Продукти
Блат
5 яйца
1 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. какао
1 ванилия
1 равна ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. вишнев сок за сиропиране
Крем
500 г маскарпоне
200 мл течна сладкарска сметана
150 г захар
2 ванилии
5 с.л. вишновка
Желе
500 г пресни или замразени вишни без костилки
150 г захар
1 каф.ч. вишновка
1 каф.ч. почистени вишни от вишновка
20 г желатин (2 пакетчета)
Глазура
200 мл течна сметана
150 г натурален шоколад
40 г масло
2 с.л. какао
Приготвяне
* За да направите блата първо разбийте много добре яйцата със захарта докато побелеят и утроят обема си. Пресейте заедно брашното, какаото, ванилията и бакпулвера. Прибавете ги с внимателно бъркане към яйчната смес. Сипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна. Оставете го до изстине и след това го разрежете хоризонтално с голям нож за хляб или конец на три части.
* За крема разбийте с миксер маскарпонето заедно със захарта, ванилията и вишновката. Отделно разбийте на сняг сметаната. Смесете двата крема като продължите да разбивате с миксер.
* За желето кипнете вишните със захарта и разбъркайте докато се стопи. Ако плодовете не отделят достатъчно сок сложете 1ч.ч. вода. Не гответе дълго. Плодовете трябва да останат твърди. Махнете ги от котлона и към тях прибавете вишновката и плодовете от нея. Разбъркайте и отделете 1 ч.ч. от отделилата се течност, с която ще сиропирате блатовете. Разтворете желатина с малко вода на водна баня и го сипете към вишните. Разбъркайте и оставете всичко леко да почне да се сгъстява. Покрийте дъното и стените на тортената форма, в която сте пекли преди това блата с найлоново фолио. Сипете желето вътре и го приберете в хладилника най-малко за 3-4 часа да се стегне добре. Може да направите това и във фризера.
* За глазурата кипнете сметаната и добавете към нея шоколада, начупен на парченца, какаото, размито в малко вода и маслото. Разбъркайте до гладкост и оставете леко да се охлади. Глазурата трябва да е течна. Ако започне бързо да се стяга я затоплете леко.
* Сложете единия блат в тортена форма и го сиропирайте с вишнев сок. Нанесете пласт крем и покрийте с втория блат. Сиропирайте. Върху него сложете желираните вишни.
* Нанесете втори пласт крем върху желето и сложете последния блат. Отново сиропирайте и измажете добре цялата торта отгоре и отстрани.
* Излейте глазурата в средата и я оставете небрежно да се стече по борда на тортата. Украсете с вишни - пресни, коктейлни, замразени или от компот. Може да гарнирате с шоколадови листа. Да ви е сладко!
.
Чудесна торта ! Поздрави !
ОтговорИзтриванеКрасота!!! Йоли, открих те и не мога да се разделя с твоето вкусно местенце!
ОтговорИзтриванеМария
Прекрасна торта, Йоли!!! А, какъв е диаметъра на тортената форма, която използваш за посочените количества?
ОтговорИзтриванеИнна
Ох, камък ми падна от сърцето!
ОтговорИзтриванеПритеснявах се, че няма да видим тортата ти за рождения ти ден.
Вкусна е, то се вижда.
И този желиран пласт по средата е нещо много хитро.
Браво Йоланта, браво Делибозова.
Точно за такива торти нормалните хора си правят вишновка.
И какво?! Само 40 гр. масло и само 5 яйца! Ето това ще е следващата ми торта!
Прелестна торта,Йоли!Много ми допадна идеята за вишните и вишновката.Сигурна съм ,че придават невероятен вкус!
ОтговорИзтриванеПоздравления за декорацията!
Поздрави!
Много е хубава! Направо разкош :)Поздравления отново!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
qué delicia me encanta .)
ОтговорИзтриванеМного красива торта, а съчетанието вишна с шоколад го сравнявам, като ягоди с банани :)
ОтговорИзтриванеМного ефектна,сочна ....,аббе изобщо страхотия
ОтговорИзтриванеПоздрави
Невероятно вкусна и красива торта!
ОтговорИзтриванеВеликолепно и изкушаващо е това предложение!
Сърдечен поздрав и хубави и вкусни дни през седмицата!
Красота и изящество отново :))) Прекрасна си Йоли!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви.Ами какво да ви кажа ... който го мързи да чисти вишни за сладко прави вишновка и после върти сладкиши!
ОтговорИзтриванеЙоли,гледай ти какъв ползотворен мързел! :))
ОтговорИзтриванеТортата е страхотна,с желенцето и маскарпонето ми харесва изключително много!
Ще взаимствам обезателно,благодаря!
Прегръдки!
Шоколадова приказка с вишни -
ОтговорИзтриванеочите ми останаха, Йоли!
Прекрасна идея и комбинация, много красива, елегантна и изкушаваща.
Сърдечни поздрави, прегръдка и слънчев мартенски ден, Диана
Прекрасна е! Личи си, че е правена с любов, настроение и вдъхновение!
ОтговорИзтриванеЙоли,това ще е следваща ми торта.Добре ,че си имам вишни във фризера,макар да си нямам вишновка.Сигурна съм ,че е станала мнооого вкусна...
ОтговорИзтриванеХубав ден-прегръдки!
Приказна торта, Йоли! Невероятно изкушение!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Милена
Благодаря ви момичета!Честит 8-ми март!
ОтговорИзтриванеSorry this is in English, but what a beautiful cake! The contrasting layers are lovely and the decorative topping is very creative. I am featuring this post in today's Friday Food Fetish roundup (with a link-back and attribution), so please let me know if you have any objections. It's always a pleasure following your food…
ОтговорИзтриванеNo problem. Thank you.
ОтговорИзтриванеЙоли-направих я-стана страхотна!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,миличка!
Живе,ти просто си страхотно момиче!Какво да кажа друго?Благодаря ти много миличка!
ОтговорИзтриванеПрекрасна торта, както и всички останали разбира се.
ОтговорИзтриванеМного ми се иска да я пробвам - обожавам и маскарпоне и вишни.
НО ... нямам вишновка. С какво бих могла да заменя? С вишни коктейлни и някакъв лек алкохол? И какъв по-точно?
Милена
Миленка,виж какво намерих тук.
ОтговорИзтриванеhttp://www.business.bg/f-44080/keti-94-ood.html
Иначе наистина ще е добре с коктейлни вишни или компот, но алкохола трябва да е с костилков аромат.С коняк ще е супер,но ще е малко по-различно.
Йоли, прекрасна торта! Възхищавам се на всичко, което правиш - храната, снимките... Следя блога ти от много време и с удоволствие ще те присъединя към списъка с любими странички! Прекрасен и усмихнат ден! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Дани.Много си мила. Да ти е сладко и добре дошла тук!
ОтговорИзтриванеЙоли тортата изглежда уникална! В момента я приготвям само, че със замразени малини и нямам думи..... Крема е божествен, блатовете пухкави и ароматни, и за завършек вишновката придава много лека, уникална нотка!
ОтговорИзтриванеБЛАГОДАРЯ ТИ ЙОЛИ!
Ще удивя утрешните си гости :)))
Вени,чакам с нетърпение да ми кажеш какво се е получило.Така ме зарадва!
ОтговорИзтриванебожествено вкусна , направих я дни след като я видях, изключително изискана
ОтговорИзтриванейоли , твориш вълшебства
ОтговорИзтриванейолантичка ти и рецептите ти промениха живота ми. действително е така, откакто ги открих всеки ден съм с тях, имам такава възможност защото ползвам от известно време болничен и съм си у дома.Семейството ми е във възторг,въпреки че всички сме чревоугодници и винаги сме държали на добрият вкус.Таланта и способноста ти да радваш хората а и да осмисляш стремежа към съвършенство в изкуствототе прави незабравима, признателна съм ти.Продължавай да оправдаваш и надминаваш очакванията ни.
ОтговорИзтриванеОоооооооо,ми сега? Направо ме изчерви,мила.Толкова е хубаво някой да ти каже такива хублави думи!Благодаря ти от сърце и много прегръдки.Дано и занапред харесваш рецептите ми.
ОтговорИзтриванеубедена съм че ще е така ,заради уникалният ти усет за перфектно съчетание и баланс на вкусове и аромати
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много.Но в случая май не съм открила аз "топлата вода".Шоколад, вишни и алкохол ... мммм,класика е,нали?
ОтговорИзтриванеЙоли ,дори комбинацията да не е откритие,то прецизното им съотношение и идейното оформление е изключително.Нещо повече приготвих и леката кокосова торта,както и ароматният хляб, бяха божествено вкусни.Смятам да опитам с пастета от черен дроб ,пестото от сушени домати ,млечната желирана салата-снежанка и маслените кифлички.с признателност-Доротея
ОтговорИзтриванеО,аз съм ти признателна,че ми имаш такова доверие и опитваш рецептите ми.Както и за милите думи.Благодаря ти Тейка ... така наричам всички Доротеи,които познавам.Много ми е нежно и мило обръщението Тея, вместо Дороти например.Нещо против?
ОтговорИзтриваненищо против,напротив дори ми е приятно обръщението.Благодаря че разсея опасенията ми относно замяната на пълнеж в козуначният венец, напълно ме окуражи ,нямам търпение да започна да меся изпълнена с вдъхновение и с надежда да бъде харесан от хората които обичам.поздрави и пожелания за прекрасно настроение в дните преди цветница и в бъдеще.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Тейка.Светли празници и на теб!
ОтговорИзтриванеЗдравей, лъчезарна Йоли! Не знаеш какъв късмет се оказа за мен срещата ми с теб в нета. От човек, дето дори не готви, за една година, вече съм признат сладкар сред приятели и роднини.Започнах с портокаловия купол, после лешниковата с шафрановия крем, медената, плодовата, с кафе и шоколад, Ани /най вече/, леката кокосова, а "черешката" на тортата се оказа вишна. Страхотна комбинация на вкусове е, поклон. Вече дори правя импровизации с комбинации от твои рецепти. През две седмици празнуваме по нещо и почнах да се изчерпвам. Помагай! Това е майтап, разбира се. Ти си толкова продуктивна и явно всичко правиш с душа и сърце, защото страхотно ти се получава.Знам, че не харесваш много фонданените украси, но повярвай, че в комбинация с твоя рецепта се получава страхотен ефект.Бих ти изпратила и снимки, ако ти е интересно и ми изпратиш твой e-mail на моята поща gnt@dir.bg.Изпращам целувки и прегръдки от всичките си приятели и роднини. На всички празници те споменаваме с добро и с подобаващо уважение към гуру в сладкарството. Сега отивам да правя великденската торта.Весели празници!Роси.
ОтговорИзтриванеРоси,Роси ... ми сега?Че ти всичко си направила!Аз май на изчерпване вървя вече.Благодаря ти мила моя.Така ме зарадва, и то точно в тези прекрасни празнични дни.С радост бих вияла тортите ти.Ще чакам да ми ги пратиш.А имейлът ми е написан в профила ми.
ОтговорИзтриванеНаправих тортата, но със замразени малини, получи се страхотна, чудесно съчетание на вкусове според мен. Ще има повторение.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти мила.Малини и шоколад - пълната класика!И аз така бих направила, но нямам малини.Ще чакам май пресните.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЗдравей!
ОтговорИзтриванеСтрахотна торта, много ми харесва идеята и мисля също да я направя, но с череши.
Да попитам какъв е диаметърът на формата, която си използвала за това количество продукти?
Чудесно ще е и с череши. А формата ми е стандартна 22/24 см. Май не помня точно, но е някъде там. Благодаря ти много.
ОтговорИзтриванеЙоли,
ОтговорИзтриванепоздравления за прекрасния блог! Изпробвала съм много твои рецепти, но предимно солени.
Всички торти изглеждат божествено, но моля те да ми препоръчаш някоя която се прави най-лесно, тъй като съм лаик в тази област!
Благодаря предварително!
Венета
Благодаря ти Вени.Много си мила.Веднага ще ти кажа. Влез в каталога с тортичките и намери Бърза ягодова торта и Бъркана торта. Мисля, че и двете са много лесни и вкусни.Няма да имаш никакви затруднения с тях.Успех.Ако нещо не е ясно - насруща съм!
ОтговорИзтриванеЗдравей,Йоли отдавна разглеждам твоя блог,но сега твърдо съм решила да направя тортата с вишни,но ако не намеря вишновка може би ще заменя с ром,надявам се да е съвместим с вишните.Ще напиша как е станала.Благодаря за чудесните идеи.Пожелавам ти да си винаги така отзивчива.Бъди жива и здрава.Галя
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да я опиташ Галче. И с коняк става, но ако държиш на вишноската ще ти кажа,че я продават почти във всеки голям супермаркет.Скоро гледах в Кауфланд.Имаше всякакви ликьори и не са скъпи.Благодаря ти и успех с тортата.
