понеделник, 5 март 2012 г.

Торта с вишни




Продукти


Блат

5 яйца
1 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. какао
1 ванилия
1 равна ч.л. бакпулвер

1 ч.ч. вишнев  сок за сиропиране






Крем

500 г маскарпоне
200 мл течна сладкарска сметана
150 г захар
2 ванилии
5 с.л. вишновка


Желе

500 г пресни или замразени вишни без костилки
150 г захар
1 каф.ч. вишновка
1 каф.ч. почистени вишни от вишновка
20 г желатин (2 пакетчета)







Глазура

200 мл течна сметана
150 г натурален шоколад
40 г масло
2 с.л. какао






Приготвяне

* За да направите блата първо разбийте много добре яйцата със захарта докато побелеят и утроят  обема си. Пресейте заедно брашното, какаото, ванилията и бакпулвера. Прибавете ги с внимателно бъркане към яйчната смес. Сипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна. Оставете го до изстине и след това го разрежете хоризонтално с голям  нож за хляб или конец  на три части.

* За крема разбийте с миксер маскарпонето заедно със захарта, ванилията и вишновката. Отделно разбийте на сняг сметаната. Смесете двата крема като продължите да разбивате с миксер.

* За желето кипнете вишните със захарта и разбъркайте докато се стопи. Ако плодовете не отделят  достатъчно сок сложете 1ч.ч. вода. Не гответе дълго. Плодовете трябва да останат твърди. Махнете ги от котлона и към тях прибавете вишновката и плодовете от нея. Разбъркайте и отделете 1 ч.ч. от отделилата се течност, с която ще сиропирате блатовете. Разтворете желатина с малко вода на водна баня и го сипете към вишните. Разбъркайте и оставете всичко леко да почне да се сгъстява. Покрийте дъното и стените на тортената форма, в която сте пекли преди това блата с найлоново фолио. Сипете желето вътре и го приберете в хладилника най-малко за 3-4 часа да се стегне добре. Може да направите това и във фризера.

* За глазурата кипнете сметаната и добавете към нея шоколада, начупен на парченца, какаото, размито в малко вода и маслото. Разбъркайте до гладкост и оставете леко да се охлади. Глазурата трябва да е течна. Ако  започне бързо да се стяга я затоплете леко.

* Сложете единия блат в тортена форма и го сиропирайте с вишнев сок. Нанесете пласт крем и покрийте с втория блат. Сиропирайте. Върху него сложете желираните вишни.






*  Нанесете втори пласт  крем върху желето и сложете последния блат. Отново сиропирайте и измажете добре цялата торта отгоре и отстрани.

* Излейте глазурата в средата и я оставете небрежно да се стече по борда на тортата. Украсете  с вишни - пресни, коктейлни, замразени или от  компот. Може да гарнирате с шоколадови листа. Да ви е сладко!








.

83 коментара:

  1. Чудесна торта ! Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Красота!!! Йоли, открих те и не мога да се разделя с твоето вкусно местенце!
    Мария

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна торта, Йоли!!! А, какъв е диаметъра на тортената форма, която използваш за посочените количества?
    Инна

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, камък ми падна от сърцето!
    Притеснявах се, че няма да видим тортата ти за рождения ти ден.
    Вкусна е, то се вижда.
    И този желиран пласт по средата е нещо много хитро.
    Браво Йоланта, браво Делибозова.
    Точно за такива торти нормалните хора си правят вишновка.
    И какво?! Само 40 гр. масло и само 5 яйца! Ето това ще е следващата ми торта!

    ОтговорИзтриване
  5. Прелестна торта,Йоли!Много ми допадна идеята за вишните и вишновката.Сигурна съм ,че придават невероятен вкус!
    Поздравления за декорацията!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Много е хубава! Направо разкош :)Поздравления отново!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Много красива торта, а съчетанието вишна с шоколад го сравнявам, като ягоди с банани :)

    ОтговорИзтриване
  8. Много ефектна,сочна ....,аббе изобщо страхотия
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  9. Невероятно вкусна и красива торта!
    Великолепно и изкушаващо е това предложение!
    Сърдечен поздрав и хубави и вкусни дни през седмицата!

    ОтговорИзтриване
  10. Красота и изящество отново :))) Прекрасна си Йоли!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ви.Ами какво да ви кажа ... който го мързи да чисти вишни за сладко прави вишновка и после върти сладкиши!

    ОтговорИзтриване
  12. Йоли,гледай ти какъв ползотворен мързел! :))
    Тортата е страхотна,с желенцето и маскарпонето ми харесва изключително много!
    Ще взаимствам обезателно,благодаря!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  13. Шоколадова приказка с вишни -
    очите ми останаха, Йоли!
    Прекрасна идея и комбинация, много красива, елегантна и изкушаваща.
    Сърдечни поздрави, прегръдка и слънчев мартенски ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  14. Прекрасна е! Личи си, че е правена с любов, настроение и вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  15. Йоли,това ще е следваща ми торта.Добре ,че си имам вишни във фризера,макар да си нямам вишновка.Сигурна съм ,че е станала мнооого вкусна...
    Хубав ден-прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  16. Приказна торта, Йоли! Невероятно изкушение!

    Прегръдки, Милена

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря ви момичета!Честит 8-ми март!

    ОтговорИзтриване
  18. Sorry this is in English, but what a beautiful cake! The contrasting layers are lovely and the decorative topping is very creative. I am featuring this post in today's Friday Food Fetish roundup (with a link-back and attribution), so please let me know if you have any objections. It's always a pleasure following your food…

    ОтговорИзтриване
  19. Йоли-направих я-стана страхотна!
    Благодаря ти,миличка!

    ОтговорИзтриване
  20. Живе,ти просто си страхотно момиче!Какво да кажа друго?Благодаря ти много миличка!

    ОтговорИзтриване
  21. Прекрасна торта, както и всички останали разбира се.
    Много ми се иска да я пробвам - обожавам и маскарпоне и вишни.
    НО ... нямам вишновка. С какво бих могла да заменя? С вишни коктейлни и някакъв лек алкохол? И какъв по-точно?

    Милена

    ОтговорИзтриване
  22. Миленка,виж какво намерих тук.

    http://www.business.bg/f-44080/keti-94-ood.html

    Иначе наистина ще е добре с коктейлни вишни или компот, но алкохола трябва да е с костилков аромат.С коняк ще е супер,но ще е малко по-различно.

    ОтговорИзтриване
  23. Йоли, прекрасна торта! Възхищавам се на всичко, което правиш - храната, снимките... Следя блога ти от много време и с удоволствие ще те присъединя към списъка с любими странички! Прекрасен и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  24. Благодаря ти Дани.Много си мила. Да ти е сладко и добре дошла тук!

    ОтговорИзтриване
  25. Йоли тортата изглежда уникална! В момента я приготвям само, че със замразени малини и нямам думи..... Крема е божествен, блатовете пухкави и ароматни, и за завършек вишновката придава много лека, уникална нотка!
    БЛАГОДАРЯ ТИ ЙОЛИ!
    Ще удивя утрешните си гости :)))

    ОтговорИзтриване
  26. Вени,чакам с нетърпение да ми кажеш какво се е получило.Така ме зарадва!

    ОтговорИзтриване
  27. божествено вкусна , направих я дни след като я видях, изключително изискана

    ОтговорИзтриване
  28. йоли , твориш вълшебства

    ОтговорИзтриване
  29. йолантичка ти и рецептите ти промениха живота ми. действително е така, откакто ги открих всеки ден съм с тях, имам такава възможност защото ползвам от известно време болничен и съм си у дома.Семейството ми е във възторг,въпреки че всички сме чревоугодници и винаги сме държали на добрият вкус.Таланта и способноста ти да радваш хората а и да осмисляш стремежа към съвършенство в изкуствототе прави незабравима, признателна съм ти.Продължавай да оправдаваш и надминаваш очакванията ни.

    ОтговорИзтриване
  30. Ооооооооо,ми сега? Направо ме изчерви,мила.Толкова е хубаво някой да ти каже такива хублави думи!Благодаря ти от сърце и много прегръдки.Дано и занапред харесваш рецептите ми.

