Продукти
кори за баница
1 яйце
1 с.л.галета
1/2 круша
20 г пармезан
20 г грюер
2 с.л.квасена сметана
3 с.л.едро счукани орехи
20 г топено масло
Приготвяне
* Разбийте яйцето с вилица. Обелете и нарежете крушата на малки кубчета. Настържете сирената. Смесете яйцето, крушата, сирената, галетата,с метаната и орехите и разбъркайте.
* Намажете една кора с масло и я прегънете на две по дължина. Отново намажете с масло и разрежете сгънатата кора на три части.
* В средата на всеки квадрат сложете по една с.л. от плънката. Завийте на руло и прищипете краищата така,че да се получи формата на бонбон. Намажете отгоре с масло.
* Подредете бонбоните в тавичка.
* Изпечете ги в предварително загрята на 170*фурна до порозовяване. Сервирайте топли.
Снимките са ми предоставени от списание "Меню". Преди време имах удоволствието да приготвя това предястие в тяхната кухня. Да ви е сладко!
.
Здравей :) имам само една питанка с какво бих могла да заменя сиренето грюер защото тук не успях да намеря :)
ОтговорИзтриванеАма разбира се!И с кашкавалче става чудно.Написала съм Грюер,защото сиренето е много ароматно,но може и с друго,което да се топи по подобен начин.Благодаря ти много и да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеЗдрасти Йоли!Направих и сладък вариант с лешници и шоколад,както и подобен на твоя солен вариант на тези бонбони!Получиха се невероятни!С признателност за идеята:Петя
ОтговорИзтриванеЕхче хубава идея!Благодаря ти Петя!Знаеш ли,точно си мислелх да ги правя тези дни.Ще пробвам и твоя вариант,ето това е истината - просто да си споделяме идеите.Така се радвам!!!
ОтговорИзтриванеОпитах ги - с кашкавал, защото не намерих грюер, но някой път ще изпълня цялата рецепта. Много ми харесва идеята с крушата, страхотна рецепта, Йоли, вкусна и красива. Благодаря за пореден път :)
ОтговорИзтриванеМного обичам тази комбинация, намирам я за прекрасна. Радвам се,че и на теб ти хареса.Много ти благодаря Юле,да ви е сладко.
ОтговорИзтриване