Тестото за тези лесни курабии с крем сирене е изключително подходящо за замразяване. Може да го замразите цялото в плик или като вече готово оформени сладки. След това е нужно да го оставите само леко да се отпусне. Колкото по-студено е тестото, толкова по-добре оформени ще са курабиите. Ако решите да го замразите като сладки, непременно сложете помежду им малко парче хартия за печене, за да не залепват една в друга. Ето и рецептата:
Продукти за около 25-30 курабии:
100 г меко масло
200 г натурално крем сирене
ванилия
250 г брашно
кафява или бяла захар за поръсване
Приготвяне:
* Разбийте на крем маслото, крем сиренето и ванилията. Сипете брашното и замесете тесто. Дори и да лепне не добавяйте повече брашно. Сложете тестото в найлонов плик и го оставете в хладилника за няколко часа, докато се охлади и стегне. За по-бръзо може да направите това във фризер.
* Разделете охладеното тесто на две части, за да го обработите по-лесно. Сложете го между два листа хартия за печене и разточете на правоъгълна кора с дебелина около 4-5 мм.
Махнете горния лист хартия и поръсете със захар. Аз направих половината от сладките с кафява захар, смесена с канела, а останалите с бяла, ароматизирана с настъргана лимонова кора.
Отново покрийте с хартия за печене и разточете, за да може захарта да прилепне към тестото.
Нарежете на ленти и ги завийте на охлювчета. Големината зависи от вашето предпочитание.
*** Курабиите са неутрални като вкус и е подходящо да се поднесат с конфитюр или течен шоколад. Най-вкусни са леко топли. Мога да кажа, че тестото е универсално и от него биха се получили различни солени варианти, с пълнеж или без. Нужно е само да пропуснете ванилията и да добавите малко сол. Също бихте могли да го овкусите с подправки по ваш вкус. С други думи, импровизирайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар