Агнешките котлети са изключително нежно и крехко месо, което изисква минимална термична обработка. Дали са на грил, пържени или печени във фурна няма значение. Важното е да не се готвят дълго време за да не изсъхне месото. В повечето държави агнешките котлетчета се хапват приготвени алангле или медиум. Преценете как ви харесва на вас, но не ги преизсушавайте.
Продукти за 4 порции:
12 агнешки котлета
сол и черен пипер на вкус
20 г масло
1 с.л. зехтин
2 картофа
100 г кашкавал или друго твърдо сирене
1 ч.л. нарязан розмарин
1-2 с.л. кедрови ядки
Приготвяне:
* Овкусете котлетите със сол и черен пипер. Запържете ги за кратко в двата вида мазнина колкото да се запечатат.
* Настържете картофите и кашкавала на едро ренде. Измийте картофите в подсолена вода, отцедете ги и попийте излишната влага с кухненска салфетка.
* В купа смесете картофите, кашкавала, розмарина и кедровите ядки.
* Подредете котлетите в тава, покрита с хартия за печене. Върху тях сложете по малко от сместа.
* Загрейте фурната на 180* и изпечете месото за около 20 минути. Да ви я сладко!