Торти



























 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
































































































































































































































































































































































94 коментара:

  1. Yoli ,искам най-сърдечно да те поздравя ,за прекрасният сайт.Рецептите са много изкусителни.Днес се реших да пробвам да направя шоколадова торта, стана ,като за първи път стана добре,но неуспях да се справя с красивите рози който има на твоята торта.Изхабих 4 шоколада ,но сместа тоест това което трябваше да е глазура ,остана на бучки.Дай ми съвет.
    Искренни благодарности за отделеното време за направата на чудесния ти сайт.
    С уважение ,Топузова

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей Топузова.Първо да благодаря за хубавите думи. Много ме зарадва. Чудесно е,че си решила да пробваш някоя опиташ някоя от тортите ми.Не разбирам обаче точно коя торта синаправила. Ако е Шоколадова торта с трюфелите вътре, трябва да знаеш, че розите и покритието са от парено тесто, оцветено с какао.Ти каква глазура направи? Напиши ми моля те малко по-точно и ще видим къде е бил проблема.

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли пробвах торта манго получи се страхотна.Благодаря за подробното описание .Направих друга торта като сглобих от различни рецепти.Стана много приятна на вкус .И всичко се изяжда за кратко време.Скоро ще пробвам кексът с вафли.Дано и той да стане сполучлив.Благодаря за страхотните идеи.Пожелавам ти още много вкусни идеи.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз благодаря за доверието и милите думи.Радвам се,че е станала хубава тортата с манго.И кексът ще стане,сигурна съм.Благодаря отново и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей Йоли!Два пъти пробвах кекса със вафли-получи се много добре.Сега е ред на кекса с локум.Още веднъж овации за твоите рецепти.Ще следя постоянно публикациите ти и ще експериментирам.Поздрави-Вили

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти Вили.Много се радвам,че ти харесват рецептите ми.Да ти е сладко и на теб, и на близките ти хора.

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей Йоли.Много поздрави от Вили.Пробвах старонемския слакиш с ябълки , сладкиша с карамелизирани ябълки и руския крем с ябълки и кокос.И трите десерта станаха превъзходни.Всички у дома са много доволни .Не мога да определя кой десерт е най вкусен.Всеки е по своемо с уникален вкус.Предполагам че старонемският срадкиш ще стане много добре и с круши или праскови.
    Но най вече искам да ти благодаря за чудесния блог и хубавите слаки моменти с него.Много се зарадвах като те видях на екрана.Справяш се отлично.Пожелавам ти весели празници ,много здраве и ммммнооого вкусни творения през новата година.

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря за поздравите Вили!Щастливи празници и на теб и близките ти!Много си мила.И да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей, Йоли! Винаги следя твоето предаване по "Ютилисима" и не си спомням да е имало рецепта, която да не ми хареса! Имам само един въпрос и той е следния: ти беше правила една целувчена торта, ама децата ми не ме оставиха на мира и не успях да запиша необходимите продукти. Би ли побликувала рецептата тук? Благодаря ти предварително!
    Джулиана

    ОтговорИзтриване
  10. Здравей Джули.Благодаря ти за хубавите думи.Всички торти,които правих в Юлисима са от блога ми.Наистина тук,в каталога можеш да ги намериш,но под нормалните им имена,а не "телевизионни".Може би имаш предвид Леката кокосова торта?Погледни я моля ти и пак ми пиши дали е тя.За друга целувчена не се сещам.Единствено в Крем торта има основа от целувка.Виж и нея за всеки случай.В каталога са и двете.Благодаря ти още веднъж.

