неделя, 17 ноември 2013 г.

Бонбони с грозде и сирене








Продукти за около  50 бонбона

45 - 50 зърна бяло грозде
300 г овче сирене
150 г синьо сирене
1 - 2 с.л. заквасена сметана
150 г накълцани запечени орехи









 Приготвяне

* Настържете двата вида сирене и ги разбъркайте добре със сметаната. С ръце омесете сместа така, както месите кайма.

*  От сместа направете топчета с големината на зърната грозде. "Облечете" зърната грозде със топчетата сирене като се стараете да се получи равномерен пласт. Загладете с длани за да оформите кръгли бонбони и ги оваляйте в запечените орехи. Да ви е сладко и наздраве с хубаво червено вино!

* Тези бонбони са идея на Лора и Стоян, а аз малко я измених. Да си призная, че направих бонбоните със Зелено сирене от Черни Вит и ги представих от страна на Slow Food на DiVino Taste. Тъй като няма как да намерите Зелено сирене, написах рецептата със синьо. Тук може да прочетете за този уникален наш продукт, както и защо не е достъпен до трапезата ни. А ако ви хареса идеята за тези бонбони, може да замените бялото и синьото сирене с други, каквито харесвате, както и орехите с други ядки.







.

19 коментара:

  1. Аз пък ги опитах тези бонбонки!!!! Такъв приятен баланс между дъх на синьо (зелено) сирене и плодова сочност и сладост. А и с орехчетата отвън! Чудни бяха!!! Благодаря ти за вълшебния миг, Йоли! Прегръдка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни бонбони! Сирене и грозде са любов от пръв поглед!
    Надявам се да се намерят смелчаци за производство на зелено сирене, много съм любопитна да опитам вкуса му!
    Хубава нова седмица, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглеждат страхотно, Йоли! С този приятен пълнеж от грозде и сирена и ореховият завършек, неусотими са. Прегръдки, мила Йоли!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз пък ги опитах! Страхотни, страхотни! Ама няма да ви казвам колко страхотни бяха в любима компания - благодаря ви, момичета! :)
    А за това зелено сирене трябва да знаем всички. Не само за него, ами и за всички подобни храни. Както каза Йоли - говорете за тях. :)
    Поздрави, Йолииии, прекрасна беше отново! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много хубава идея!
    Вкусна и със сирене :)

    ОтговорИзтриване
  6. Завид, завид:)))Чудни сладко-солени хапчици.Целувки

    ОтговорИзтриване
  7. Малки сладки бижута! Страхотна идея, която задължително ще присъства на моята коледна трапеза. Благодаря ти!
    Пожелавам спорна и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Красиво, ефектно и вкусно -
    поредната чудесна идея, Йоли...
    Голяма прегръдка и успешна нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  9. Прекрасни бонбони!
    Подобни правих наскоро за гостите ми и много се харесаха, но ще опитам и този вариант с квасена сметана!
    Топла прегръдка за тебе, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  10. Правила съм ги със синьо сирене и много ми харесаха. Истински бижута са твоите, Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ви.Наистина са чудни бонбоните,но то няма как да е друго.Самата комбинация плод,сирене и ядки е класика.Аз да си се изфукам пак с моите,защото са със зелено сирене.Е,за хвалене си е,нали?А иначе идеята е стара,аз я знам от Лорчето и Стоян.Благодаря ви отново.

    ОтговорИзтриване
  12. И аз ги опитах:) Фантастични! Комбинирането им с вино е задължително:) Йоли, беше прекрасна! И в блога правиш впечатление на топъл и истински човек, но на живо това усещане се затвърждава напълно! Благодаря за прекрасната вечер!

    Александра

    ОтговорИзтриване
  13. Великолепни са и като оформление,и като съчетание,Йоли!Вчера обаче гледах твой епизод и ме съблазниха пълнените круши-невероятно добро предложение!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  14. I made these "candies" with blue cheese and walnuts and they are so good..ideal for parties and cheese and wine tastings. Enjoy them.

    ОтговорИзтриване
  15. Много ви благодаря, момичета.Да сте ми живи и здрави, така ме радвате!

    ОтговорИзтриване
  16. Страхотно изглеждат! Трябва да се пробвам и аз да ги направя ;-)
    Гледах и клипчето по 24 kitchen. Супер си ;-)

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря ти Деси.Ако обичаш комбинацията плод-сирене-ядки няма начин да не ти харесат.Ще се радвам да пробваш.Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  18. Грозде, сирене и орехи ... една любима комбинация :)
    Йоли, зелено сирене няма как да намеря, обаче ще пробвам с някакво друго и непремено ще споделя за резултата :)
    Топъл поздрав с прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  19. Бих била истински щастлива това уникално българско сирене да е на трапезата на всеки.Дано скоро се разреши производството му.А дотогава мога да направя само едно - да вдигам шум.И от това има полза,вдигайте и вие,пък дано някой от глухите ни държавни служители чуе.

    Благодаря ти мила,със синьо сирене също е много хубаво.Ще се радвам да опиташ.

    ОтговорИзтриване