    ОтговорИзтриване
  31. убедена съм че ще е така ,заради уникалният ти усет за перфектно съчетание и баланс на вкусове и аромати

    ОтговорИзтриване
  32. Благодаря ти много.Но в случая май не съм открила аз "топлата вода".Шоколад, вишни и алкохол ... мммм,класика е,нали?

    ОтговорИзтриване
  33. Йоли ,дори комбинацията да не е откритие,то прецизното им съотношение и идейното оформление е изключително.Нещо повече приготвих и леката кокосова торта,както и ароматният хляб, бяха божествено вкусни.Смятам да опитам с пастета от черен дроб ,пестото от сушени домати ,млечната желирана салата-снежанка и маслените кифлички.с признателност-Доротея

    ОтговорИзтриване
  34. О,аз съм ти признателна,че ми имаш такова доверие и опитваш рецептите ми.Както и за милите думи.Благодаря ти Тейка ... така наричам всички Доротеи,които познавам.Много ми е нежно и мило обръщението Тея, вместо Дороти например.Нещо против?

    ОтговорИзтриване
  35. нищо против,напротив дори ми е приятно обръщението.Благодаря че разсея опасенията ми относно замяната на пълнеж в козуначният венец, напълно ме окуражи ,нямам търпение да започна да меся изпълнена с вдъхновение и с надежда да бъде харесан от хората които обичам.поздрави и пожелания за прекрасно настроение в дните преди цветница и в бъдеще.

    ОтговорИзтриване
  36. Благодаря ти Тейка.Светли празници и на теб!

    ОтговорИзтриване
  37. Здравей, лъчезарна Йоли! Не знаеш какъв късмет се оказа за мен срещата ми с теб в нета. От човек, дето дори не готви, за една година, вече съм признат сладкар сред приятели и роднини.Започнах с портокаловия купол, после лешниковата с шафрановия крем, медената, плодовата, с кафе и шоколад, Ани /най вече/, леката кокосова, а "черешката" на тортата се оказа вишна. Страхотна комбинация на вкусове е, поклон. Вече дори правя импровизации с комбинации от твои рецепти. През две седмици празнуваме по нещо и почнах да се изчерпвам. Помагай! Това е майтап, разбира се. Ти си толкова продуктивна и явно всичко правиш с душа и сърце, защото страхотно ти се получава.Знам, че не харесваш много фонданените украси, но повярвай, че в комбинация с твоя рецепта се получава страхотен ефект.Бих ти изпратила и снимки, ако ти е интересно и ми изпратиш твой e-mail на моята поща gnt@dir.bg.Изпращам целувки и прегръдки от всичките си приятели и роднини. На всички празници те споменаваме с добро и с подобаващо уважение към гуру в сладкарството. Сега отивам да правя великденската торта.Весели празници!Роси.

    ОтговорИзтриване
  38. Роси,Роси ... ми сега?Че ти всичко си направила!Аз май на изчерпване вървя вече.Благодаря ти мила моя.Така ме зарадва, и то точно в тези прекрасни празнични дни.С радост бих вияла тортите ти.Ще чакам да ми ги пратиш.А имейлът ми е написан в профила ми.

    ОтговорИзтриване
  39. Направих тортата, но със замразени малини, получи се страхотна, чудесно съчетание на вкусове според мен. Ще има повторение.

    ОтговорИзтриване
  40. Благодаря ти мила.Малини и шоколад - пълната класика!И аз така бих направила, но нямам малини.Ще чакам май пресните.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  41. Здравей!
    Страхотна торта, много ми харесва идеята и мисля също да я направя, но с череши.
    Да попитам какъв е диаметърът на формата, която си използвала за това количество продукти?

    ОтговорИзтриване
  42. Чудесно ще е и с череши. А формата ми е стандартна 22/24 см. Май не помня точно, но е някъде там. Благодаря ти много.

    ОтговорИзтриване
  43. Йоли,
    поздравления за прекрасния блог! Изпробвала съм много твои рецепти, но предимно солени.
    Всички торти изглеждат божествено, но моля те да ми препоръчаш някоя която се прави най-лесно, тъй като съм лаик в тази област!
    Благодаря предварително!
    Венета

    ОтговорИзтриване
  44. Благодаря ти Вени.Много си мила.Веднага ще ти кажа. Влез в каталога с тортичките и намери Бърза ягодова торта и Бъркана торта. Мисля, че и двете са много лесни и вкусни.Няма да имаш никакви затруднения с тях.Успех.Ако нещо не е ясно - насруща съм!