    ОтговорИзтриване
  11. Йоли, здравей! Пак съм аз-Джули. Погледнах кокосовата торта, но не е тя. Обаче днес се чух с една приятелка и се заговорихме за рецепти, кулинарни предавания и тя ми сподели, че следи "Юлисима" и се оказа, че има всичко записано подробно, така че от нея ще взема рецептата.
    Искам да те поздравя за майсторлъка и търпението във всяко едно нещо, което правиш. Винаги, когато разбера, че съм изпуснала епизод от предаването се ядосвам много! Твоите рецепти са невероятни и всеки път успяваш да ме смаеш!Пожелавам ти много здраве, щастие, късмет и любов!
    Джули

    ОтговорИзтриване
  12. Йолииии,къде си?Защо не те виждам в Йолисима?

    ОтговорИзтриване
  13. Ами тук съм.Всичките 50 серии на Юлисима вече бяха излъчени, а сега от 3 март ще почнат да ги повтарят.Живот и здраве напролет ще има нови, но по-различни.Дано и те ти харесат.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  14. Йоли виждам ,че говориш за Юлисима и новите серии докога ще дават старите и кога почват новите?

    ОтговорИзтриване
  15. В момента подготвям рецептите за новите епизоди.Ще снимаме сигурно от средата на април и през май. Но кога ще почнат да ги излъчват още незнам.Дано е през началото на май, че наистина адски писват тези повторения. Благодаря ти за интереса.

    ОтговорИзтриване
  16. Oh,Yoli,Yoli,zashto imash tolkova prekrasni recepti.Prosto sam vazhitena i razkolebana koe po-napred da pravia.A da ne govorim za tortite,slabost sa mi i pri vseki povod vse ot tvoite si izbiram.Sega napravo ne znam koia koga da pravia,iskam gi vsichkite:)
    Neveroiatna si,prodaljavai vse taka.Pozdravi!

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря ти за топлотата,мила.Много се радвам,че харесваш тортите ми.Може да не са по световни рецепти,ама са от сърце.Да ти е сладко.Като за начало давай с нещо плодово,че вече стана лято.

    ОтговорИзтриване
  18. Здравей Йоли,
    Поздравявам те за невероятните рецепти и страхотното предаване "Юлисима".
    Всички ястия са декорирани с много вкус. Възхищавам се на уменията ти.
    Продължавай да ни изненадваш с нови рецепти. Много успехи и бъде все така усмихната водеща.
    Специални поздрави,
    Деси :)

    ОтговорИзтриване
  19. Благодаря ти от сърце,Десинка!Толкова си мила!Много,много ме зарадва!

    ОтговорИзтриване
  20. Здравей Йоли.Много ти благодаря за невероятния сайт.Изпробвала съм много рецепти.Вкъщи всички са доволни когато направя нещо по твоя рецепта.Благодаря че те има и споделяш всички вкусотий с нас.

    ОтговорИзтриване
  21. А аз благодаря,че има такива като теб.Много си мила.Да ви е сладко на всички у дома!

    ОтговорИзтриване
  22. Йоли, не ми се отварят линковете за рецептите, чудя се да не е проблем при мен, но само в този раздел "торти" не ми се отварят, моля те за съдействие да не е нещо от сайта и ако може да се оправи, така ми се иска да ги разгледам...
    Благодаря ти
    Биби

    ОтговорИзтриване
  23. Биби,проверих току що.При мен идеално си се отварят.Ти в каталога ли не можеш да влезеш?

    ОтговорИзтриване
  24. Здравей,Йоли решила съм да направя торта "Тофифи" но незнам каде мога да намеря карамелизирано кондензирано мляко и лешников нугат?Благодаря ти предварително.

    ОтговорИзтриване
  25. Здравей,Йоли реших да направя торта"Тофифи"но незнам от каде да намеря карамелизирано кондензирано мляко и лешников нугат?Предварително ти благодаря.

    ОтговорИзтриване
  26. Здравей и ти.Много се радвам,че си решила да опиташ торта Тофифи.Много е хубава наистина.Кондензирано карамелизирано мляко ще намериш в руските магазини "Берьозка".Но внимавай какво купуваш,че е 2 вида.Трябва ти това,което е гъсто и е за кремове и сладкиши.Защото има и по-рядко и не става с него.А нуга ...ох,незнам.Голям проблем е.Прочети коментарите под рецептата.Хората са споделили затрудненията си с намирането му.Аз ти предлагам да го заместиш с Нутела или да си направиш сама.Благодаря ти и успех.

    ОтговорИзтриване
  27. Здравий Йоли!Днес направих "Кестени по лионски"сладкиша стана невероятен.Благодаря ти за рецептата.Но искам да те попитам, като направя кестеново пюре как мога да го сахраня за по дълго време.Сега има кестени и мога да направя по голямо количество пюре но незнам как да го сахраня.Благодаря ти предварително.

    ОтговорИзтриване
  28. Много се радвам,че ти е харесал сладкиша.Благодаря ти много.Пюре не съм правила за по-дълго време,но няма да има проблем,ако се стерилизира за няколко минути или пък замрази в кутии.В крайна сметка нали по магазините продават кестеново пюре стерилизирано в буркави?Просто няма причини да не стане.

    ОтговорИзтриване
  29. Здравей Йоли.Решила съм да изпробвам рецептата за шоколадова шарлота.Искам да те попитам какъв вид шоколад ползваш или по точно на коя фирма и откаде го копуваш?благодаря ти предварително.

    ОтговорИзтриване
  30. Ще се радвам да опиташ тортата,много е изискана на вкус.Въпросът ти е съвсем правилен и логичен.Наистина за вкуса е много важно какъв шоколад се ползва.Ац купувам белгийски черен шоколад от магазина на ул.Кадемлия 6 в кв.Редута.Много е добър,с високо съдържание на какао и какаово масло.Ако това те затруднява си купувай от магазините шоколад с не по-малко от 70% какаова маса.Тогава ще си сигурна за вкуса.Да ти е сладко и благодаря.

    ОтговорИзтриване
  31. Йоли много ти благодаря за отговора.Може да ти досадя но аз съм начинаеща и много не ги разбирам шоколадите за торти.Харесвам твойте рецепти.Искам да пробвам всичко,което си сътворила.Затова ще те попитам може ли да ползвам шоколад за готвене в рецептите за торти?И какъв вид да бъде?Благодаря предварително.Пожелавам ти много хубав ден.

    ОтговорИзтриване
  32. Мнго си мила, отново ти благодаря!Точно така,най-добре е да бъде шоколад за готвене.Както му се казва,кувертюр.И ако наистина е с по-висока какаова маса е супер!Хубав ден и на теб и до скоро.

    ОтговорИзтриване
  33. искам да попитам понеже ми е много спешно.за някоя хубава рецепта за еклерова торта с ягодов крем??? Прекрасни са нещата които приготвяте :)

    ОтговорИзтриване
  34. Много ти благодаря за милите думи. Изобщо не се притеснявай, просто си направи еклерите, напълни ги с ягодов креми готово.Виж моята еклерова торта, ако ти харева.Слагаш ягоди в млечния крем или пък правиш ягодово-сметанов и туй то.Давай смело,не се притеснявай.

    ОтговорИзтриване
  35. Здравей, мила ми Йоли!
    На мен пак тортичка ми се прави, пък и 8-ми март идва, ето ми и повод :) Решила съм този път да спретна торта, комбинираща в себе си шоколад и мента. Искам шоколадови блатове и ментов крем. Няма такава торта тук при теб, а да си призная из всичките блогове, в които се рових, не открих рецепта, която да ползвам от до. Или ми допада само крема или само блата. Та, да те питам - кой от твоите шоколадови блатове би ми препоръчала? Искам шоколадов, сочен блат, ако може да не се налага да се сиропира, и да е с наситен шоколадов вкус. Сигурна съм, че имаш рецепта за такъв :) Понеже не съм приготвяла шоколадови торти по твоя рецепта, не знам към коя да се насоча.
    Благодаря ти предварително! А ето ти и идея да обогатиш блога си с една ментово-шоколадова торта ;-)
    Прегръщам те!

