800 г шарено свинско месо без кост
патладжан
тиквичка
стар лук
домати
чесън
сол и черен пипер на вкус
мащерка, риган, розмарин или подправки по избор
Приготвяне
* Нарежете зеленчуците на кръгчета, а месото на парчета с тяхната големина. Посолете месото, поръсете го с пипер и подправки. Наредете продуктите изправени в гювеч като ги редувате.
* Полейте с малко олио, посолете още малко и отгоре нахвърлете нарязан на филийки чесън. Сложете няколко клончета свежи подправки,захлупете гювеча и печете на среден огън около 2 часа докато зеленчуците и месото придобият приятен загар. Не наливайте никаква друга течност. Зеленчуците пускат достатъчно вода и е добре ястието да не е воднисто, а да остане на мазнинка.
* Сервирайте, като внимателно извадите ред месо със зеленчуци. Да ви е сладко!
Ауу, прекарана съм. Аз го правя два пъти подобие без месо.
ОтговорИзтриванеОтивам да се срамувам от себе си.
Йоли, ужасно вкусно изглежда! Както съм прегланяла, имам усещането, че това е най- хубавата манджа на света:)
ОтговорИзтриванеСъвсем новo и съвсем традиционнo! Точно като нашето Йоли! :))
ОтговорИзтриванеБраво Вкусно! :))
Ах,Пеп ... прекарана си,да ,със сигурност! Ама чак пък да се срамуваш.Аз пък веднага заменям моето за твоето паладжаненото ...
ОтговорИзтриванеЛулу,много вкусно става наистина.Пробвай,а сега,ако си гладна хич недей да гледаш кулинарните блогове.Аз като съм така направо не издържам.Ужас е!
Драго,ти поне вече го опита това редено.Благодаря ти за доверието и много се радвам,че ти хареса.
Йолиии, страхотно е!!!
ОтговорИзтриванеГладна съм...
Браво Йоли! Обожавам патладжани!Ще се пробва по най-бързия начин. :)
ОтговорИзтриванеИлианка,Руми ... заповядайте ....
ОтговорИзтриванеЙоли, реденото гюведже изглежда толкова вкусно...непременно ще го пробвам.
ОтговорИзтриванеПрохладен ден
Dnes prigotvih tova iastie.Samo vmesto svinsko izpolzvah teleshko meso.Poluchi se kakto i ochakvah mnogo mnogo vkusno.Zapochnah da svikvam kogato niamam ideia kakvo da prigotvia na semeistvoto si prosto da posetia tvoiata stranica i vsichko e ok.Blagodaria ti za tova.Ani.
ОтговорИзтриванеАни,толкова си мила.Благодаря ти много,много,много! Аз също предпочитам вкуса на телешкото месо.Да ви е сладко и весели празници!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли,днес направих този гювеч аз съм голям почитател на готвенето в глинени съдове и стана страхотен.Пожелавам ти още много хубави рецепти с които да ни радваш.Любка
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Любче.Да ви е сладко на всички!Много се радвам, че ви е харесал гювеча.
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли!
ОтговорИзтриванеМного ми харесва това ястие. Понеже искам да ми се получи, както при теб на един ред да се вместят всички продукти, бих искала да те попитам с какъв диаметър е гювеча от снимките.
За пореден път искам да те поздравя и да изкажа възхищението си от всички прекрасни кулинарни творби сътворени от теб в този чудесен блог.
Хубава събота и неделя, Ти желая:-)
Много,много ти благодаря за хубавите думи.Реденото е много хубаво и лесно ястие,надявам се,че ще ти хареса.Гювечът ми е около 30-35см,не е огромен.Но да ти кажа нещо.Като го правя много плътно нареждам продуктите,направо ги "натъпквам".Така или иначе след като се изпече те намалят обема си,нека има повече.И да ти напомня-никаква течност не слагай.И без това сега зеленчуците са много водни и ще пуснат бая чорба,а ястието наистина трябва да остане на мазнинка,да се запече и да не изглежда като сварено.Благодаря още веднъж и честит Национален празник!
ОтговорИзтриванеЙоли,
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ти за отговора. Ще направя ястието, когато се снабдя с гювеч и обещавам да напиша отзиви.
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК и на теб :-)
Такааа захващам се да го направя имам точно тези родукти и се чудех какво да сготвя :) А в понеделник ще пристигне и книгата ти и няам търпение да я изпробвам :)
ОтговорИзтриванеХубава става манджичката, Дани. Мисля, че ще останеш доволна. Благодаря ти за доверието.
ИзтриванеЩе се радвам, ако занапред пишеш в сайта ми yoli.bg, тъй като тук няма да публикувам повече нови рецепти, а и ми е трудно да се справям едновременно и на двете места. Благодаря за разбирането!
мммм............
ОтговорИзтриванестрахотно вкусно стана ястието! Поздравления за умелия подбор на подправки!!!
ОтговорИзтриванеМного, много се радвам! И на мен си ми е любима гозба. Да ви е сладко на всички у дома и благодаря!
Изтриване