Благодаря от сърце на Рени за чудесната рецепта!
Продукти за около 50 броя:
100 г студено масло, на кубчета
100 г бяло саламурено сирене, на кубчета
60 г кашкавал, на кубчета
60 г заквасена сметана
180 г брашно
70 г черни маслини без костилки, ситно нарязани
1 с.л. ситно нарязани листа розмарин
Приготвяне:
* В блендер или кухненски робот сложете заедно маслото, сиренето, кашкавала и сметаната. Смелете всичко.
* Добавете брашното и розмарина. Отново миксирайте до получаване на маслени трохи.
* Изсипете трохите на плота, прибавете маслините и съберете всичко на тесто. Не месете дълго за да не се отдели водата от маслото от топлината на ръцете ви. Сложете тестото в найлонов плик и го охладете за половин час.
* От тестото откъснете малки топчета, които с ръце оформете на гризини. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180* и изпечете за около 15 минути. Сервирайте гризините студени. Да ви е сладко!
Благодаря за чудесната рецепта! Ето и моето изпълнение:https://www.facebook.com/1704323073130005/photos/a.1704343029794676.1073741828.1704323073130005/1732447873650858/?type=3&theater
ОтговорИзтриванеО, Вале! Страхотни са! И като подаръчета си ги вързала. Гевречетата и те ли са от това тесто? Просто са страхотни! Много ти благодаря за доверието и хубавата идея! Много ме зарадва!
ИзтриванеГевречета са, да! Даже сега отивам пак да направя, защото дъщеря ми занесе повечето на курса по рисуване и там са ги изяли сладко, сладко!
ИзтриванеЗдравейте Йоли!Приготвих гризините и се получиха много вкусни! Искам да ви попитам дали мога да заменя кашкавала с друг продукт,например с извара или да добавя двойно количество сирене,тъй като искам да ги приготвя на 10 месечната ми дъщеря, но още не съм я захрани ла с кашкавал,тъй като той се дава в по-късна възраст.Благодаря ви за вкусните рецепти и за вдъхновението,което създавате в нас!
ОтговорИзтриванеЗдравей Михаела. Много ще се радвам, ако на мъничето му се харесат гризините. Да, направи ги със сирене, може и с извара. С извара ще станат по-твърди, затова не слагай брашно колкото е написано в рецептата. Добавяй го по малко и като спре да ти лепне по ръцете е готово. И със сиренето направи така. Просто всеки продукт си иска различно количество брашно. За съжаление не мога да ти кажа точно. Благодаря ти за доверието и се надявам да се получат хубави гризини.
Изтриване