Продукти за около 50 бонбона
45 - 50 зърна бяло грозде
300 г овче сирене
150 г синьо сирене
1 - 2 с.л. заквасена сметана
150 г накълцани запечени орехи
Приготвяне
* Настържете двата вида сирене и ги разбъркайте добре със сметаната. С ръце омесете сместа така, както месите кайма.
* От сместа направете топчета с големината на зърната грозде. "Облечете" зърната грозде със топчетата сирене като се стараете да се получи равномерен пласт. Загладете с длани за да оформите кръгли бонбони и ги оваляйте в запечените орехи. Да ви е сладко и наздраве с хубаво червено вино!
* Тези бонбони са идея на Лора и Стоян, а аз малко я измених. Да си призная, че направих бонбоните със Зелено сирене от Черни Вит и ги представих от страна на Slow Food на DiVino Taste. Тъй като няма как да намерите Зелено сирене, написах рецептата със синьо. Тук може да прочетете за този уникален наш продукт, както и защо не е достъпен до трапезата ни. А ако ви хареса идеята за тези бонбони, може да замените бялото и синьото сирене с други, каквито харесвате, както и орехите с други ядки.
.
Аз пък ги опитах тези бонбонки!!!! Такъв приятен баланс между дъх на синьо (зелено) сирене и плодова сочност и сладост. А и с орехчетата отвън! Чудни бяха!!! Благодаря ти за вълшебния миг, Йоли! Прегръдка от мен :)
ОтговорИзтриванеСтрахотни бонбони! Сирене и грозде са любов от пръв поглед!
ОтговорИзтриванеНадявам се да се намерят смелчаци за производство на зелено сирене, много съм любопитна да опитам вкуса му!
Хубава нова седмица, Йоли!
Изглеждат страхотно, Йоли! С този приятен пълнеж от грозде и сирена и ореховият завършек, неусотими са. Прегръдки, мила Йоли!
ОтговорИзтриванеИ аз пък ги опитах! Страхотни, страхотни! Ама няма да ви казвам колко страхотни бяха в любима компания - благодаря ви, момичета! :)
ОтговорИзтриванеА за това зелено сирене трябва да знаем всички. Не само за него, ами и за всички подобни храни. Както каза Йоли - говорете за тях. :)
Поздрави, Йолииии, прекрасна беше отново! :)
Много хубава идея!
ОтговорИзтриванеВкусна и със сирене :)
Завид, завид:)))Чудни сладко-солени хапчици.Целувки
ОтговорИзтриванеМалки сладки бижута! Страхотна идея, която задължително ще присъства на моята коледна трапеза. Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеПожелавам спорна и усмихната седмица!
Красиво, ефектно и вкусно -
ОтговорИзтриванепоредната чудесна идея, Йоли...
Голяма прегръдка и успешна нова седмица, Диана
Прекрасни бонбони!
ОтговорИзтриванеПодобни правих наскоро за гостите ми и много се харесаха, но ще опитам и този вариант с квасена сметана!
Топла прегръдка за тебе, Йоли!
Правила съм ги със синьо сирене и много ми харесаха. Истински бижута са твоите, Йоли! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви.Наистина са чудни бонбоните,но то няма как да е друго.Самата комбинация плод,сирене и ядки е класика.Аз да си се изфукам пак с моите,защото са със зелено сирене.Е,за хвалене си е,нали?А иначе идеята е стара,аз я знам от Лорчето и Стоян.Благодаря ви отново.
ОтговорИзтриванеИ аз ги опитах:) Фантастични! Комбинирането им с вино е задължително:) Йоли, беше прекрасна! И в блога правиш впечатление на топъл и истински човек, но на живо това усещане се затвърждава напълно! Благодаря за прекрасната вечер!
ОтговорИзтриванеАлександра
Великолепни са и като оформление,и като съчетание,Йоли!Вчера обаче гледах твой епизод и ме съблазниха пълнените круши-невероятно добро предложение!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеI made these "candies" with blue cheese and walnuts and they are so good..ideal for parties and cheese and wine tastings. Enjoy them.
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря, момичета.Да сте ми живи и здрави, така ме радвате!
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглеждат! Трябва да се пробвам и аз да ги направя ;-)
ОтговорИзтриванеГледах и клипчето по 24 kitchen. Супер си ;-)
Благодаря ти Деси.Ако обичаш комбинацията плод-сирене-ядки няма начин да не ти харесат.Ще се радвам да пробваш.Да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеГрозде, сирене и орехи ... една любима комбинация :)
ОтговорИзтриванеЙоли, зелено сирене няма как да намеря, обаче ще пробвам с някакво друго и непремено ще споделя за резултата :)
Топъл поздрав с прегръдка!
Бих била истински щастлива това уникално българско сирене да е на трапезата на всеки.Дано скоро се разреши производството му.А дотогава мога да направя само едно - да вдигам шум.И от това има полза,вдигайте и вие,пък дано някой от глухите ни държавни служители чуе.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти мила,със синьо сирене също е много хубаво.Ще се радвам да опиташ.