понеделник, 7 април 2014 г.

Мини торта салата





Продукти за около 15 тарталети

120 г меко масло
1 яйце
250 г брашно
1/2 ч.л. суха мащерка
1/2 ч.л. сол

Пълнеж

250 г рикота
6 - 7 листа ситно нарязана левурда ( див чесън )
сол на вкус
микс салата за гарниране
15 сварени пъдпъдъчи яйца


Приготвяне

* Разбъркайте маслото, добавете яйцето, а след това и брашното, което предварително сте смесили с мащерката и солта. Омесете тесто.

* От тестото направете тарталети в подходящи формички. Надупчете ги и изпечете в предварително загрята фурна на 180* за около 10 - 15 минути. Оставете маслените основи да се охладят.

* За крема разбъркайте рикотата заедно със солта и левурдата. Напълнете тарталетите с крем и горнирайте със свежа салата и яйце.

* Вместо рикота може да ползвате друга фина неовкусена извара или  крем сирене. Тестото може да се изпече няколко дена предварително, но напълнете и гарнирайте тарталетите непосредствено преди да ги поднесете. Така няма да се овлажнят, тестото ще остане хрупкаво, а салатата свежа.  Да ви е сладко!






.

9 коментара:

  1. Толкова пък да е красиво! Гледам ли гледам, ахкам ли ахкам, присветквам ли присветквам! Нищо повече не мога да кажа... Благодаря ти за йолината феерия, щипната в кадър!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Йолинце, пролетта не само се е настанила у вас, ами така хубаво те е прегърнала, че само твориш с нейната красота. Страхотно предложение! :)
    Прегръдки, другрче!

    ОтговорИзтриване
  3. Перфектни кадри на истинска пролетна серия, Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Красиво, вкусно, цветно, точно като за пролетта! :)

    ОтговорИзтриване
  5. This looks so nice. I would love to join you. Have a wonderful day, my dear Yoly. Hugs:))

    ОтговорИзтриване
  6. Много са красиви.
    Поздрави от нашата фамилия.

    ОтговорИзтриване
  7. Когато си свободна виж този клип.
    Може да не го знаеш.
    http://9gag.tv/p/aKklDO/salut-salon-wettstreit-zu-viert-competitive-foursome

    ОтговорИзтриване
  8. От нищо нещо, а толкова красиво и вкусно! Поздравления, Йоли за идеята и прекрасните снимки! Усещам някаква нова свежест и оптимизъм при тебе, мила... много ме радваш! :)
    Целувки и хубави празници!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви,приятели.Много се радвам,че харесахте тарталетките.Нищо ново и особено като рецепта,просто са свежи и вкусни.

    ОтговорИзтриване