На вашето внимание една чудесна есенна крем супа от бял боб. Много различна на вкус и аромат от традиционната ни бобена чорба.
Продукти за 4 порции:
1 консерва сварен натурален бял боб (500г)
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 с.л. олио
1 ч.л. семена кориандър
1 ч.л. семена резене или копър
300 мл зеленчуков бульон
сол и бял пипер на вкус
за гарниране:
150 г сварено червено цвекло
1 с.л. копър
50 мл зехтин
1 с.л. балсамов оцет
1 скилидка счукан чесън-по желание
30 г запечени бадеми
магданоз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
* Нарежете лука и чесъна на ситно. Задушете ги в олиото. Завийте подправките в парче тензух и заедно с боба ги прибавете към лука и чесъна. Налейте бульона и гответе 20 минути на умерен огън. Отстранете подправките и пасирайте всичко на гладка крем супа. Сами определете гъстотата, ако желаете добавете още малко вода. Посолете и подправете с бял пипер.
* Нарежете цвеклото на тънки лентички. Разбъркайте го заедно с останалите продутки без бадемите и магданоза.
* Сервирайте супата гарнирата с цвекло и поръсена с магданоз и бадеми. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар