сряда, 17 септември 2008 г.

Хрупкави рибни филенца






Продукти

400 г филе от акула
3 яйца
брашно
галета
натурален корнфлейкс

За маринатата

сок от 1 лимон
1ч.л.настъргана кора от лимон
2 с.л.горчица
1 с.л.олио
1 ч.л.сол
черен пипер
1 смачкана скилидка чесън
1 ч.л.смес от суха салвия и розмарин

Приготвяне

Смесете в купичка всички съставки за маринатата и ги разбъркайте на гладка каша.Нарежете рибното филе на лентички и го мариновайте със сместа.Оставете го да отлежи 1 час.

Панирайте маринованите парченца в брашно,разбито яйце и галета.Оставете настрани за 10 мин.за да може галетата да изсъхне добре по рибата и да я запечата.Така месото вътре си остава сочно,а панировката - хрупкава.

Сложете корнфлейкса в найлонова торбичка и го счукайте на по-ситни парченца с чукче за пържоли (или го претрийте леко с точилка).Потопете панираните парченца риба отново в яйце и оваляйте в корнфлейкса.Изпържете в маслена баня.

По желание сервирайте с млечно-майонезен сос.

5 коментара:

  1. Може ли вместо да се пържат да се направят на фурна?

    ОтговорИзтриване
  2. Може ЛоА. Като ги панираш ти сложи в тава,покрита с хартия за печене и леко ги напръскай с олио.Задължително първо си загрей добре фурната добре на 200* и чак след това ги запечи за 10-15 мин.до зачервяване.Така топлината ще ги грабне изведнъж,ще останат вътре сочни,а отвън хрупкави и няма да се изсушат.Това е всичко.

    ОтговорИзтриване
  3. Много ти благодаря. Просто страхотно.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей,Йоли! Ще приготвям тази рецепта, но на фурна ще изпека рибата. Доколкото разбирам трябва да изпълня сръпката с галетата и да пропусна корнфлейкса или да изпълня и стъоката с него и тогава да напръскам с олио върху рибата на хартията за печене? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Деси, направи си всичко така, както е написано. С корнфлейкса, галетата и т.н. Напръскай после с олио и изпечи в загрята фурна. Никаква промяна няма, освен тази, че ще печеш, а няма да пържиш. Надявам се да ти хареса. Благодаря ти.

      Изтриване