четвъртък, 1 декември 2016 г.

Слънчогледки





Едни вкусни бисквити от книгана "Да печем с любов". Ако слънчогледовата глазура след охлаждане е станала много твърда я затоплете наново и капнете малко сметана, за да се размекне. И обратното, ако след изстиване е много течна е необходимо да я варите още малко.

Продукти за около 30-35 бисквити:

тесто:

250 г брашно
150 г студено масло на кубчета
1 яйце
1 с.л. мед
1 ч.л. настъргана портокалова кора
щипка сол

глазура:

50 г масло
100 г мед
3-4 с.л. течна сметана
100 г сурови слънчогледови семки
1 с.л. портокалови корички

Приготвяне:

* Смесете всички продукти за тестото в купа. Омесете тесто и го оставете в хладилник за 30-40 минути.

*  За глазурата запечете за кратко семките в сух тиган. Добавете маслото, сметаната, меда и портокаловите корички. Оставете сместа да кипне и бъркайте, докато се сгъсти и на повърхността се образуват мехури. Оставете глазурата напълно да се охлади.

*  Разточете тестото на тънка кора и изрежете кръгли  бисквити. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене. С лъжичка поставете в центъра на всяка сладка по малко от слънчогледовата смес.





* Изпечете бисквитите в предварително загрята на 170* фурна за около 20 минути, докато порозовеят. Ако желаете след като изстинат ги поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!










Няма коментари:

Публикуване на коментар