Продукти за 4 порции
100 г тортия чипс
50 г сирене Чедар
1 пиле на грил
1 глава червен лук
2 свежи люти чушки
200 г зелена салата
За дресинга
2 бр. авокадо
1 малка кофичка заквасена сметана
2 скилидки чесън
сокът на 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
В тава,покрита с хартия за печене наредете чипса и го поръсете с настърганото сирене. Запечете го в силна фурна,докато сиренето стане златисто.
Сложете чесъна и почистеното авокадо в блендер. Добавете сметаната и разбийте на гладък крем. Подправете с лимоновият сок и овкусете със сол и черен пипер.
Накъсайте пилешкото месо на парченца. Нарежете лука на колелца,а чушката на ситно. Сложете всичко в салатиера,полейте с дресинга и разбъркайте. Преди поднасяне разпределете салатата в 4 чинии,сложете от пилешката смес в средата и гарнирайте със запечените тортили.
.
Няма коментари:
Публикуване на коментар