понеделник, 18 януари 2010 г.

Медено портокалов кекс



Продукти

2 яйца
1 непълна ч.ч.кафява захар  (140г )
1/2 ч.ч. бяла захар  (60г )
1/2 ч.ч.течен мед  (180г)
1/2 ч.ч.олио  (100мл)
1/2 ч.ч.портокалов сок  (100мл)
настъргана кора от 1 портокал


1 1/2 ч.ч.пресято брашно  (300г)
1 с.л. нес кафе
1/4 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л.канела
1/4 ч.л. смлян кардамом
1 ванилия




Приготвяне

* Разбийте леко яйцата със захарта. В друг съд смесете меда,портокаловия сок и кора и олиото. Прибавете ги към яйцата и разбъркайте добре.

* Смесете всички сухи съставки и ги добавете към яйчната смес.

* Намаслете и поръсете с брашно кексова форма. Сипете в нея тестото и изпечете кекса в предварително загрята на 170*фурна. Проверявайте с дървена клечица дали кекса е изпечен. Ако започне бързо да покафенява отгоре,  може да го покриете с алуминиево фолио.



.

61 коментара:

  1. Йоли,
    очаквах рецептата за
    това ароматно изкушение
    от мед, портокал, канела...
    Поздрав, успешна нова седмица и
    една усмивка /при мен/, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, нека и тук изразя възхищението си от тази вкусотия! Комбинацията, която предлагаш ми е много любима!
    Поздрави и хиляди усмивки от мен.

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли,
    страшно красиво и апетитно!
    Поздрави, Маги

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета. Кексчето наистина е хубаво и има вкус на меденки.Ако това ви харесва,опитайте го.

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли, много апетитен кекс. Децата със сигурност ще го харесат :)

    Поздрави и прегръдки :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Преди няколко минути го извадих от фурната, нямам търпение да го опитам и аромата, който се носи от кухнята ме побърква !!!

    ОтговорИзтриване
  7. Ей,ей .... момчето,което си готви .... отхапи и за мен една голяяяяяма хапка. Ама коричка искам,най-много си падам по крайчетата и позагорелите неща. Мммммммм .....

    Благодаря ти от сърце,страхотно ме зарадва. Да ти е сладко!!!

    ОтговорИзтриване
  8. O,не! Благодарностите за изцяло от мен за теб! Всички, които го опитаха останаха очаровани! Превъзходен е!

    ОтговорИзтриване
  9. Йоли, страхотен и много вкусен кекс, мила! Невероятно съчетание на аромати и подхожда перфектно за дъждовните есенни вечери с чаша хубав зелен чай. Кардамом не намерих, затова сложих малко повече канела и залях с шоколадов сос. Ще търся тази подправка и ще го правя скоро пак. Нямаш представа колко съм ти благодарна, че мога винаги, когато имам време или повод, да си избера нещо от сайта ти с пълната увереност, че ще е чудесно и ще се хареса на всички. А снимките ти ме вдъхновяват да го поднеса така, че естетическата насладата да е колкото е възможно по-голяма.
    Много обич и прегръдки!
    Светулка

    ОтговорИзтриване
  10. Светле,какво да ти кажа милчка?Ти знаеш колко много ме радваш винаги.Благодаря,благодаря,благодаря от сърце.Прегръщам те и тръгвам усмихната за работа.

    ОтговорИзтриване
  11. Здравей и аз го направих кекса , но ми се струва че олиото ми дойде нещо в повече или брашното малко не знам, иначе е вкусен, но не изглежда като твоя на снимката. И само бих препоръчала да се използват грамове, милилитри и т.н. за да стават по-точни рецептите.

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте анонимен.Не сте оставили име и за съжаление не знам кка да се обърна към Вас.Много съжалявам,че не се е получил кекса.То и на мен кексовете все различно ми стават ... и аз не знам защо.Що се отнася до грамовете...ох,бабешките ми рецепти всичките са с чаши и лъжици...Може би трябва следващият път да ги премеря на кантарчето и да ги напиша по-точно за улеснение на читателите.Благодаря за забележката,ще го имам предвид за напред.