    Ема

    ОтговорИзтриване
  36. Чудедно Еми! Повече от чудесно! Много е хубава тази комбирация, едни от най-хубавите бонбони са с черен шоколад и мента. Изтънчен е вкуса, харесва ми много. На Тофифи тортата блата е много добър.Наистина е нежен и мисля,много подходящ.Всъщност, това мисля, че беше блата на Ривиера.Тъй като Тофифи си я измислях и натаманявах, спомням си,че ползвах блата на Ривиера.Страхотен е наистина,мисля,че няма да сгрешиш.Непременно после ми пиши какво се е получичо.И ти благодаря за чудесната идея,Емче.

    ОтговорИзтриване
  37. Невероятно вкусно звъчущи рецепти, страхотна презентация на всичко и великолепни снимки и стайлинг! Най-искрени поздравления!!! А сега отивам д ахапна нещичко, че вече не издържам. :)))

    ОтговорИзтриване
  38. Ха,ха, много ти благодаря. Сладурана!

    ОтговорИзтриване
  39. Искрени поздравления за вълшебните торти, които са споделени в този сайт, пожелавам ти винаги да запазиш желанието и удоволствието от приготвянето им и безкрайно ти благодаря за рецептите, които са наистина сполучливи и достъпни! Успех и в бъдеще!

    ОтговорИзтриване
  40. Йоли, много добре ми се получава еклеровата ти торта, малко видоизменена, защото моите хора предпочитат шоколадов крем.И колимеството да е двойно. Също и Тирамису- то- превъзходна рецепта. Комплименти! Веднъж случайно четох за торта/следкиш с праскови и маскарпоне, мисля, че беше от твоите рецепти, но сега някак си не мога да я намеря в сайта. Моля, ако имаш такава, ми постни къде в сайта се намира.

    ОтговорИзтриване
  41. Благодаря ти много мила.Много се радвам,че ти харесват тортите ми.Нямам точно такава торта май.Погледни Манго торта и Торта с шоколадови целувки. Те са подобни и ще станат много добре с праскови.

    ОтговорИзтриване
  42. Yoli zdravei mnogo mi haresvat receptite ti, no molq moje li da mi kaje6 edna spolu4liva recepta za fondan.Pravila sam fondan ot pudra zahar,limonena kiselina,jelatin,glicerin,gliokozensirop, no ot tezi produkti fondan pak stava no e mn tvard i kogato pokriq torta s nego toi se napukva i razvalq krasotata na tortata.Po sladkarnicite kogato sam hapvala torta s fondan toi e mek,elasti4en.Taka che moje li da mi kaje6 edna recepta izpitana ot teb za fondan.
    e-mail:grazy@abv.bg
    Blagodarq predvaritelno :)

    ОтговорИзтриване
  43. Здравей.Много ти благодаря за хубавите думи,радвам се,че ти харесват тортите ми.Както забелязваш нямам торти с фондан,това е покритие,което не обичам.Лично за мен само разваля вкуса на тортата и затова много рядко го ползвам.Надали ще съм ти полецна.Но непременно поразгледай блога на Дими,тя е царица на фондана.Има и рецепта за фондан.Правила съм я и става чудесно.Ето,заповядай адреса на блога и.

    http://dimitranas.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  44. Zdravei blagodarq ti che mi dade bloga na Dimi, no ne moga da namerq receptata i za fondan,kogato iskah da i pisha e-mail mi pokaza che e nevaliden.Znaeh li kak po dryg nachin da se svarja s neq?
    Blagodarq ti predvaritelno :)
    Lek den ot men

    ОтговорИзтриване
  45. Заповядай Майче,мисля,че ти намерих рецептата на Дими.

    http://dimitranas.blogspot.com/2009/03/sweet-sprig-cake-step-by-step.html

    ОтговорИзтриване
  46. Blagodarq ti izkluchitelno mnogo.Izvinqvam se ako sluchaino sam ti bila dosadna.
    Lek den

    ОтговорИзтриване
  47. Все исках да ти пиша и все се отказвах,мн си ми любима Йоли,от телевизията ,от този прекрасен блог излъчваш някакво спокойствие,нежност и ни пренасяш наистина във своята кухня с прекрасните неща които готвиш.Поздрави и успех,чудесна си!

    ОтговорИзтриване
  48. Благодаря ти мила Сия. Надявам се да ти харесат и новите ни епизоди, снимаме ги в момента.

    ОтговорИзтриване
  49. Много яки рецепти:-)

    ОтговорИзтриване
  50. ЙОЛИ, ПРЕКРАСНА СИ! БЛАГОДАРЯ ТИ, че те има! Твоите рецепри са фантазия. Само сякаш ми липсват детските торти в репертуара ти от красоти. Аз лично нямам деца, но обожавам всякакви детски закачки, и с удоволствие бих си направила за себе си една хубава детска торта, но бес малко помощ от професионалист като теб - не се наемам. А и съм сигурна, че има много мами, които биха се зарадвали на някоя хубава детска идея :) Съгласна съм, че всяка твоя торта, може да се превърне и в детска, но за мен по-трудната част е самата украса, и как да я измислим - не ми стига въображението, а съм сигурна, че ти имаш много идеи :) Пролетната ти торта е такъв подобен пример, но ми се искаше още малко елементи... Благодаря ти много, и ти желая приятна и ползотворна почивка :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  51. Здравейте Йоли,

    Искам да ти опиша колко много неща съм сготвила по твои рецепти и от всичките съм много доволна:
    бюрек,магданозени кюфтета,пролетен венец,редено,пикантни миди,охлюви с маслини,бонбони с грозде и сирене,букетчета,картофени кракери,пурички от кори за баница,рибена торта салата,солена торта,хапки с пушена риба,базелски меденки,великденски бисквити,коледни бисквити с кафе,коледни меденки,кантучини,великденска торта гнездо,торта с кафе и шоколад,естерхази,магнетен,династия,ани,манго,ривиера,с дулсе де лече,суши.
    Скоро време ще трябва да ги повтарям:-).Така че ,моля те да продължиш в същия дух на предлагане на нови рецепти.Успех и благодаря,че с твоите рецепти овациите ги обирам аз.
    Поздрави от Бургас

    ОтговорИзтриване
  52. Еха! Ами ти си сготвила целия блог!Не мога да повярвам!Толкова се радвам,благодаря ти!Много целувки за теб и поздрави на любимия Бургас!

    ОтговорИзтриване
  53. Йоли тази събота ще посрещам в дома си двама рожденика,а третият е мъжът ми.Много искам да ги изненадам,като им направя торта.Би ли ме посъветвала каква мойе да е тя,като се има в предвид ,че са мъже?Благодаря ти

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, чудесен повод! Ще е страхотен празник! Бих ти препоръчала категорично нещо с шоколад, щом са мъже. Нека е по-силно като вкус. Разгледай тортите, но Фантазия е много лесна, без печене е и е адски вкусна и качествена. Скъпа торта е, но определено си заслужава. Другата е Шоколадовата с поширани круши, Династията е супер, Шоколадово-малиновата също. Зависи с каква трудност искаш да е тортата, както и колко да ти излезе като себестойност. Ако искаш помисли, пак ще го обсъдим.

      Изтриване
  54. Въпроса е-от къде да намеря мак?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Във всеки магазин за хранителни стоки, както и по пазарите.

      Изтриване
  55. Здравей, Йоли! Рецептите ти са невероятни! С тях съм като виртуоз в кухнята! /не съм опитала всички, но дотук всичко е перфектно/
    Издирвам рецепта за един сиропиран сладкиш с орехи -"Ориенталки".Предлагаха го /тоталитарно време/ в сладкарница "Будапеща" във Варна.Голямо търсене падна, но така и не открих нищо....Дали ти не знаеш нещо за този десерт? ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ееееее много ти благодаря! Драго ми е да чуя тези думи! Ти си си виртуоз не заради рецептите ми, ами защото си го можеш. Това е истината!

