдр, Йоли! Като прочета в една рецепта, че има нещо за месене, точене или втасване я отминавам. Нооо в крайна сметка реших да пробвам :) всички в нас бяха очаровани :) майка уж беше на диета, ама не можа да устои...ноо генералното представяне беше на служенбото парти по повод 8-ми март. Мотото беше "Домашно е, нали?!" Всички колежки трябваше да приготвим софра от домашно приготвени специалитети, с които да почерпим колегите :) аз занесох от тези чудесни сладки и ябълковия пай :) моите кулинарни изкушения свършиха първи на софрата вдъхновени от твоя сайт и твоите кулинарни умения :) Благодаря!
SugarFree, та това е страхотно! Не на моите умения се дължи успехът ти, а само и единствено на твоите. Аз просто много се радвам,че съм оправдала доверието ти и са станали вкусни нещата. Да ви е сладко и до скоро!
ОтговорИзтриванеСтрахотни сладки!
ОтговорИзтриванеЙоли,благодаря за споделената рецепта.
Ванчето.
Невероятен блог! невероятни рецепти! Невероятни бисквитки! Благодаря ти за труда да пълниш това място с рецепти!
ОтговорИзтриванеБих искала да попитам какво може да се направи с останалите от рецептите белтъци, за да не се изхвърлят. В доста рецепти има използване само на жълтък?
Много ти благодаря за хубавите думи и се радвам, че харесваш ястията ми. В момента се сещам за следните мои рецепти само с белтъци, които можеш да намериш в каталозите в дясно: "Белтъчни кексета", "Спирали", "Спаначено руло", а можеш да направиш както целувки, така и целувчени блатове за торта, ореховки и т.н.т.
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко!
Ох, страхотно изглеждат тези бисквити! Заплюла съм си ги и скоро ще ги изпробвам :)
ОтговорИзтриванеЙоли, а откъде си купуваш този шоколад на копчета? Мисля да "инвестирам" като си купя по-голямо количество, че колко много неща съм си харесала от блога ти и май повечето са с шоколад:))) Та затова искам да си купя хубав. Откъде? Попадала съм на такъв продукт в кулинарните онлайн магазини, но като че ли не смея да купя, без да поне едно мнение... И затова си позволявам да те питам за това:)
Благодаря ти, мила!
И не спирай да твориш и да ни караш да ти се възхищаваме! :)
Ема
Еми,шоколада го купувам от един невероятен магазин.Ако знаеш какви други неща има в него ... ще ти хвръкне шапката.Посети го непременно,ако можеш.В София е,в кв.Редута на ул.Кадемлия 6. Шоколадът е белгийски и е наистина страхотно добър.Заслужава си!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, ще отида непременно!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Ема
Здравейте Йоли, като гледам Вашите чуднотийки направо онемявам. Толкова много ми харесват Вашите идеи, че рехиш да "шашна" моите колеги с Ваши неща, сигурно няма да ми се получат чак каот Вашите но се надявам да са достатъчно добри. Благодаря Ви за рецептите.
ОтговорИзтриванеКарола,първо веднага да го забравиш това Ви! Тук искам да ти е вкусно и притно,а не да си говорим официално.Благодар ти много за хубавите думи и доверието.Сигурна съм,че всичко ще се получи страхотно,при условие,че имаш желанието.Ще ги шашнеш със сигурност!!
ОтговорИзтриванеСтрааанно, като пуснах да търся рецепта за "вкусни курабийки" не очаквах, че ще открия блога на приятното момиче от "Юлисима". Това доста ще зарадва родителите ми =D Не знаех за личния готварски блог.
ОтговорИзтриванеТа, по темата - страшно вкусни ми се получиха, много благодаря за рецептата. Не че я спазих 1:1, ама то "в кухнята" основната съставка е настроението =D Направих си двойна доза, но не станаха чак 60тина, защото ги правех малко тематични и специално оформени. Тестото ми стана досадно трошливо, та добавих и малко олио за спластяване =D Получиха се като камъчета на допир, като трохи на поставяне в устата и като цяло - най-добрите масленки, които съм ял (за пръв път правя), особено с този пълнеж.
