вторник, 10 март 2015 г.

Сладките на г-жа Кнуф






Тези бисквитки са ми скъп спомен от една мила дама, която живее в Германия. Последното грижливо опаковано пакетче със сладки, което ми подари беше придружено от малко листче, на което също така грижливо и старателно беше написана рецептата. Виждате го на снимките. Надявам се с тази публикация да зарадвам Frau Knuf, както и всички вас.

Продукти за около 40-50 сладки:

125 г меко масло
125 г пудра захар
1 яйце
настъргана кора от  1 лимон
ванилия
250 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер

глазура:

5 с.л. пудра захар
сок от 1/2 лимон

Приготвяне

* Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцето, лимоновата кора и ванилията. Разбийте още малко.

* Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го сипете в маслената смес. Разбъркайте добре с шпатула или лъжица.

* На малки части сложете тестото в пош с широк звездовиден накрайник. Шприцовайте малки бисквити в тава, покрита с хартия за печене.

* Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за около 10-15 минути.

* В купичка разбъркайте съставките за глазурата. Ако е нужно добавете още лимонов сок или захар. Поради различната големина и сочност на лимоните не бих могла да дам по-точни пропорции. Глазурата трябва да е достатъчно гъста, за да се задържа по сладките, но все пак и течна за да се стича по тях.

* Намажете сладките с глазурата или леко ги топнете в нея. Оставете ги добре да изсъхнат и приберете в кутия. Да са ви сладки!

* Да добавя нещо важно. Яйцата са с различна големина. Ако ползвате голямо яйце, тестото ще стане малко по-меко и е възможно при печене сладките да изгубят форма. В този случай прибавете още една две лъжици брашно към тестото. Също може да го оставите да престои в хладилника, за да се стегне, но тогава ще ви е трудно да шприцовате, освен ако нямате уред за шприцовани бисквити.





2 коментара:

  1. МНОГО ХАРЕСВАМ РЕЦЕПТИТЕ НА ЙОЛАНТА

    ОтговорИзтриване
  2. ХАРЕСВАМ РЕЦЕПТАТА МАЛИНОВА ТОРТА НА ЙОЛАНТА ДЕЛИБОЗОВА

    ОтговорИзтриване