четвъртък, 18 август 2011 г.
Сьомга с козе сирене и салца от манго
Продукти за 4 порции
200 г пушена сьомга
200 г прясно козе сирене
няколко стръка див лук
4 ч.л. червен хайвер - икра
За салцата
1/2 манго
1/2 краставица
1/2 главичка лук
3 стръка пресен кориандър
сол и бял пипер на вкус
сок от 1/2 лимон
2 ч.л. червен хайвер - икра
Приготвяне
* Разпределете рибата за 4 порции и покрийте с нея дъното и стените на малки форми или чашки.
* Разбъркайте сиренето със ситно нарязания див лук и също го разделете на четири.
* Сложете върху рибата във всяка форма половината от определеното сирене, а върху него 1 ч.л. от хайвера. Покрийте с останалото сирене. Приберете формичките в хладилника до сервирането им, като предварително ги увиете в свежо фолио.
* Нарежете мангото, краставицата, лука и кориандъра на ситно. Подправете със сол, пипер и лимонов сок. Оставете салцата за 1 час в хладилника за да се овкуси.
* Обърнете в чинии порциите напълнена риба, отстрани гарнирайте със салцата и червен хайвер и сервирайте с пресен или препечен хляб. Да ви е сладко!
Толкова много колорит е твоята запазена марка,Йоли!
ОтговорИзтриванеТова манго така и не го опитах до сега в такава комбинация,макар че ме беше заинтригувало и при Краси.
Време е да му обърна специално внимание в тази насока,ако съдя по прекрасните ти фотоси!
Хубаво и ведро утре,мила!
Наслада за очите и сигурна съм - за небцето!
ОтговорИзтриванеХайде, кога се прибираш?
Йоли, толкова апетитно изглежда :)
ОтговорИзтриванеИдва ти да го схрускаш!
Поздрави!
Изглежда и звучи много предизвикателно и примамливо!
ОтговорИзтриванеПрезентацията отново е много ефектна!
Поздравления, Йоли!
Ммм... излапах го на два пъти без да ми мигне окото. Благодаря вкусно! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви приятели.Наистина е много вкусно. Скъпо удоволствие е,но си заслужава,особено,ако го споделиш с любим човек.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЙоли,
ОтговорИзтриванекакво хубаво предястие си приготвила. Сьомга, сирене, представям си аромата на толкова благоуханни продукти. Изглежда невероятно.
Така е Дани.Хубаво е.Но нима може да стане лошо с подобни продукти?Нищо не съм направила кой знае какво,само ги комбинирах.Благодаря ти много.
ОтговорИзтриванеКак може това да е толкова красиво!!! И как така чак сега го виждам! Твоят сайт, Йоли, е като пещера със съкровища, все изскача по някоя безценност! :) Тази е просто дивна! :)
ОтговорИзтриванеБраво, отлично.Многократно реализирах тази рецепта при гостуване на приятели и всички бяха ВЪЗХИТЕНИ!
ОтговорИзтриванеЕто един ценител на по-нетипичните вкусове. Много, много се радвам, че и ти усещаш тези вкусове като мен. Благодаря ти от сърце за коментара. Много се радвам, че всички са харесали сьомгата.
Изтриване