сряда, 12 юли 2023 г.

Детски рожден ден-четвърта част

 



Да завиршим темата „Детски рожден ден“ с торта. Всички деца обичат палачинки и мисля, че торта, направена с тях ще се хареса на всички. Може да направите палачинките цветни. Така тортата ще е по-колоритна. Разделете сместа на няколко части и ги оцветете със сладкарски бои в различни цветове. Изпечете ги както обикновено в намаслен тиган, но намалете температурата на котлона с още една степен. Нужно е палачинките да засъхнат добре и брашното да се сготви, но да не прегарят. Само така цветовете ще останат свежи.

Още рецепти за детски празник:

Тема 1

Тема 2

Тема 3

Продукти за около 12-16 палачинки (18-20 см):

3 яйца
550 мл прясно мляко
30 г стопено масло
1 ч.л. захар
ванилия
2-3 щипки сол
225 г брашно

крем:

300 г пасирани ягоди (пресни или замразени)
50 г царевично нишесте
50 г кристална захар
600 г натурално крем-сирене тип Филаделфия
130 г пудра захар
ванилия
550 г заквасена сметана

Приготвяне:

* За палачинките разбийте яйцата с млякото, маслото, захарта, ванилията и солта. На части прибавете брашното и разбъркайте до гладка консистенция. Оставете тестото да отпочине за 30 минути.

* На среден огън загрейте тиган с незалепващо покритие и изпечете палачинки. Количеството им, както и големината на тортата зависят от размера на тигана, в който ще ги направите.

* За крема кипнете пасираните ягоди, нишестето и кристалната захар. След като сместа се сгъсти дръпнете от огъня и оставете да се охлади напълно.

* В купа разбъркайте до хомогенност ягодовия крем с крем-сиренето. Добавете пудрата захар, а след това и сметаната. Внимателно размесете, колкото съставките да се смесят.

* На дъното на равна тортена чиния сложете две палачинки. Намажете малко крем и покрийте с една палачинка, като леко я нагънете с пръсти. Така между пластовете ще се образуват неравни шарки. Отново нанесете крем и покрийте с палачинка, докато свършат продуктите. Завършете с две палачинки, пристегнете тортата с ринг и приберете в хладилника за една нощ.

* Отстранете ринга от студената торта и украсете по желание. Покритието и копчетата на моята торта са от фондан, а петолинието и нотите са нарисувани с хранителни флумастери.



Няма коментари:

Публикуване на коментар