понеделник, 1 февруари 2010 г.
Крем със сушени плодове в сос от черен чай
Продукти за крема
500г Рикота
200г захар
настъргана кора от 1 лимон
1 ванилия
2 с.л.квасена сметана
10 белтъка
Продукти за соса
200г микс от сушени плодове
1/2 пръчка канела
500мл отвара от черен чай
100мл гроздов сок
Приготвяне
* Разбийте Рикотата с половината захар и сметаната. Прибавете ванилията и лимоновата кора.
* Отделно разбийте белтъците на сняг. Добавете постепенно останалата захар като продължавате да разбивате докато се стопи захарта и се получат твърди връхчета.
* Смесете с внимателно бъркане Рикотата и белтъците. Изсипете крема в тензух и го поставете в цедка. Оставете в хладилник 24 часа за да се изцеди добре.
* Залейте плодовете с отварата от черен чай и гроздовия сок. Поставете пръчката канела и ги оставете да престоят една нощ. Отцедете ги и редуцирайте соса до сгъстяване. Ако го искате по-плътен го сгъстете с 1/2 ч.л.нишесте,разтворено в малко вода.
* Сипете крема в купички като загребвате с лъжица без да го бъркате. Той е много лек и и ефирен. Наситен е с много въздух и ако го разбъркате балончетата в него ще спаднат. Посипете го с плодовете,залейте със сос и поднесете.
Изключително лек,ароматен и вкусен десерт. Благодаря на Драго за рецептата.
Ех, Йоли,
ОтговорИзтриванестрахотен творчески тандем сте с Драго.
Кремчето е много изкушаващо,
а в твое изпълнение - неустоимо!
Поздрав и за двама ви, Диана
Че как няма да сме .... ,ако не е той да ми превежда рецептите от немски....Да е жив и здрав.Все такива измишльотини ми измисля и аз се запалвам да ги правя. Мерси Диди.Прегръщам те.
ОтговорИзтриванеУпс, накапах монитора....
ОтговорИзтриванеТолкова е ....красиво, шаренко и привлекателно!
Целувчици
Мария
Лелее,толкова апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеИ снимката е страхотна,направо да си го вземеш от монитора...
:-)))
Краси
Йоли, просто надмина себе си! Разкошна рецепта и страхотна снимка!
ОтговорИзтриванеСамо едно мога да кажа: СТРАХОТНО
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване