Кокосовият крем е много гъст. Затова сметаната, която се прибавя към него е течна. Продава се и кокосова сметана, която е кремообразна и по-течна от крема. Ако изберете нея е добре да разбиете млечната сметана на сняг и да я прибавите с леко бъркане към кокосовата. Чиата има леко желиращи свойства и допълнително уплътнява консистенцията на крема. Ягодите може да подсладите с друг ароматен конфитюр.
Продукти за 4 крема:
2 с.л. семена от чиа
4 с.л. кокосов крем
4 с.л. течен мед
200 мл течна сметана
400 г ягоди
4 с.л. ягодов конфитюр
Приготвяне:
* Залейте семената чиа с 1 ч.ч. вода и ги оставете да набъбнат за около час.
* В купа разбъркайте кокосовия крем с меда. Разредете с течната сметана, добавете чиата и отново разбъркайте.
* Нарежете ягодите на парченца и ги подсладете с конфитюра.
* Разпределете крема в чаши като го гарнирате с ягоди. Да ви е сладко!
Добре си се завърнала, Йоли с прекрасни нови идеи -
ОтговорИзтриваневпечатляващо красиви, пролетно зареждащи и енергизиращи.
Благодаря за удоволствието, прегръдки за теб и усмихнати пролетни дни!