Представям ви едни изключително вкусни сладки. Меки и сочни вътре, а същевременно хрупкави отвън. Черешите ги правят свежи, а вкусът на чийзкейк просто се разлива по небцето. Оригиналната рецепта може да видите тук. Опитайте ги, много са хубави!
Продукти
200 г натурално крем сирене
150 г захар
100 г меко масло
1 яйце
ванилия
настъргана лимонова кора
200 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 пакет чаени бисквити
пресни череши
Приготвяне
* С бъркалка разбъркайте сиренето, маслото, захарта, яйцето, ванилията и лимоновата кора. Пресейте брашното с бакпулвера и го сипете при сиренето. Разбъркайте. Трябва да получите меко и лепкаво тесто, което по-скоро прилича на кексово. Приберете тестото в хладилник или фризер за да се охлади добре преди да продължите по-нататък.
* Натрошете бисквитите или ги смелете в блендер. Преценете сами дали да са на фини трохи или на по-едри. Лично аз обичам да са по-едри за да хрупкат след изпичането. Препоръчвам ви някакви чаени бисквити с мед, много е ароматно с тях. Разбира се, може да им добавите ядки или да ги замените с какаови.
* С лъжичка оформете топче от тестото и го сложете в бисквитените трохи. Оваляйте го в тях. По същият начин оформете цялото тесто.
* Поставете топчетата в тава, покрита с хартия за печене. Аз ги сложих върху оризови подложки, които са специално за бисквити и са ядливи. Почистете черешите от костилките и във всяка сладка сложете по едно плодче като натиснете леко навътре. Предпочетох да използвам сурови плодове, а да не ги обработвам термично, както е в оригиналната рецепта.
* Изпечете бисквитите в предварително загрята на 180* за около 15-20
минути или докато добият приятен загар. Може да овкусите тестото с други
аромати. Да ви е сладко!
.