ОтговорИзтриванеЗдравей,аз съм Галя направих тортата,опитах се да я изпратя на твоя имейл,но нещо не се получи.Утре пак ще пробвам.Свекървата има рожден ден утре та тогава ще разрежем тортичката.Това ще бъде моя подарък за нея,но с твоя помощ.Благодаря и ти желая много професионални успехи.
ОтговорИзтриванеТи си страхотно просто! Браво Гале.Опитай пак да ми я пуснеш.Много искам да я видя!Поздрави рожденичката и да ви е сладко на всички. Благодаря ти много.
ОтговорИзтриванеМога ли блатовете да ги направя ден-два по-рано? Ако да - как и къде се съхранява? Благодаря предварително :)
ОтговорИзтриванеРазбира се!Няма никакъм проблем.След като изпечеш блатовете и те са напълно охладени просто ги опаковай в найлоново фолио или ги сложи в пликове.Така няма за изсъхнат,а и дори да не ги сложиш в найлон не е страшно,тъй като после ще ги сиропираш.Могат да издържат дни наред.Можеш и да ги замразиш,така и месеци ще издържат.Успех и благодаря.
ОтговорИзтриванеЗдравей! Тортата ти е разкошна! Само като погледах снимката разбрах, че това ще е следващата торта, която ще направя. Но тъй като миналата седмица направих торта Шварцвалд (естествено по твоята рецепта :Р ) и за да променя малко вкуса, с какво да заменя вишните? с малини или горски плодове? или с вишни си е класика? кое би ми препоръчала? Благодаря предварително и хубав ден :)
ОтговорИзтриванеМммммммм,залагам на малините.И с горски плодове ще стане,но комбинацията малини и шоколад е повече от вълшебна.Благодаря ти много,толкова е мило това!
ОтговорИзтриванеЙоли, това е една уникално вкусна торта!!! Много благодаря, че я сподели с нас! Невероятно съчетание на вкусове, а аромата и вкуса на вишновката в крема го прави уникален!
ОтговорИзтриванеЯна
Даже я видях вече тази твоя торта.Приказна е Яна.Толкова хубаво си я направила!Благодаря ти от сърце и тук.Много си мила!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! А след като се стегне глазурата върху тората не става ли доста твърда и не се ли троши при рязане?
ОтговорИзтриванеО не, това си чист ганаш. Много е хубава глазурата. Стегната е, но не се троши и не е твърда. Само да ти кажа, че принципно такъв тип торти винаги се разрязват с горещ сух нож. Така разреза е перфектен . Благодаря ти много за коментара.
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли! Направих я! Чудесна беше! Отново обрах овациите благодарение на теб! Но аз за себе си искам да разбера защо желирания пласт се отделяше след разрязването. Това беше единствения кусур и ми се ще да го избегна следващия път. Благодаря ти! Поздрави от Габрово - Диана.
ОтговорИзтриванеМного се радвам,Диди.Благодаря ти,че опита тортата.За желето - обикновено така става,ако желатина е дошъл малко в повечко.Няма друга причина,но не е фатално.Благодаря ти още веднъж.
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли!Предстои ми да правя за трети път еклеровата ти торта.Но тази определено ми допадна много и мисля,че вече е време да обера вишната в градината :)Исках да те попитам с какъв размер е твоята,понеже не видях да си споменала.Благодаря за вдъхновението!Успешна нова седмица!
ОтговорИзтриванеДа,не съм споменала.Мисля,че това не е важно.Ако формата е 24-26 см, тортата просто ще стане малко по-висока от тази,която би направила във форма 28 см.Наистина не е от значение,само височината се променя,а не вкуса.Радвам се,че си избрала тази торта.Много се падявам да ви се хареса.И да ви се услади.Благодаря ти за доверието.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеЙоли,Честита Коледа,мила!Днес направих тази страхотна торта,само,че още не съм я заляла с ганащ.Дали ще е хубава за неделя ,че мъжът ми има рожден ден ,а аз съм на работа и нямам време да я правя по късно.Благодаря ти много вълщебнице в кухнята!Даниела.
