четвъртък, 18 септември 2008 г.

Пълнени пилешки гърди по датски







Продукти

2 бр.пилешки гърди
сол
черен пипер
листа от салвия (пресни или сушени)
1 яйце
брашно
галета
олио

Плънка

30 г масло
30 г брашно
150 мл горещо прясно мляко
2 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
150 г кашкавал или друго твърдо сирене

Приготвяне

* Направете светла запръжка от маслото и брашното.Постепенно добавете млякото,като бъркате непрекъснато. Получава се гъста,мека смес,подобна на еклерово тесто. Смесете със ситно настърганият кашкавал и овкусете със сол и черен пипер. Накрая прибавете жълтъците. Оставете плънката да изстине.

* Осолете пилешките гърди и ги наръсете с черен пипер. В средата,с остър нож направете разрез,така че да се получи джоб. Напълнете месото с пълнежа и сложете няколко листенца салвия.

* Панирайте напълнените гърди първо в брашно,след това в разбито яйце и накрая в галета.Загрейте фурната на 250*. Поставете месото в тавичка,покрита с хартия за печене и изпечете за не-повече от 10 - 15 мин.в загрятата фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар