вторник, 9 септември 2008 г.

Мариновани яйца в черен чай



Продукти

8 яйца

Марината

1 с.л. настъргана портокалова кора
2 с.л. листа от черен чай
50 мл тъмен соев сос
1 зърно звезден анасон
10 зърна черен пипер
1-2 с.л. захар
1 ч.л. сол
вода




Приготвяне

* Сварете яйцата за 7-8 минути. Извадете ги от водата и с малка лъжичка натрошете черупката им.

*  Сложете яйцата в малка тенджерка. Сипете върху тях всички продукти за маринатата и долейте с вода за да се покрият. 

* Сварете ги в маринатата още 10 минути. Оставете ги да се охладят и ги приберете за една нощ в хладилника заедно с маринатата.  

* Обелете яйцата преди сервиране. 





* Сервирайте яйцата със зелена салата или майонеза. Яйцата са много ароматни. Ако не искате да са чак толкова наситени на вкус не ги дръжте цяла нощ в маринатата, а само няколко часа. Достатъчно солени са от соевия сос и солта, затова не ги солете допълнително. Може да ги мариновате в други подправки като замените анасона с кардамон, карамфил или канела. Да ви е сладко! 



2 коментара:

  1. Йоли, ще ги пробваме така яйцата. Аз ги правя "мраморни", но без марината, само с черен чай.
    http://storage3.album.bg/f18/picture_106_5b092_25570886.jpg

    Така, с ароматите и като престоят сигурно, ще са страхотни.
    Отново чудесна идея! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. О,много са красиви.Страхотни яйца,наистина са като мрамор.А моите ... внимавай наистина,стават прекалено ароматни,ако много дълго време киснат.Аз ги държа не повече от 2 часа в маринатата.Благодаря ти много и ще чакам да кажеш как са.

    ОтговорИзтриване