Продукти
4 големи връзки магданоз
1 връзка пресен лук
1 връзка копър
2 скилидки пресован чесън
сол , черен пипер и индийско орехче на вкус
2 яйца
150 г натрошено краве сирене
1/2 ч.л. суха мая за хляб
брашно
20 г масло
Приготвяне
* Нарежете на ситно магданоза , копъра и лука. Задушете ги в маслото за кратко , колкото да намалят обема си , но да останат сурови. Прибавете чесъна и подправките. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади.
* Към зелената смес добавете яйцата , маята и толкова брашно , че да получите гъсто , лепкаво тесто. Накрая разбъркайте и сиренето и оставете на топло за 20 мин. за да се надигне леко сместа. Може да видите трита етапа на тестото.
* С влажни ръце оформете кюфтета , оваляйте ги в брашно и ги изпържете в горещо олио. Поднесете с млечно - чеснов сос. Да ви е сладко!
здравейте отдавна искам да направя магданозени кюфтета -бихте ли ми казали приблизително количеството на брашното .благодаря
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЗдравей,Дани. Много се радвам , че следиш блогът ми - това е чест за мен. Благодаря ти за доверието.
ОтговорИзтриванеНе съм написала точното количество брашно , защото наистина е много относително. Зависи и от количеството зелена смес , и от големината на яйцата. Трябва да получиш гъсто лепкаво тесто , което все пак да можеш да оформиш с мокри ръце. А най-лесно е да гребваш от сместа с лъжица и да пържиш в маслена баня (тук вече олиото трябва да е повече). Пак са същите на вкус , но стават по-базформени. Аз по същата технология правя кюфтета и от праз,спанак и тиквички. Дано съм помогнала и дано станат вкусни кюфтетата. Хубав ден ти желая.
благодаря ще опитам
ОтговорИзтриванеReceptata e strahotnaq kuftencata stanaha neveroiatno vkusni. Blagodaria
ОтговорИзтриванеАм наистина ли ти харесаха?О,колко съм щастлива. Благодаря от сърце и да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеDnes napravih tezi kiuftenca.MMMMMM stanaha velikolepni.Blagodaria ti Ioli
ОтговорИзтриванеKiuftencata stanaha velikolepni.Blagodaria za receptata Ioli.
ОтговорИзтриванеЖоро,ако щеш вярвай,но тази вечер точно това хапнахме.Така се радвам,че ги оценяш тези кюфтенца!Чудни са наистина.Благодаря ти от сърце!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли. Направих тези великолепни кюфтенца като предястие за рождения ми ден и обрах точките на гостите. Това е втора твоя рецепта която опитвам / първата беше тортата портокалов купол- и за нея нямам думи/ и съм вече много твой фен. Благодаря за хубавите рецепти и чудесното им представяне. Гергана.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Гери.Много са гот кюфтаците,нали?И аз ги обичам.Да ви е сладко на всички и весели празници.
ОтговорИзтриванеkym smestta добавих и орехи ,честно да ти кажа станаха божествени и ........ неостанаха!
ОтговорИзтриванеАх,че е хубава тази идея за орехите!Браво и благодаря.Веднага ще се възползвам и аз!Страхотно направо!
ОтговорИзтриванеСтрахотни кюфтета мисля още утре да ги направя и мисля да добавя орехи:)))
ОтговорИзтриванеОоооооооооо,задължително с орехи!Идеята е прекрасна, както вече казах на една кулинарна фея, оставила коментар малко по-горе! И аз така ще ги правя вече.Благодаря ти много и да ви е сладко.Надявам се да ви харесат!
ОтговорИзтриванеМила Йоли, направих ги! Яки са! След толкова време, в твоята рецепта открих истината за магданозените кюфтета! Добавих малко от себе си - половината количество сирене замених с кашкавал,просто защото не ми стигна сиренето, тъй като на момента реших да ти пробвам рецептата:)))Но това е просто една подробност;-) Поздравления и благодаря!
