събота, 6 септември 2008 г.

Мексиканска салата





Продукти за 4 порции

100 г тортия чипс
50 г сирене Чедар
1 пиле на грил
1 глава червен лук
2 свежи люти чушки
200 г зелена салата

За дресинга

2 бр. авокадо
1 малка кофичка заквасена сметана
2 скилидки чесън
сокът на 1 лимон
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

В тава,покрита с хартия за печене наредете чипса и го поръсете с настърганото сирене. Запечете го в силна фурна,докато сиренето стане златисто.

Сложете чесъна и почистеното авокадо в блендер. Добавете сметаната и разбийте на гладък крем. Подправете с лимоновият сок и овкусете със сол и черен пипер.

Накъсайте пилешкото месо на парченца. Нарежете лука на колелца,а чушката на ситно. Сложете всичко в салатиера,полейте с дресинга и разбъркайте. Преди поднасяне разпределете салатата в 4 чинии,сложете от пилешката смес в средата и гарнирайте със запечените тортили.





.

Няма коментари:

Публикуване на коментар