сряда, 7 юли 2021 г.

Мини омлет със спанак и гъби

 




Продукти за 8 омлета:

2 стръка ситно нарязан зелен лук
50 г нарязани на тънки резени гъби
2 с.л. масло
200 г пресен спанак-листа
2 с.л. ситно нарязан копър
сол и черен пипер
1 яйце
100 мл течна пълномаслена сметана
масло за намазване на формите






Приготвяне:

* Задушете в маслото лука и гъбите до омекване. Прибавете спанака и разбъркайте няколко пъти, докато се попари и намали обема си. Овкусете с копър, сол и черен пипер. Ако спанакът е отделил много вода го отцедете в цедка. 

* В купа разбийте с вилица яйцето и налейте сметаната. Разбъркайте. 

* Намажете форма за печене на мъфини с масло. Разпределете спначената смес в леглата и залейте със сметаната. Изпечете за около 20-25 минути в предравително загрята на 180* фурна. След като омлетите изстинат ги извадете внимателно от формите, като минете внимателно с ножче по краищата. Сервирайте със свежа салата. 

*** Съм спаначената смес може да добавите стрък ситно нарязан пресен чесън и 2-3 щипки настъргано индийско орехче. Също така може да направите омлетите още по-малки, като ги изпечете във форми за бонбони.




Няма коментари:

Публикуване на коментар