    ОтговорИзтриване
  45. Здравей,Йоли отдавна разглеждам твоя блог,но сега твърдо съм решила да направя тортата с вишни,но ако не намеря вишновка може би ще заменя с ром,надявам се да е съвместим с вишните.Ще напиша как е станала.Благодаря за чудесните идеи.Пожелавам ти да си винаги така отзивчива.Бъди жива и здрава.Галя

    ОтговорИзтриване
  46. Ще се радвам да я опиташ Галче. И с коняк става, но ако държиш на вишноската ще ти кажа,че я продават почти във всеки голям супермаркет.Скоро гледах в Кауфланд.Имаше всякакви ликьори и не са скъпи.Благодаря ти и успех с тортата.

    ОтговорИзтриване
  47. Здравей,аз съм Галя направих тортата,опитах се да я изпратя на твоя имейл,но нещо не се получи.Утре пак ще пробвам.Свекървата има рожден ден утре та тогава ще разрежем тортичката.Това ще бъде моя подарък за нея,но с твоя помощ.Благодаря и ти желая много професионални успехи.

    ОтговорИзтриване
  48. Ти си страхотно просто! Браво Гале.Опитай пак да ми я пуснеш.Много искам да я видя!Поздрави рожденичката и да ви е сладко на всички. Благодаря ти много.

    ОтговорИзтриване
  49. Мога ли блатовете да ги направя ден-два по-рано? Ако да - как и къде се съхранява? Благодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване
  50. Разбира се!Няма никакъм проблем.След като изпечеш блатовете и те са напълно охладени просто ги опаковай в найлоново фолио или ги сложи в пликове.Така няма за изсъхнат,а и дори да не ги сложиш в найлон не е страшно,тъй като после ще ги сиропираш.Могат да издържат дни наред.Можеш и да ги замразиш,така и месеци ще издържат.Успех и благодаря.

    ОтговорИзтриване
  51. Здравей! Тортата ти е разкошна! Само като погледах снимката разбрах, че това ще е следващата торта, която ще направя. Но тъй като миналата седмица направих торта Шварцвалд (естествено по твоята рецепта :Р ) и за да променя малко вкуса, с какво да заменя вишните? с малини или горски плодове? или с вишни си е класика? кое би ми препоръчала? Благодаря предварително и хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  52. Мммммммм,залагам на малините.И с горски плодове ще стане,но комбинацията малини и шоколад е повече от вълшебна.Благодаря ти много,толкова е мило това!

    ОтговорИзтриване
  53. Йоли, това е една уникално вкусна торта!!! Много благодаря, че я сподели с нас! Невероятно съчетание на вкусове, а аромата и вкуса на вишновката в крема го прави уникален!
    Яна

    ОтговорИзтриване
  54. Даже я видях вече тази твоя торта.Приказна е Яна.Толкова хубаво си я направила!Благодаря ти от сърце и тук.Много си мила!

    ОтговорИзтриване
  55. Здравейте! А след като се стегне глазурата върху тората не става ли доста твърда и не се ли троши при рязане?

    ОтговорИзтриване
  56. О не, това си чист ганаш. Много е хубава глазурата. Стегната е, но не се троши и не е твърда. Само да ти кажа, че принципно такъв тип торти винаги се разрязват с горещ сух нож. Така разреза е перфектен . Благодаря ти много за коментара.

    ОтговорИзтриване
  57. Здравей, Йоли! Направих я! Чудесна беше! Отново обрах овациите благодарение на теб! Но аз за себе си искам да разбера защо желирания пласт се отделяше след разрязването. Това беше единствения кусур и ми се ще да го избегна следващия път. Благодаря ти! Поздрави от Габрово - Диана.

    ОтговорИзтриване
  58. Много се радвам,Диди.Благодаря ти,че опита тортата.За желето - обикновено така става,ако желатина е дошъл малко в повечко.Няма друга причина,но не е фатално.Благодаря ти още веднъж.