ОтговорИзтриванеРалка
Благодаря ти Рали.Много съм щастлива,че сте харесали магданозените кюфтаци.Яки са,да!И аз си ги обичам много.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеА дали има проблем ако сместа се направи от предната вечер?Предстои ми парти,но времето ми е ограничено,а ми се искаше да изненадам гостите с това невероятно предложение...
ОтговорИзтриванеА дали има проблем,ако сместа се направи предната вечер? Предстои ми парти,но времето ми е ограничено,а ми се искаше да зарадвам гостите с това невероятно предложение...
ОтговорИзтриванеЙоли,това са най-хубавите магданозени кюфтенца на света!!! Така каза и щерка ми, която е почти на 6 и вече и тя ти е фенка!
ОтговорИзтриванеПоздрави и целувки от мен!!!
Биби
Напълно съм съгласна с детенце.Страхотни стават,много ги обичам.По същият начин правя и други ... от разни зеленилки,тиквички или пък праз.Благодаря Биби,прегръдки и за двете ви.
ОтговорИзтриванеПривет Йоли,
ОтговорИзтриванемного пъти съм правил магданозени кюфтенца, но сега за първи път ще ползвам твоята рецепта, не се и съмнявам че няма да се получат.
На теб желая здраве и късмет :))
Със здраве и наздраве ;)
Наздраве и на теб!И със здраве най-вече!Наистина ще се радвам,ако ги опиташ.И ще ми пишеш после,нали?Ама честно!Ако не ти харесат ще ми кажеш,даже ще чакам и твой вариант.Да ти е сладко и мерси.
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли
ОтговорИзтриванеДнес аправих твоите магданозени кюфтенца,не съм и предполага , станаха уникални.Благодаря за страхотните рецепти.
p.s. Вчера направих и сладкиша с вишни, стана страхотен , разбира се вече нищо не остана от него хи хи хи
Благодаря и продължавай все така :)
О,да,наистина кюфтенцата с мая стават чудни.Много се радвам,че ги харесахте.Можеш да пробваш абсолютно същият начин да направиш с праз или спанак.Става екстра.Благодаря от сърце.
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли,
ОтговорИзтриванеИ на мене много добре ми се поличиха магданозените кюфтенца. Страхотна рецепта!
Роси
Благодаря ти Роси. Много се радвам, че и ти ги хареса. И най- вече, че ги направи. Да ти е сладко.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, дали ще станат, ако вместо да се пържат се сложат на тефлонова скара? Не обичам пържени храни, а ме е страх да не се разпаднат на скарата. Благодаря!
ОтговорИзтриванеПоздрави,
МЕД
Ох,не,Мед,няма да стане.Сместа е много мека,нищо няма да излезе.Но ще ти дам друг съвет. Сложи ги в намаслени форми за кексчета и ги изпечи във фурната.Мисля,че ще стане чудесно.Успех и непременно да пишеш какво е станало,ако решиш да опиташ.Благодаря ти.
ОтговорИзтриванекакво количество се получават ...долу/горе
ОтговорИзтриванеПетя
Ами знам ли, поне 15 може би в зависимост от големината. Благодаря ти, ще се радвам да ги опиташ.
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли, правих тези кюфтенца няколко пъти. Невероятни са! Благодаря ти за подробното описание, много ми помогна! :)
ОтговорИзтриванеМерси Зори,радвам се,че и на теб ти харесаха.Правя такива с и праз,опитай ги сега през есента.Много хубави стават.
ОтговорИзтриванеЧудни кюфтенца, Йоли! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеСамо искам да вметна, че из интернет пространството и по-специално тук: http://vegebg.org/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%8E%D1%84%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B0/ попаднах на твоята снимка на тези страхотни вкусотии. Искрено се надявам да са ти поискали разрешение за публикуването й...
Маргарита
Да,Марги,правилно подозираш.Разбира се,че не са ме питали.Напротив,изрязали са дори подписа ми.Благодаря ти за сигнала.Знаеш ли,кое е най-лошото?Че снимката ми изобщо не отговаря на рецептата,която са написали.Кюфтетата им са с чубрица и ориз,моите са с мая и съвсем други аромати.Ако някой реши да я приготви няма как да получи същите кюфтенца като тези от снимката.Глупави хора,ще си загубят читателите така.