ОтговорИзтриванеЧестита и на теб,Дани.Разбира се,че ще е хубава за неделя.Даже още по-хубава ще стане.Ако те притеснява глазурата,просто я направи в неделя сутрин. Или в събота.Ганашът става за минути,няма да ти отнеме време.Но честно,аз бих си я направила още сега.На глазурата нищо и няма,само за украсата си помисли каква ще ти е.Ако е нещо прясно,което може да завехне я направи в последния момент.Весели празници и да е жив и здрав рожденика!
ОтговорИзтриванеZdravei Yoli,
ОтговорИзтриванеstraxotna torta..lubimata mi(napravila sam pove4e ot polovinata ti torti i nikoga ne sam imala problem..triabva da se stegna i da komentiram vsiaka napravena) napravix ia minalata sedmiza za rojdenniat den na sapryjeskoto tialo dvoina doza stana za okolo 35-40 choveka..obrax ovaziite..edinstvenata promiana koiato napravix e v siropiraneto..ne izpolzvax alkoxol zashtoto imashe deciza..goreshto preporachvam da se probva i da se napravi 2-3 dni predvaritelno.
Straxotna si Yoli prodaljavai vse taka.
Pozdravi!!!
Valentina
Мила ми Вале,толкова ме зарадва!Благодаря ти сърдечно.Мили думи и доверие - еха,кой като мен!Какво да иска повече човек?Благодаря ти отново,бъдете ми здрави!
ОтговорИзтриванеЙоли, миналата година правих тортата с малини вместо вишни, сега мога ли да пробвам с ягоди, според теб ще се получи ли или да взимам пак замразени малини?
ОтговорИзтриванеД.Минева
Ама разбира се, че ще стане!Сега има пресни ягоди,ще е чудно с тях.Непременно опитай,наистина ще е вкусно.Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеЙоли, направих тортата за втори път. Желето го направих с ягоди...... ами какво да кажа повече от: резултата беше перфектна торта.. точно по моя вкус школад с леко киселото желе от ягоди, много ми хареса. Сложих само 10гр желатин и стегна добре, но го оставих за една нощ. Багодаря за прекрасната рецепта. Д.Минева
ОтговорИзтриванеО,така се радвам!Аз ти благодаря за доверието и милите думи.Страхотно ме зарадва!Да ви е сладко на всички!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,днес направих тортичката,но ме притесни количеството брашно-много малко ми се стори за 5яйца и сложих почти чаена чаша с брашно.Блатът ми се получи тънък и успях да го разрежа за два блата.Иначе е много вкусна и лека.Поздрави
ОтговорИзтриванеЗдравей Величка.Не е малко брашното и в никакъв случай не бива да бъде повече.Това са пропорциите за стандартен пандишпанов блат.Брашното заедно с какаото прави общо количество 1 ч.ч.,което е точно толкова,колкото трябва да бъде.Може би не са се разбили добре яйцата в началото.Наистина трябва да утроят обема си и да се превърнат в гъст побелял крем.Или пък после при смесването с брашното е "избягал"малко повече въздуха в тестото.Да не говорим,че има и набухвател.Трябва да получиш наистина блат,дебел поне 3 пръста,който след това лесно да разрежеш на 3 части.Рецептата е съвсем точна,няма как да я променя.Благодаря ти,че опита,надявам се това да не те откаже да пробваш и нещо друго от блога.Хубав ден ти желая.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за подробните обяснения, ще пробвам отново , спазвайки стриктно инструкциите ви.Някъде греша, но ще открия грешката си Благодаря ви.
ОтговорИзтриванеЗдравейте Йоли, и аз като всички останали съм изключително впечатлена от кулинарния ви талант и невероятната естетика във всичко, което правите! Тъй като ми се иска да пробвам тази торта, но пък сега е сезонът на малините, бихте ли ми помогнали със съвет как да направя желето с тях и също така с какъв сироп да сиропирам?
ОтговорИзтриванеЗдравей Рени. Изобщо не се притеснявай. Тортата с малини ще стане великолепна. Просто замени вишните с тях и това е. За желето трябва да ги пасираш и претриеш през цедка за да отстраниш семките. Слагаш малко захар и вода и това е. После желатина. Имам две-три страхотни торти с малини. Просто са уникални като вкус. Ако искаш ги погледни и тях.
