Продукти за около 40 бр.
125 г меко масло
1 яйце
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. розмарин
250 - 270 г брашно
50 г сирене горгонзола
2 с.л. заквасена сметана
1 яйце
300 г пресни или замразени малини
балсамов оцет и сол на вкус
Приготвяне
* Разбийте маслото на пяна и прибавете яйцето. Накълцайте розмарина на ситно, ако е пресен и го смесете с брашното. Добавете солта и омесете меко тесто. Оставете го на студено за 30 мин. Ако яйцето е по-голямо, може да се наложи да добавите още малко брашно.
* Намачкайте сиренето и го разбъркайте със сметаната и яйцето.
* Откъснете от тестото топчета колкото лешник, направете ги с пръсти на тънки кръгове и облепете дъното и стените на малки метални формички за бонбони. Сипете от плънката и сложете в нея по една малина. Ако ползвате замразени малини не ги размразявайте предварително, а ги ползвайте направо от фризера. Изпечете бонбонети до порозовяване в предварително загрята на 180* фурна.
* Намачкайте останалите малини с малко сол. Пасирайте ги с пасатор и претрийте през цедка. Овкусете соса с балсамов оцет.
* Сервирайте бонбоните леко топли върху малинов сос. Ако желаете гарнирайте ги отгоре с люспи твърдо сирене. Да ви е сладко!
.
....