    ОтговорИзтриване
  59. Здравей Йоли!Предстои ми да правя за трети път еклеровата ти торта.Но тази определено ми допадна много и мисля,че вече е време да обера вишната в градината :)Исках да те попитам с какъв размер е твоята,понеже не видях да си споменала.Благодаря за вдъхновението!Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  60. Да,не съм споменала.Мисля,че това не е важно.Ако формата е 24-26 см, тортата просто ще стане малко по-висока от тази,която би направила във форма 28 см.Наистина не е от значение,само височината се променя,а не вкуса.Радвам се,че си избрала тази торта.Много се падявам да ви се хареса.И да ви се услади.Благодаря ти за доверието.

    ОтговорИзтриване
  61. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  62. Йоли,Честита Коледа,мила!Днес направих тази страхотна торта,само,че още не съм я заляла с ганащ.Дали ще е хубава за неделя ,че мъжът ми има рожден ден ,а аз съм на работа и нямам време да я правя по късно.Благодаря ти много вълщебнице в кухнята!Даниела.

    ОтговорИзтриване
  63. Честита и на теб,Дани.Разбира се,че ще е хубава за неделя.Даже още по-хубава ще стане.Ако те притеснява глазурата,просто я направи в неделя сутрин. Или в събота.Ганашът става за минути,няма да ти отнеме време.Но честно,аз бих си я направила още сега.На глазурата нищо и няма,само за украсата си помисли каква ще ти е.Ако е нещо прясно,което може да завехне я направи в последния момент.Весели празници и да е жив и здрав рожденика!

    ОтговорИзтриване
  64. Zdravei Yoli,
    straxotna torta..lubimata mi(napravila sam pove4e ot polovinata ti torti i nikoga ne sam imala problem..triabva da se stegna i da komentiram vsiaka napravena) napravix ia minalata sedmiza za rojdenniat den na sapryjeskoto tialo dvoina doza stana za okolo 35-40 choveka..obrax ovaziite..edinstvenata promiana koiato napravix e v siropiraneto..ne izpolzvax alkoxol zashtoto imashe deciza..goreshto preporachvam da se probva i da se napravi 2-3 dni predvaritelno.
    Straxotna si Yoli prodaljavai vse taka.
    Pozdravi!!!
    Valentina

    ОтговорИзтриване
  65. Мила ми Вале,толкова ме зарадва!Благодаря ти сърдечно.Мили думи и доверие - еха,кой като мен!Какво да иска повече човек?Благодаря ти отново,бъдете ми здрави!

    ОтговорИзтриване
  66. Йоли, миналата година правих тортата с малини вместо вишни, сега мога ли да пробвам с ягоди, според теб ще се получи ли или да взимам пак замразени малини?
    Д.Минева

    ОтговорИзтриване
  67. Ама разбира се, че ще стане!Сега има пресни ягоди,ще е чудно с тях.Непременно опитай,наистина ще е вкусно.Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  68. Йоли, направих тортата за втори път. Желето го направих с ягоди...... ами какво да кажа повече от: резултата беше перфектна торта.. точно по моя вкус школад с леко киселото желе от ягоди, много ми хареса. Сложих само 10гр желатин и стегна добре, но го оставих за една нощ. Багодаря за прекрасната рецепта. Д.Минева

    ОтговорИзтриване
  69. О,така се радвам!Аз ти благодаря за доверието и милите думи.Страхотно ме зарадва!Да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  70. Здравейте,днес направих тортичката,но ме притесни количеството брашно-много малко ми се стори за 5яйца и сложих почти чаена чаша с брашно.Блатът ми се получи тънък и успях да го разрежа за два блата.Иначе е много вкусна и лека.Поздрави

    ОтговорИзтриване
  71. Здравей Величка.Не е малко брашното и в никакъв случай не бива да бъде повече.Това са пропорциите за стандартен пандишпанов блат.Брашното заедно с какаото прави общо количество 1 ч.ч.,което е точно толкова,колкото трябва да бъде.Може би не са се разбили добре яйцата в началото.Наистина трябва да утроят обема си и да се превърнат в гъст побелял крем.Или пък после при смесването с брашното е "избягал"малко повече въздуха в тестото.Да не говорим,че има и набухвател.Трябва да получиш наистина блат,дебел поне 3 пръста,който след това лесно да разрежеш на 3 части.Рецептата е съвсем точна,няма как да я променя.Благодаря ти,че опита,надявам се това да не те откаже да пробваш и нещо друго от блога.Хубав ден ти желая.