ИзтриванеТАЗИ Е ЕДНАТА http://www.yoli.bg/entry/shokoladovo-malinova-torta
ТАЗИ НАИСТИНА Е ФАНТАЗИЯ http://www.yoli.bg/entry/fantaziya
ТАЗИ СТАВА ПРЕКРАСНА С МАЛИНИ ВМЕСТО С НЕКТАРИНИ http://www.yoli.bg/entry/kokosova-torta-s-nektarini
И ТАЗИ ПРОСТО Е ВЪРХА С МАЛИНИ, ВМЕСТО С ВИШНИ http://www.yoli.bg/entry/mus-torta-s-vishni
Здравей, Йоли! Харесах си тази торта и днес ще я започвам. Чудех се дали мога да заменя какаото с брашно от рожков? Дали би била удачна комбинация или ще промени тотално вкуса на тортата?
ОтговорИзтриванеЗдравей Цвети. Честно казано, не знам. Никога не съм ползвала това брашно, дори не знам какво е на вкус. Не ми се иска да те подвеждам. Може би просто трябва да опиташ и да видиш какво ще се получи. Но принципно нищо друго на този свят не прилича на какаото за да може да го замести. Ти си реши все пак. Благодаря ти за доверието.
ИзтриванеРеших да ползвам какаото. Все пак няма нещо друго , което може да придаде шоколадов вкус. А и прочетох, че брашното от рожков е безглутеново. Като вкус , на мен ми допада доста, но може би ще промени консистенцията на самия блат. Благодаря много за отговора!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЗдравей и от мен. Ще се радвам да опиташ тортата, чудесна е.
ИзтриванеНе се притеснявай от мерките в чаши. Знаеш, че в много рецепти е така. Понякога просто не се изискват точни до грам премерени продукти. В случая е точно така. Избираш си една чаша от твоите с вместимост около 200 мл и с нея мериш абсолютно всичко, което изисква мярката "чаена чаша". А кафяната е на половина. Лъжичката бакпулвер няма как да претегля, дори и да искам. Нямам кантарче, което да тегли толкова фино. Това си е най-обикновена малка десертна лъжичка. Една равна от нея е напълно достатъчно. И по-малко бакпулвер да сложиш ще е ок. Да не се предозира е по-важно, отколкото да е по-малко. Какао наистина може да сложиш на око. То е за вкус, не толкова за сгъстяване. Извини ме, ако ти създавам неудобство. Но пак казвам, изобщо не ги мисли тези мерки. Давай си съвсем смело! Благодаря за доверието и ще се радвам, ако тортата се получи добре.
Здравейте,искам да направя тортата днес, но се затруднявам с мерките - чаена чаша, кафена чаша и чаена лъжичка. Може ли да ми дадете грамажите на брашното, какаото, вишновката и бакпулвера. Благодаря ви
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви от сърце!
ОтговорИзтриванеЙоли, изчетох всички коментари и още се питам...ако използвам компот от череши и череши, как замествам вишновката - с сока от компота или?! Моля за помощ защото трябва да се представя добре, а при мен въображение няма, само копирам:-)
ОтговорИзтриванеРени, изобщо не се притеснявай за тази вишновка. Можеш да я замениш с всякакъв друг алкохол: коняк, бренди, уиски, амарето, черешова ракия. А ако не обичате вкус на алкохол в тортите или пък деца ще я ядат, просто пропусни тази стъпка. Алкохолът е само за вкус, но само, ако хората го обичат. Компотът е чудесна идея, давай смело. Благодаря ти за доверието!
ИзтриванеУникална торта, която се хареса от моите приятели в Новогодишната нощ. Благодаря за пореден път Йоли! А за подарък за рождения си ден получих двете книги на Йоли:)
ОтговорИзтриванеТолкова се радвам, Ники! Благодаря ти за доверието, за това, че се отби тук да ми кажеш всичко това! Наистина съм много щастлива!
ИзтриванеНадявам се книгите ми да са ти добър помощник в кухнята. Една супер готина и щастлива 2019 година ти желая! Прегръдки!
Страхотна е ние я правим с малини .Аз не обичам вишни ,но става пак страхотна
ОтговорИзтриванеДа, с всякакви ароматни плодове е хубаво. Благодаря ти!
Изтриване