    ОтговорИзтриване
  13. Йоли, sweetheart, направих отново този кекс (той стана любим на сина ми и го правя поне 2-3 пъти в месеца) по твоите указания как да изстива. Пак се слегна мъничко, но не чак толкова, колкото друг път. Има надежда. Ползвам бакпулвер на д-р Йоткер, ама гледам, че е с изтекъл срок (не го забелязах това в магазина). Накакви предположения дали това може да е също причина за слягането?
    Все пак слегнат или не е чудесен и за два дена го омитаме до трошичка! Благодаря ти!
    Изпращам ти топла прегръдка и снежна топка! При нас заваля сняг, а ароматът на този страхотен кекс внася толкова уют в зимната вечер!

    ОтговорИзтриване
  14. Светле,най-много обичам някой да ми каже,че на детето му е харесало.Направо разцъфвам.Благодаря ти мила,покрай теб и на мен ми замириса на Коледа.А кекса ще го оправим,няма страшно.Знаеш ли какво ще направя?Днес и аз ще го приготвя,че да видим дали пък не съм сгрешила нещо в пропорциите.Напълно е възможно.Ще премеря всичко в точни мерки и ще ги напиша в рецептата.И преди имах коментар,че е препоръчително мерките да са по-точни.Съгласна съм и ще гледам за напред да е така.Ще направя кекса днес и после ще пиша какво е положението.Благодаря ти още веднъж.Целувам те.

    ОтговорИзтриване
  15. Йоли мила, причината не би могла да е в мерките, които беше дала, а нещо при мен. Но ти благодаря, че си уточнила грамажа. Това е много полезно и много мило. Ти си сърчице, нали знаеш!
    Този кекс съм обещала да го направя утре за едни приятели за Тенксгивинг. Техния син има алергия към мляко, шоколад и ядки, поради което често остава без десерт като се съберем. В тази рецепта не виждам нищо опасно за него и с удоволствие ще им го приготвя.
    Отново ти благодаря и ти казвам, че някъде при мен е причината, защото слягане имам винаги и с всички кексове, не конкретно с този. Спазих ти вчера указанията как да изстива, но явно има още нещо, което не разбирам. Като казвам слягане нямам предвид, че те съвсем се скльофват. Не. Но това, което се издува в средата (и леко се пуква) после си спада обратно и кекса става почти равен отгоре. Иначе вътре си е изпечен и няма никакъв проблем.
    Още веднъж ти благодаря, че си правила днес кекса и си сложила точния грамаж! Целувки, много целувки за това!

    ОтговорИзтриване
  16. Ей,че хубавооооо .....да му е сладко на момчето и дано преодолее тази ужасна алергия.Ако знаеш и аз колко хора познавам с подобна непоносимост ..ужас!Светле,нали не отваряш въобще фурната през първите 30 мин?Много си е важно това,ама ти го знаеш.Целувам те миличка и весело прекарване утре.Да си спретнете един готин купон!Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  17. Йоли, страхотен кекс, направих го, стана много вкусен и ухае много ароматно. Само, че кекса ми залепна за форма, да не би защото се объках и разтворих кафето в половин чаша вода. Би ли ми казала една чаена чаша колко милилитра е? Иначе кекса се изяде бързо независимо, че нямаше форма.

    ОтговорИзтриване
  18. BenJois,много се радвам,че ви е харесал кекса.Дори и без форма.Това,че си разтварила кафето във вода не е голяма беля.Просто тестото е станало по-рядко.Въпросът е да се изпече добре вътре.По принцип рецептата ми е без точни мерки.Доста хора имаха затруднения с това и наскоро прибавих и точен грамаж.Моите чаени чаши са 200г Но в повече или по-малко ... никак не е фатално.Не разтваряй кафето друг път.То е инстантно и само се разтваря от влагата в тестото.А и да ти кажа,почти никога нямам нес кафе в къщи.Ползвам си направо от това,което пием за еспресо.Просто го ръсвам в някое тесто и става чудно.Благодаря ти,че опита този кекс.Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  19. Йоли, благодаря за отговора.Мисля, че проблема е, че трябваше да го изпека още 5-10 минути, отвътре е сякаш мъничко суров, а уж клечката беше суха като пробвах.Моите чаши са 240 мл.,може и там да греша.След няколко дена ще пробвам пак, сигурна съм че ше се получи по-добре.Препоръчвам на всички да пробват, кекса е страхотен!