    ОтговорИзтриване
  72. Благодаря за подробните обяснения, ще пробвам отново , спазвайки стриктно инструкциите ви.Някъде греша, но ще открия грешката си Благодаря ви.

    ОтговорИзтриване
  73. Здравейте Йоли, и аз като всички останали съм изключително впечатлена от кулинарния ви талант и невероятната естетика във всичко, което правите! Тъй като ми се иска да пробвам тази торта, но пък сега е сезонът на малините, бихте ли ми помогнали със съвет как да направя желето с тях и също така с какъв сироп да сиропирам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Рени. Изобщо не се притеснявай. Тортата с малини ще стане великолепна. Просто замени вишните с тях и това е. За желето трябва да ги пасираш и претриеш през цедка за да отстраниш семките. Слагаш малко захар и вода и това е. После желатина. Имам две-три страхотни торти с малини. Просто са уникални като вкус. Ако искаш ги погледни и тях.

      ТАЗИ Е ЕДНАТА http://www.yoli.bg/entry/shokoladovo-malinova-torta

      ТАЗИ НАИСТИНА Е ФАНТАЗИЯ http://www.yoli.bg/entry/fantaziya

      ТАЗИ СТАВА ПРЕКРАСНА С МАЛИНИ ВМЕСТО С НЕКТАРИНИ http://www.yoli.bg/entry/kokosova-torta-s-nektarini

      И ТАЗИ ПРОСТО Е ВЪРХА С МАЛИНИ, ВМЕСТО С ВИШНИ http://www.yoli.bg/entry/mus-torta-s-vishni

      Изтриване
  74. Здравей, Йоли! Харесах си тази торта и днес ще я започвам. Чудех се дали мога да заменя какаото с брашно от рожков? Дали би била удачна комбинация или ще промени тотално вкуса на тортата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Цвети. Честно казано, не знам. Никога не съм ползвала това брашно, дори не знам какво е на вкус. Не ми се иска да те подвеждам. Може би просто трябва да опиташ и да видиш какво ще се получи. Но принципно нищо друго на този свят не прилича на какаото за да може да го замести. Ти си реши все пак. Благодаря ти за доверието.

      Изтриване
  75. Реших да ползвам какаото. Все пак няма нещо друго , което може да придаде шоколадов вкус. А и прочетох, че брашното от рожков е безглутеново. Като вкус , на мен ми допада доста, но може би ще промени консистенцията на самия блат. Благодаря много за отговора!

    ОтговорИзтриване
  76. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей и от мен. Ще се радвам да опиташ тортата, чудесна е.

      Не се притеснявай от мерките в чаши. Знаеш, че в много рецепти е така. Понякога просто не се изискват точни до грам премерени продукти. В случая е точно така. Избираш си една чаша от твоите с вместимост около 200 мл и с нея мериш абсолютно всичко, което изисква мярката "чаена чаша". А кафяната е на половина. Лъжичката бакпулвер няма как да претегля, дори и да искам. Нямам кантарче, което да тегли толкова фино. Това си е най-обикновена малка десертна лъжичка. Една равна от нея е напълно достатъчно. И по-малко бакпулвер да сложиш ще е ок. Да не се предозира е по-важно, отколкото да е по-малко. Какао наистина може да сложиш на око. То е за вкус, не толкова за сгъстяване. Извини ме, ако ти създавам неудобство. Но пак казвам, изобщо не ги мисли тези мерки. Давай си съвсем смело! Благодаря за доверието и ще се радвам, ако тортата се получи добре.

      Изтриване
  77. Здравейте,искам да направя тортата днес, но се затруднявам с мерките - чаена чаша, кафена чаша и чаена лъжичка. Може ли да ми дадете грамажите на брашното, какаото, вишновката и бакпулвера. Благодаря ви

    ОтговорИзтриване