      За съжаление изобщо не съм чувала за тези Ориенталки.Твърде е възможно да са били само варненски и да не са се предлагали по другите градове. Може би някой от Варна ще знае, ще разпитам из фейсбук. Може да излезе нещо.

      Благодаря ти отново и хубава вечер.

      Изтриване
    2. Здравей отново. Много жалко, че не си оставила име за да се обърна както трябва към теб. Както обещах, попитах приятелите във фейсбук за Ориенталките. Доста хора писаха, различни бяха мненията. Надделяват сиропираните твърди сладки от грис. Други пък ги оприличават на саварини. Аз наистина не ги знам тези сладкиши и не мога да изразя мнение. Но наистина повечето хора пишат за сладките от грис. Ето да видиш този линк с рецепта.

      http://www.zajenata.bg/%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D1%81-recepta2598.html

      Освен това, току що една жена ми писа, че майка и е работила през тези години в същата сладкарница Будапеща и утре ще я попита. Пак ще ти пиша. Надявам се да помогна.

      Изтриване
    3. Честита Коледа, Йоли!Здраве и благодат, на теб и всички твои близки!Благодаря за отзивчивостта ти!

      Изтриване
  56. Йоли, спешно се нуждая от твоето мнение. Миналата година изненадах близките си, като на рождения ден направих твоята медена торта. Обрах овациите, намериха се и последователи. Тази година се спрях на торта Династия, та въпросът ми е: мога ли да я направя днес - неделя, след като ще я ползваме в сряда? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за доверието, мила. Много се радвам, че си решила да опиташ Династията. Разбира се, че можеш да си я направиш днес. И цяла седмица да стои, пак ще е супер. Тортата е много стабилна и колкото повече престоява, толкова по-хубава става. Ако искаш може само украсата да си я оставиш за по-накрая. За да изглежда по-свежа външно. Успех ти желая.

      Изтриване
  57. Здравей, Йоли! Като майстор, искам да те попитам няколко неща:
    1. Много обичан дом.течен шоколад, но всеки път имам ужасни проблеми с това ми ти сухо мляко. Става на една огромна буца и се започва едно цедене, бъркане и въобще да ни ти разправям.
    2. Как да третирам сушените вишни за да направя бонбони, все срещам рецепти с вишни от вишновка.

    Предварително благодаря !!! :-)))

    И всичко което правиш е прекрасно, пробвала съм много от рецептитети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за доверието! Радвам се, че харесваш рецептите ми и ги опитваш. Страшно си мила!

      Ето да погледнеш тази рецепта за течен шоколад, не знам ти каква ползваш, но тази ми се вижда добра. Може да я пробваш, ако решиш. Ако сухото мляко ти създава ядове може предварително да го разтвориш в малко мляко, просто да стане на еднородна каша и тогава да го прибавиш към останалите съставки.

      http://sladkoisoleno.blogspot.com/2012/06/blog-post_21.html

      А с вишните няма да имаш проблем, просто ги накисни в алкохол. Някакво бренди, коняк или ликьор. Водката не е подходяща, защото няма аромат. След това ще ги отцедиш и ще имаш пияни вишни без да си правила вишновка.

      Благодаря ти още веднъж и да ти е сладко!

      Изтриване
  58. Отговори
    1. Много ти благодаря! Радвам се, че ти харесват. А още повече, ако опиташ някоя. Да ти е сладка!

      Изтриване
  59. Поздравления!Препоръчвам да се готвят прости,постни и икономични гозби, за по-голямата част от Вашата аудитория.По този начин ще помогнете на много бедни хора да оцеляват.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за коментара. В основните ми ястия има голям раздел "Безмесни". Всеки, който желае може да намери там интересни предложения. Старая се да има разнообразни рецепти за всички. Така всеки може да намери това, което е според вкуса и джоба му.