    ОтговорИзтриване
  20. Искам и аз да благодаря за тази рецепта! Получи се чудесен кекс. Направих го онзи ден вечерта, вчера го започнахме, а днес вече има по-малко от 1/3 :) Исках да го пробвам преди зимния сезон, за да знам ще ни хареса ли - сега със сигурност отива в списъка с (пред)коледни сладки и сладкиши. Благодаря ти още веднъж!

    Ето тук съм качила снимка как ми се получи:
    http://prikachi.com/images/269/3921269k.png

    Пропуснах да кажа, че кардамом в чист вид и аз нямах, затова сложих от смесена подправка Spekulatius Gewürz, общо взето като смесена подправка за коледни меденки, на мен лично много ми допадна с нея ;)

    ОтговорИзтриване
  21. Е,Криси,покрай теб и на мен ми замириса на Коледа.Супер ти се е получил кекса и много се радвам,че ти е харесал.Благодаря ти много,от все сърце!

    ОтговорИзтриване
  22. Направих днес този кекс стана чудесен с приятен вкус на меденки,благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  23. Много благодаря за доверието.И аз го харесвам този кекс.Май замириса вече на Коледа,а?Да ви е сладко на всички в къщи!

    ОтговорИзтриване
  24. Йоли,
    Първо Честита Коледа малко на патерица :)
    И второ - по-вкусен кекс не знам дали съм яла....Уникално съчетание на вкусове, поздравления за пореден път!!!
    Ей го на: :))))
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2669907318250&set=a.1333875998302.2045044.1573121730&type=3&theater

    Благодаря, че те има! :)

    Весело посрещане на Новата година!
    Прегръщам те!

    Ема

    ОтговорИзтриване
  25. Еми,толкова хора имаха ядове с този кекс,че на моменти се чудех дали да не изтрия публикацията.Но снимката и коментара ти ...о,просто нямам какво да кажа.Благодаря ти мила.Наситина от цялото си сърце.Прегръщам те и аз!

    ОтговорИзтриване
  26. Йоли, не знам защо са имали проблеми, на мен ми се получи от първия пет без грешка, дори при печенето не съм го покривала с фолио, изпече си се супер на 170С. Да си призная - не съм имала провал с абсолютно нищо твое! И така още повече се заразявам с тая "болест дето я носиш и ти" :))))) Смело мога да заявя, че и на мен кулинарството ми се превърна в хоби! И не знам как ще ти прозвучи, но се случи откак попаднах на блога ти! Много е хубаво, доставя ми огромно удоволствие, по-хубавото е, че с всичко приготвено доставям огромно удоволствие на близките си.
    Само можеш да се гордееш със себе си!
    Целувам те и ти желая през новата година много здраве за теб и близките ти и да продължаваш все така да ни глезиш с красотата, която твориш в кухнята!

    Ема

    ОтговорИзтриване
  27. Емче,Емче .... нещо друго не мога да направя,освен топло да те прегърна!Благодаря ти миличка!Много и от сърце!

    ОтговорИзтриване
  28. Йоли, рецептата е страхотна, а вкуса уникален. На прима виста се справих отлично. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  29. Благодря ти мила.Така ме зарадва с тази Прима виста!Да ви е сладко !

    ОтговорИзтриване
  30. Йоли рецептата си е много точна и в чаши и в грамове.Получава се малка разлика по двата начина, но все еднакво вкусен кекс става. Първия път я направих с мерки в чаша, но сложих цяло пакетче бакпулвер и се надигна страхотно във формата, която ползва в Юлисима. Следващия път ползвах мерките в грамове и бакпулвер както е в рецептата. Не ми се надигна толкова много, но пак го излапахме за нула време. Сега го направих с грамове и цяло пакетче бакпулвер. Надигна се фантастично и се опече идеално. Аз пека по следния начин: загрявам фурната на 180 градуса. Слагам кекса и пека само на долен реотан 30 мин. После още 10-15 мин на двата. Скарата във фурната не е най=долу, а по средата. По този начин пека всички сладкиши, които трябва да бухнат и винаги ми се получава. Не ползвам вентилатор.

