събота, 20 септември 2008 г.

Охлюви с маслини







Продукти

500 г бутер тесто

Маслинова паста

150 г черни маслини без костилки
2 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1/4 ч.л.мащерка
1/4 ч.л.сух розмарин
6 листа сушена салвия
3 филета аншоа
1 с.л. каперси
3 с.л. зехтин
черен пипер
2 с.л. зехтин







Приготвяне

* Смесете всички съставки за маслиновата паста, сложете ги в блендер и накълцайте фино.

* Разточете тестото с точилка за да не бухва много по време на печене. Намажете го с маслиновата паста като оставите по 2 см свободни в единия край. Завийте на хлабаво руло. Увийте го в найлоново фолио и замразете във фризер поне за 30 - 40 минути.

* Загрейте фурната на 200*. Нарежете рулото на бисквити с остър нож докато още е леко замразено. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете до зачервяване за около 20 - 25 минути. Сервирайте охлювите охладени с ледено бяло вино. Да ви е сладко!


Източник : Да печем с любов







* Ако желаете може да направите маслиновата паста със зелени маслини без костилки, както и да замените зелената чушка с червена за повече колорит.

* Може да съхранявате намазаното руло бутер тесто дълго време във фризер. Преди печене размразете леко и нарежете на бисквити.








.

4 коментара:

  1. Здравей Йоли,
    Много ми харесва тази рецепта и в тази връзка бих искала да попитам, дали ако маслиновата паста се замени с песто би се получил същия добър резултат. Ще съм благодарна ако споделиш дали си правила друг вариант на тези охлювчета с различна плънка. Предварително благодаря за отговора. :)

    ОтговорИзтриване
  2. О, това е просто страхотна идея! Много, много ми хареса и ти благодаря от сърце. Обичам това у хора като теб, страшно ме радват! Не аз, а ти трябва дани даваш идеи. Ше е страхотно с песто, само го направи по- гъсто к по- сухо. Да няма много мазнина. Непременно ще го направя, благодаря ти отново.

    ОтговорИзтриване
  3. Виолета Господинова12 януари 2018 г. в 17:15

    Чудесна рецепта, рулото ми е вече във фризера и следва рязане и печене. Ще се отчета във ФБ. Благодаря ти Йоли!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да ти харесат, Вили. Благодаря ти за коментара и хубавите думи!

      Изтриване