      Изтриване
  60. Йоли,чудесна си! Искам да ми препоръчаш сметана за торти и розите от парено тесто ми сладпареносе развалиха, слага ли се пудра захар че ми се развалиха.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много ти благодаря. Сметана купувам от Лидл. Там има млечна сметана и е на добра цена. На Пилос и и е в червени кутийки по 200мл. И на Президент е супер, но е по-скъпа. Ако ти трябва много гъсто разбита сметана за шприцоване по-добре купи растителна. Няма значение каква е марката. Всичката става гъста като сирене. Е, не е истинска сметана, но все пак като се налага човек да украси нещо, става. Иначе за пълнежи и кремове задължително ползвам само млечна.

      Розите от парено тесто - да, трябва да се доомеси тестото с толкова захар, че да стане като пластелин. Тъй като аз не ги ям, а после ги хвърлям, не меся тестото със захар, а с нишесте. Намирам, че вкуса на тази украса е ужасен и я ползвам наистина само за украса, но не и за ядене. Така че, ако искаш, опитай с нишесте.

      Изтриване
  61. Йоли, скоро имам повод и бих искала да направя торта на 2етажа. Искам твоя съвет, коя от тортите ти да използвам, за да се получи. Благодаря ти за вкуснотиите. Поздрави. Теодора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за доверието, Теди. Хората най-често правят двуетажна торта Династия или Торта с кафе. Те са стегнати торти, добре се държат. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти отново.

      Изтриване
  62. Здравей Йоли, можеш ли да помогнеш с постна торта. Дъщеря ми навършва 30 и двете постим. Иска ми се и мие да хапнем торта все пак...:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еми, не мога, мила. Нямам такава торта, съжалявам. Ето ти адреса на блога на моя приятелка. Тя много строго спазва всички пости през годината, страхотен кулинар е и има чудесни рецепти за пости. Със сигурност ще намериш великолепни идеи при нея.

      http://trydiani.blogspot.de/

      Изтриване
  63. Здравей,Йоли,искам да направя шоколадовомалиновата торта.Посъветвай ме,вместо марципан какво друго да сложа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей. Благодаря ти за доверието. Това е една от любимите ми торти. Надявам се и на теб да ти хареса. Но недей нищо да слагаш вместо марципана. Просто го пропусни. Тортата е достатъчно хубава и без него.

      Изтриване
    2. Така и ще направя!Специална торта,за специални гости.Благодаря,Йоли за страхотните ти рецепти!

      Изтриване
  64. Здравейте, бих искала да попитам каква точно сметана се използва за глазурата?Може би животинска след като се кипва?Има ли вероятност глазурата да стане прекалено течна?Благодаря Ви предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здарвей Наде. Аз винаги ползвам само млечна сметана. Всъщност, то само това е сметана, другото е течен маргарин, който няма право да се нарича с това име. Както и да е. Ползвам само животинска сметана и за глазура с шоколад сметаната задължително се затопля до кипване. В никакъв случай не трябва да завира, а само да е много гореща. След това се разбърква с шоколад. Той е този, който сгъстява глазурата. Колкото повече шоколад сложиш, толкова по-гъста става. Ако глазурата ти се стори течна, винаги можеш да я затоплиш наново и да добавиш още шоколад. За мен идеалната консистенция е от 100 мл сметана и 100 или 120 г черен шоколад. Ако ползваш млечен трябда да увеличиш шоколада с 1/3. Ако е бял трябва още повече, двойно. Но наистина можеш да си прецениш гъстотата сама както на теб ще ти хареса. След като глазурата леко се охлади, преди да я излееш върху тортата , сама ще си покаже дали е течна или гъста. Няма никаква опасност да я провалиш. Ако е много гъста добавяш сметана, ако е рядка - шоколад. Но аз препоръчвам винаги 100 г черен шоколад 70% със 100 мл сметана. Това е. Благодаря ти, надявам се да съм успяла да ти отговоря.