    Наси

    ОтговорИзтриване
  31. Наси,много ти благодаря.Знаеш ли какво чудене пада с този кекс?И то е затова,че съм си калпазанка.Все на око я карам и никога незнам колко са ми точно продуктите като количества.Веднага ще поправя мярката за бакпулвера.Ще го увелича и аз като теб.Благодаря ти много още веднъж.И не само от мое име,а и от на всички читатели тук.

    ОтговорИзтриване
  32. Една моя приятелка ми показа линка. Почти съм готова. След малко го слагам да се пече.

    ОтговорИзтриване
  33. Много се надявам,че ще стане хубав.Благодаря и да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  34. За втори път се опитах да направя кекса, но за пръв път въобще не се получи - сместа остана течна и започна да ври. 10 пъти прегледах кде греша - не открих. Къде може да съм сбъркала - в набухвателите, в захарта?

    ОтговорИзтриване
  35. Много съжалявам наистина,че не е станал кекса.Но няма да се отказваш,нали? Белята е само при печенето.Там нещо се е объркало.Това е кекс с доста течност и с малко брашно,в сравнение с нея.Иска по-дълго печене от обикновените кексове.Ако започне да загаря отгоре е добре да се покрие с фолио и да се допече така.Проверявай с клечка дали е готов.За друго не се сещам.Благодаря ти,че опита.

    ОтговорИзтриване
  36. Здравей,Йоли!Възхищавам се на уменията ти и с огромно удоволствие препрочитам всички рецепти.Няколко изпробвах и вече съм твой фен завинаги :)Това е най-интересният кекс,който съм опитвала.Днес го направих и според мен се получи доста добре.Сложих малко повече бакпулвер и пекох около 50 мин. на 170 градуса.Според сина ми това е "най-якият кекс" :)Благодаря ти!
    А така изглежда моя кекс http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150667604388739&set=a.10150353705953739.373007.690458738&type=3&theater

    ОтговорИзтриване
  37. Здравей, Йоли, отдавна чета блога ти и си вдъхновявам от това, което правиш. Приготвяш нещата точно по мой вкус и със степен на трудност, която ми пасва - хем лесни и достъпни, хем интересни и предизвикателни. Направих този меден кекс преди малко, но стана по-ронлив от необходимото - някаква идея защо?! И още нещо-за късмет след като го извадих от фурната и чаках да изстине, гледах повторение на предаването, в което приготвяш точно него:)направи ми впечатление, че там продуктите са в малко по-големи количества от тези посочени в рецептата (напр. портокаловия сок, меда, брашното). Така ли е или просто съм се заблудила. Моята смес стана като че ли по-малко и се получи по-скоро като сладкиш, а не като бухнал и пухкав кекс. А може би формата ми е по-голяма?!...Ще опитам още веднъж, както ще продължавам да обновявам семейното меню с предложенията ти. Желая ти здраве и вдъхновение!:)

    ОтговорИзтриване
  38. Благодаря ти Снежи.Много се радвам,че харесваш рецептите ми.Този кекс принципно е доста тежък като тесто заради количеството мед и останалите влажни съставки.Става малко тиклив,рони се и много наподобява на вкус меденките.Не е като един класически пухкав кекс, а прилича малко на английските тежки пудинги.Иска доста повече печене от обикновен кекс.Що се отнася до предаването,страшно много от рецептите са променени.Първо,нямаше как по-сложните рецепти да са пълни,защото самото телевизионно време не го позволяваше.Окастрила съм жестоко много от тях за съжаление.Втири,съдовете,които бяха купили се различаваха от моите и се налагаше непрестанно да променям количествата.Или ги намалях,или ги увеличавах.Просто нямаше как да са като в блога.Това е причината.Благодаря ти отново,че питваш нещата,които предлагам и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  39. Здравей, Йоли!