Ето тук най-долу съм ги вкарал: http://www.sayanmk.info/2012/11/halloween2012.html но ако линка пречи - трий ^^ Ще знам занапред. Браво, като цяло и евала за блогчето, ще ми послужи добре като ми се прави нещо =))
ПП: И честит ден на будителите ^^
Страхотни бисквити вчера ги направих,само искам да попитам за шоколада.Аз използвах млечен и като изтинаха той стана твърд вътре,така ли става по принцип.
ОтговорИзтриванеМного се радвам,че ги опита.Така е,не се тревожи.Като са леко топлички са най-вкусни,защото шоколада е още мек.Като изтине си става обикновен шоколад на блокче,както си го купуваме от магазина,няма как да остане течен.Може да е мек само,ако се направи като трюфелов крем,но в случая не съм усложнила рецептата с това.Да ви е сладко и благодаря.
ОтговорИзтриванеАз също съм ги правила много пъти. Синът ми каза, че са страхотни, ама да са много. Сега омесих тестото и направих сърчица, потопени в шоколад за св. Валентин. Който ги е опитал иска рецептата.
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко на днешния празник! Благодаря ти много. Ще станат чудесни бисквитки, топнати в шоколад.
ОтговорИзтриванеЙоли, скъпа, предпочитам да коментирам твоите неща след като съм пробвала да ги направя. Направих сладките. Уж знам колко е голям един орех, пък станаха 17 бройки. Наръсих ги с филирани бадеми, получи се ефектно! Благодаря! Ана
ОтговорИзтриванеАни,пак си много права.Орехи,орехи,ама да не изпускаме факта,че това са всъщност двойни бисквитки.Ако ги направиш тънички единични ще излязат около 40,което си е съвсем нормално за една доза маслено тесто.Ей сега ще напиша колко броя излизат,че да не остават разочаровани и други хора като решат да ги направят.Да ти е сладко,Ани,благодаря ти много.
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ОтговорИзтриванеОтдавна изпълнявам доста от рецептите в блога много успешно, напоследък реших, че ще спра да купувам бискивити от магазините и започнах да правя вкъщи, всички са много доволни. Та тази е една от рецептите - фаворити у дома!
Поздрави: Ирина
P.S. Интересно е, че първо Ви открихме семейно като музикант и съвсем случайно като кулинар. Но и в двете си роли сте чудесна!
Оооооо , така приятно ми стана! За музиката имам предвид. Много рядко тук хората се сещат за нея. Благодаря ти и за доверието към кулинарните ми умения. Не са професионални, но са от сърце! Да ви е сладко на всички у дома!
ОтговорИзтриванеГолямото сладкоправене при мен започна в понеделник. Днес правя твоите бисквитки. Гледам, че съм писала коментар, че съм направила 17 бройки първия път. Ами то не са били орехчета, а цели мандаринки! Сега ги направих точно 30. Коледата при мен няма да мине и без чийзкейк бисквитките, макар че техните черешки не са коледен символ, много са летни някак. Желая ти да преживееш едно хубаво Рождество, Йоли. Ана
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце Ани! Много се радвам, че опитваш рецептите от блога.
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко и щастливо Рождество на всички у дома!
Здравей, Йоли. Правила съм бисквитките много пъти, но искам да попитам ако ги направя сега дали ще издържат до Коледа? Благодаря.
ОтговорИзтриванеО, изобщо не се притеснявай. Това са маслени бисквити. Издържат много дълго време. Направи си ги когато решиш, и сега може вече. Единствено шоколада вътре ще е твърд. Той е леко течен само, ако бисквитите са леко топли. Благодаря ти.
Изтриване