      Изтриване
  65. Аз съм Ани,здравей Йоли,купи си прасковен ликьор и на опаковката пише,че
    с него се прави прословутия крем Перо дабо.Помогни ми за този крем.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Аничко. Доста се порових в нета, но нищо не откривам. Перо Дабо е само марка, фирма, която произвежда ликьори. Възможно е да имат някаква тяхна си рецепта, но нямам представа къде може да се намери. Освен да импровизираш сама за друго не се сещам.

      Изтриване
    2. И аз доста търсих,къде ли не..но ще импровизирам.Благодаря за отделеното време,Йоле.

      Изтриване
  66. Здравей, Йоли! Търся рецепта за хубав блат за торта! Ще правя двуетажна, 20 см и 15 см. Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Плами. Добър размер си избрала за двуетажна торта. Хубав блат ... имаш предвид да е и вкусен, нали така? Какво да ти кажа, ти знаеш, най-добър вариант без риск е пандишпана. Аз съм правила моята Династия на сватбена двуетажна торта. Става чудесно, защото независимо от крехкостта и леката лепливост на блатовете, кремовете са много гъсти и добре спояват всичко. Когато тортата е направена поне ден предварително и е добре пристегната с ринг няма проблем да се ползват и тези блатове, които са много вкусни. Но ако не искаш да рискуваш заложи на пандишпана.

      Изтриване
  67. Здравей,Йоли,спешно ми трябва рецепта за жито,съвсем обикновена.Не се сещам пропорциите жито към вода.Благодаря,предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей мила. Май късно ти отговарям, ама пак няма да ти свърша работа. Много съжалявам, но не съм правила жито. Баба ми го правеше страхотно, а аз така и не научих тайната и. Погледни в нета. Ето тук, например. https://www.google.de/search?q=%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B8&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=o0zlWIHiF-Sv8we0vKiICA#q=%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%BE&*

      Изтриване
    2. Благодаря,не е късно..

      Изтриване
    3. Не се копира този линк.

      Изтриване
    4. С контрол и с го копирай. Току що проверих, става. Съжалявам, много е дълъг, но така ми излезе. Не мога да го направя като активен линк, не става.

      Изтриване
  68. Здравей,Йоли.В едно от своите предавания прави торта,на която блатовете награждаше с ацетатна хартия.Имаше и ягоди.После я опакова като подарък.Ако се сещаш,коя е рецептата,ще съм ти много благодарна.Отдавна я търся.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет и от мен. Благодаря ти за интереса. Да видим дали ще мога да съм ти от полза.
      Тук можеш да видиш една подобна торта, която опаковах като подарък. Надявам се да е тя.

      https://www.youtube.com/watch?v=JRg44ujFdIY&t=120s

      А иначе тортата е взаимствана от тази, с малини и шоколад, соято е в сайта ми. Помня, че се наложи в предаването да я променя, тъй като липсваха продукти. Погледни я и нея все пак.

      http://yoli.bg/entry/shokoladovo-malinova-torta

      Изтриване
  69. Здравей, Йоли, всичко което правиш е страхотно. Поздравления! Аз обаче съм в затруднение и се надявам да ми помогнеш. Нали сме в извънредно положение...работата е сериозна. Аз имам скоро двама рожденика единия става на 9,а другия на 1г.та би ли ми предложила рецепта за лек и вкусен крем за торта, подходящ и за малки човеци 😊.. Тази година аз ще приготвя тортите за моите синове. Разчитам на теб и ти благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Въпреки положението, в което сме поставени винаги има приказни поводи за празнуване! Да са ти живи и здрави дечицата. Погледни рецептата на Лека кокосова торта. Мисля, че кремът е най-подходящ за това, което търсиш. Надявам се да ти хареса.

      Изтриване