    Мисля да приготвя този кекс за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, изглежда много вкусен и чак тук усещам коледния аромат. Само бих искала да те попитам, когато смеся сухите съставки с яйчената смес с миксер ли да ги разбъркам добре или леко с шпатула, защото знам, че има значение при различните сладкиши? И другия ми въпрос е във форма с какъв диаметър си изпекла кекса на снимката и дали може формата да бъде силиконова. Ако да, то трябва ли да я намазнявам с масло и да я поръсвам с брашно?
    Вече съм приготвила толкова много твои рецепти и Абслолютно винаги съм била очарована от резултатите. Много Ти, Благодаря, че споделяш с нас таланта и опита си :-)
    Желая Ти лека и седмица :-)

    ОтговорИзтриване
  40. И тук да ти кажа,няма мискер.Само си разбъркваш нещата с бъркалка.Това е прост кекс,не е фин сладкиш.Давай смело и с брашното.Винаги можеш да си намаслиш формата,независимо,че е силиконова.Просто ще си по-сигурна.И размера.... ох,май е стандартен,около 26 - 28 см.Ще ти хареса кекса,прилича на мека и ароматна меденка.Да ти е сладко и мерси отново.

    ОтговорИзтриване
  41. Кексът е ужасно вкусен! Намерих го след като направих портокаловия. И двата се правят много лесно, а резултата е страхотен. Благодаря, Йоли, за рецептите, които публикуваш! Блогът е наслада за окото:)
    Поздрави,
    Валентина

    ОтговорИзтриване
  42. Благодаря ти Вале. Много се радвам, че ви допасна кексчето. Да ви е сладко!Благодаря ти и за милите думи.

    ОтговорИзтриване
  43. Чуден се получи кекса, въпреки че съм абсолютен лаик в печенето :) Мерките също ги карах малко на око, и може би стана една идея по-ронлив, но пък много приятно хрупкав и отгоре и отдолу! Благодаря Йоли, че си такова вдъхновение!

    Поздрави от шестия етаж :)

    ОтговорИзтриване
  44. Целувки от първия етаж,Светленце.Много ти благодаря,страхотно ме зарадва.И да знаеш,че няма по-хубаво от това "на око".Давай все така!

    ОтговорИзтриване
  45. Мила Йоли, току що направих сладкиша....стана невероятен! Да добавя следното - нямах кафява захар, нес кафе и кардамом /макар че съм спец в коледните сладки и по принцип го използвам/, та сложих бяла захар, пропуснах кафето и замених кардамома с карамфилчета, счуках 5-6. Тъй като тестото ми се видя рядко, сложих около 1/2 чаша повече брашно на мой риск. Рецептата обаче позволява вариации според мен, и сега къщата ухае невероятно, а кексът е почти изяден. Утре втори! Благодаря за вдъхновението и рецептата! Надя

    ОтговорИзтриване
  46. Точно така Наде,ти си разбрала посланието ми безпогрешно.Истината е да променяме според вкуса си,възможностите и въображението си.Благодаря ти,мисля,че знам на какво ухае сега къщата ти.На уют.Да ви е сладко на всички.

    ОтговорИзтриване
  47. Йоли, кекса стана превъзходен!Използвах мерките в грамове и сложих цяло пакетче бакпулвер.Вместо кардамон(нямах) сложих една лъжичка микс подправки за меденки.Изпече се добре.Имах само една изненада при обръщането.Правила съм много пъти кексове и си обръщам без проблем, след като си изстинат няколко минути.Но този като обърнах не знаех, че толкова крехък и и ми се раздели на две части.Отново си го украсих и му се зарадвахме на вкуса и аромата.Ще го приготвя пак за Коледа, че е много вкусен.По нагоре четох в коментарите, че ти си имала някакви препоръки за момента на изстиването на кекса.Би ли ми ги казала.Да не би там нещо да бъркам, че ми се счупи на две части.Търся качени твои видео-рецепти, но не намирам.Благодаря ти, Йоли за вкусната рецепта!Желая Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  48. Благодаря ти Гале,че си направила "Голямата меденка",както обичам да го наричам този кекс.На това ми прилича като вкус,на една меденка.Много се радвам,че ви е харесал вкуса,наистина е някак си коледен.Мисля,че си сложила малко повече бакпулвер,което прави кекса трошлив.Иначе би трябвало да нямаш никакъв проблем с обръщането му, съвсем обикновен кекс си е.Едно пакетче бакпулвер мисля,че е за 500г брашно.Прецени количествата следващият път.Мисля,че в това е бил проблема.Благодаря ти отново и да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  49. Здравей, Йоли!
    Здравейте, почитатели на Йоли!
    Кексът е превъзходен - ароматен и вкусен!
    Ако не се получава някому, знайте - повредата е изцяло във вашия телевизор!!! :-)
    Поздрави !
    Нели

    ОтговорИзтриване
  50. Ей,успокоих се,Нелка!Много ме зарадва като каза,че е станал без проблеми кекса и ви е харесал.Много,много ти благодаря!да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  51. Йоли, рецептите ти са страхотни. От както открих твоят блог, просто не се спирам да пробвам всички тези вкусотии.

