понеделник, 21 август 2023 г.

Хрупкави кубчета с кондензирано мляко

 


Хрупкави, цветни и симпатични подаръци за малки и големи.

Продукти:

70 г меко масло
30 г захар
ванилия
80 мл кондензирано мляко
190 г брашно
20 г царевично нишесте
по желание сладкарски бои

Приготвяне:

* В купа разбийте на крем маслото и захарта. Добавете ванилията и кондензираното мляко. Разбъркайте. Смесете брашното с нишестето. Прибавете ги към маслено-млечната смес и за кратко омесете тесто. Нужно е само съставките да се съединят. Не обработвайте дълго с ръце, тъй като от топлината им започва да се отделя водата от маслото.

* Разточете тестото с дебелина около 1,5 см. Нарежете го на ленти със същата широчина, а след това напреки, отново 1,5 см. (Броят на сладките зависи изцяло от големината, на която ще ги нарежете.) Ако желаете може да оцветите кубчетата в различни цветове. Разтворете боите в малко вода и с четка за рисуване намажете повърхността на тестото. Подредете сладките в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете ги за около 12-15 минути в предварително загрята на 160°C фурна с вентилатор.

* Направете фунийки от хартия. Може да ползвате всякаква опаковъчна хартия, но става много красиво с дантелените салфетки за сервиране. Залепете по фунийките различни панделки, напълнете ги с млечните кубчета и вкусните подаръци са готови!

Няма коментари:

Публикуване на коментар