Продукти за около 40 бр.
125 г меко масло
1 яйце
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. розмарин
250 - 270 г брашно
50 г сирене горгонзола
2 с.л. заквасена сметана
1 яйце
300 г пресни или замразени малини
балсамов оцет и сол на вкус
Приготвяне
* Разбийте маслото на пяна и прибавете яйцето. Накълцайте розмарина на ситно, ако е пресен и го смесете с брашното. Добавете солта и омесете меко тесто. Оставете го на студено за 30 мин. Ако яйцето е по-голямо, може да се наложи да добавите още малко брашно.
* Намачкайте сиренето и го разбъркайте със сметаната и яйцето.
* Откъснете от тестото топчета колкото лешник, направете ги с пръсти на тънки кръгове и облепете дъното и стените на малки метални формички за бонбони. Сипете от плънката и сложете в нея по една малина. Ако ползвате замразени малини не ги размразявайте предварително, а ги ползвайте направо от фризера. Изпечете бонбонети до порозовяване в предварително загрята на 180* фурна.
* Намачкайте останалите малини с малко сол. Пасирайте ги с пасатор и претрийте през цедка. Овкусете соса с балсамов оцет.
* Сервирайте бонбоните леко топли върху малинов сос. Ако желаете гарнирайте ги отгоре с люспи твърдо сирене. Да ви е сладко!
.
....
Как успяваш винаги да приготвяш тоооооооолкова вкусни неща, м?
ОтговорИзтриванеЗаповядай в блогчето ми да си видиш наградката ...
Обожавам да се ровя из блогчето ти.
Благодаря за удоволствието, мила Йоли :)))
Още една великолепна идея!
ОтговорИзтриванеПри мен има награда за теб!
Поздрави!
Краси
И при мен имаш награда :)
ОтговорИзтриванеохоооооооо, тези вкусни бонбонки вече ги правих и останахме очаровани от поредната ти вкусна идея~!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, мила Йоли,
мини и през мен за поздравче :)
Милите ми приятелки .... благодаря ви.Но ще ви дойда на гости по-късно.Сега съм докопала лаптопа на един колега само за малко,а утре отивам да видя дали морето е още на мястото си.Но като се върна... направо при вас.Целувам ви.
ОтговорИзтриванеЙоли, бих искала да те зарадвам с една награда! Вече сигурно си я получила от други, но с моята става "Колкото повече, толкова повече." :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена
И още награди...с благодарност!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Краси
Изгубих се между вкусотиите и прекрасните сними.Забравих чак за какво наминах.Хъммм ...ами получаваш още една награда и от мен.ако се повтаря-чувствай се двойно наградена :)
ОтговорИзтриванеЙоли,
ОтговорИзтриванеда попълним колекцията ти от награди,
с още едно признание -
за вдъхновение, Диана
Здравей, Йоли! Искам да ползвам рецептата ти за един'прекрасен повод! Имам обаче няколко въпроса! Мажат ли се формичките с масло? Аз имам формички, но те са от преди доста години, от времето когато се правеха кошнишки с млечен крем! Според теб дали ще се получи с'тях? Още нещо, мога ли да използвам домашно сладко от малини? Поздрави, Теди!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да ги опиташ, Теди. А още повече, ако ти харесат. Няма нужда да мажеш формите, няма значение стари ли са или нови. Тестото е маслено и не залепва. Но ако се притесняваш винаги можеш да ги намажеш, не вреди. Можеш да ги направиш и със сладко, но ще са много сладки. Ти си прецени, въпрос на вкус е. Благодарая ти много,
ИзтриванеЗдравей, Йоли! Искам да направя тези красотички с друг вид сирене. Например с пушена гауда или синьо сирене? Дали ще стане? И още нещо, могат ли да се направят от предишния ден и само да се затоплят?
ОтговорИзтриванеРазбира се, че може! Това е само идея, а ти можеш да сложиш това сирене, което харесваш. И да, топлички трябва да са, затопли ги леко, ако ги правиш предния ден. Благодаря ти, надявам се да ви харесат!
Изтриване