    Кексът стана превъзходен, изобщо всичко което съм пробвала до сега е станало сполучливо :)

    Благодаря ти,
    Лили

    ОтговорИзтриване
  52. Благодаря ти Лили.Много се радвам,че е станал хубав кекса.Една голяма меденка си е той,нали?Да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  53. Честит Рожден Ден, Йоли!

    Кексът се получи страхотен! Много, много вкусен!

    ОтговорИзтриване
  54. Благодаря Петя, много си мила.Радвам се,че ти е харесала моята Голяма меденка.Аз така си го наричам този кекс,и в къщи се тачи много.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  55. Добро ,слънчево и усмихнато утро от мен!Хиляди благодарности от мен за прекрасната рецепта,Йоли!!!Неделята ми започна с приготвянето точно на тази вълшебна вкусотия,получи ми се!Имам си от години чаша,която ми служи за ,,мерница,, и съм доволна от това,което сега съм настанила на почетно място и ухае....ухае....БЛАГОДАРЯ!

    ОтговорИзтриване
  56. А,значи у вас мирише на меденки.Ммм,чудно!Благодаря ти много,искрено се надявам да ви хареса кекса.Благодаря ти

    ОтговорИзтриване
  57. Здравейте, Йоли! Въобще не преувеличавам като казвам, че блогът Ви е мой пътеводител в кулинарните ми делници и празници. Доста от вкусотиите, които предлагате, вече са добре познати на семейството ми и на приятелите ми. Не съм особено умел и чевръст кулинар, но точните Ви и сполучливи рецепти ми помагат изключително много и резултатите са похвали и то съвсем не само от вежливост. Но да си дойда на думата - кексът е уникален! Избрах го, защото обожавам меденки, а и кога по-подходящ момент да го предложи човек от Новогодишната нощ, когато му е все още "коледно". Трябва да призная, че първия път, когато го направих, не улучих изпичането и кората стана прекалено хрупкава. Смених формата, внимавах с температурата и за празничната нощ се получи идеално! Изненадах приятелите си с нетрадиционния на вкус кекс и всички останаха очаровани. Горещо го препоръчвам на всички. Единствено вместо кардамон, използвах готови подправки за меденки от LIDL. Благодаря Ви за чудесната рецепта! Честита Нова 2015 г.! С пожелание за още много красота и музика в живота Ви! Ваня

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ванче. Толкова ме зарадва! Много си мила, благодаря ти! Да ви е сладко на всички у дома!

      Ще се радвам, ако оттук нататък посещаваш и пишеш в сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да пиша нови рецепти, а и ми е доста трудно да се занимавам и двете места едновременно. Благодаря ти за разбирането.

      Изтриване
  58. Здравей Йоли,аз съм Дени...
    Вчера направих този тъй ухаещ,твой кекс!!! Получи се невероятно.И знаеш ли кое е най интересното?Изпекох го на печката ни на дърва.Просто друга нямаме.С годините на готвене усвоих способноста да разпознавам градусите в нея и улучване на точната жар,която поставям.Просто и вкуса му е двойно по-хубав.
    Благодаря ти за този тъй меден кекс,топящ се в устата ми,който просто не можем да спрем да ядем.Чудех се дали да не сложа и малко орехи,но се разколебахме,да не би да объркат всичко.Знаеш че за мен си прекрасна...Хубав ден!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дени, не мога да повярвам! Идея нямаш колко много ме зарадва с тази печка на дърва! Толкова е истинско това! Браво, браво, браво! Дълбоко от сърце те поздравявам!

      Много ти благодаря за доверието! И че ви е харесал кекса! Сладко да ви е!

      Изтриване