Продукти за около 15 тарталети
120 г меко масло
1 яйце
250 г брашно
1/2 ч.л. суха мащерка
1/2 ч.л. сол
Пълнеж
250 г рикота
6 - 7 листа ситно нарязана левурда ( див чесън )
сол на вкус
микс салата за гарниране
15 сварени пъдпъдъчи яйца
Приготвяне
* Разбъркайте маслото, добавете яйцето, а след това и брашното, което предварително сте смесили с мащерката и солта. Омесете тесто.
* От тестото направете тарталети в подходящи формички. Надупчете ги и изпечете в предварително загрята фурна на 180* за около 10 - 15 минути. Оставете маслените основи да се охладят.
* За крема разбъркайте рикотата заедно със солта и левурдата. Напълнете тарталетите с крем и горнирайте със свежа салата и яйце.
* Вместо рикота може да ползвате друга фина неовкусена извара или крем сирене. Тестото може да се изпече няколко дена предварително, но напълнете и гарнирайте тарталетите непосредствено преди да ги поднесете. Така няма да се овлажнят, тестото ще остане хрупкаво, а салатата свежа. Да ви е сладко!
.
Толкова пък да е красиво! Гледам ли гледам, ахкам ли ахкам, присветквам ли присветквам! Нищо повече не мога да кажа... Благодаря ти за йолината феерия, щипната в кадър!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Йолинце, пролетта не само се е настанила у вас, ами така хубаво те е прегърнала, че само твориш с нейната красота. Страхотно предложение! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, другрче!
Перфектни кадри на истинска пролетна серия, Поздравления!
ОтговорИзтриванеКрасиво, вкусно, цветно, точно като за пролетта! :)
ОтговорИзтриванеThis looks so nice. I would love to join you. Have a wonderful day, my dear Yoly. Hugs:))
ОтговорИзтриванеМного са красиви.
ОтговорИзтриванеПоздрави от нашата фамилия.
Когато си свободна виж този клип.
ОтговорИзтриванеМоже да не го знаеш.
http://9gag.tv/p/aKklDO/salut-salon-wettstreit-zu-viert-competitive-foursome
От нищо нещо, а толкова красиво и вкусно! Поздравления, Йоли за идеята и прекрасните снимки! Усещам някаква нова свежест и оптимизъм при тебе, мила... много ме радваш! :)
ОтговорИзтриванеЦелувки и хубави празници!
Благодаря ви,приятели.Много се радвам,че харесахте тарталетките.Нищо ново и особено като рецепта,просто са свежи и вкусни.
ОтговорИзтриване