ОтговорИзтриванеЙоли, поздравения за тези хрупкави и вкусни магданозени кюфтенца! За първи път правя подобно нещо и вече съм фен. Мъжът ми през цялото време докато ги хапваше ръмжеше от кеф ;) А на мен ми се струва, че са много по - вкусни от кюфтетата от тиквички. Много съм горда от себе си. Единствено съжалявам, че синът ми не ги дочака, защото заспа, но се надявам, че и студени също са толкова вкусни :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ги харесахте. И аз ги обичам, свежа лятна храна са. Студени даже са по- хубави. Надявам се и на сина ти да му допаднат. Да ви е сладко на всички!
ОтговорИзтриванеПоздравления за страхотния блог, следя го с интерес :)
ОтговорИзтриванеКюфтенцата звучат много обещаващи, имам само един въпрос. Дали мога да ги опека на фурна, вместо да ги пържа? По-мързеливо, а и уж по-здравословно... Трябва ли да променям нещо по рецептата?
Благодаря ти Иве,много си мила.Радвам се,че ти харесва блога.Нямаш проблем,изпечи ги във фурната.Нищо не променяй.Загрей я на 180* и това е.Ако искаш сложи още малко брашно и след това сипи сместа във формички за мъфини.Ще ти е по-лесно после и ще са по-оформени.Разликата ще е само във вкуса.Като са печени,кюфтенцата ти по-скоро ще имат вкус на кексчета.Но пак ще са хубави.Благодаря ти още веднъж.
ОтговорИзтриванеЙоли кюфтенцата са страхотни децата ги обожават Благодаря че те има, бъди жива и здрава поздрави от мен Ели
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Ели. Най- много се радвам като чуя, че на децата им харесва! Да ви е сладко на всички и да ги щипнеш от мен!
ИзтриванеUnikalna recepta! Toku-shto gi napravih i ne mojah da povqrvam kolko sa vkusni ... Iskreno BLAGODARQ !
ОтговорИзтриванеАз благодаря искрено за доверието! Много се радвам, че са ви харесали кюфтетата. Да ви е сладко на всички у дома!
ИзтриванеПривет Йоли! Може би ги правя за десети път това лято, но се реших чак сега и аз да ти пиша и да ти благодаря за прекрасната рецепта! Аз леко я видоизмених като продукти, не зная как точно би трябвало да се получи по твоята рецепта, но по- моята станаха много вкусни, та чак близките ми ме питат дали не съм слагала наркотик вътре, че веднъж пробват ли ги, не могат да се спрат да ги ядат! :D Още веднъж адмирации за хубавата рецепта. Ето ти линк, ако искаш да видиш как изглеждат моите: https://m.facebook.com/ralica.nachkova/posts/pcb.1224132454270910/?photo_id=1061760603837222&mds=%2Fphotos%2Fviewer%2F%3Fphotoset_token%3Dpcb.1224132454270910%26photo%3D1061760603837222%26profileid%3D100000098762179%26source%3D48%26refid%3D18%26ref%3Dbookmarks%26_ft_%26cached_data%3Dfalse%26ftid%3Du_39_1&mdf=1
ОтговорИзтриванеМного ще се радвам, ако мога и аз да съм ти полезна с някоя и друга рецепта! :) Целувки- Ралица Начкова
Много ти благодаря, Рали! Страхотни кюфтенца! И как си ги арапжирала! Много, много ти благодаря за доверието. Разбира се, че можеш да ми бъдеш полезна с рецепти. С удоволствие бих научила нещо от теб.
ИзтриванеНаправих ги!!! Станаха доста сполучливи :) :) :) Благодаря за рецептата!!!
ОтговорИзтриванеА аз благодаря за доверието и коментара, Мими. Много се радвам, че са ти харесали кюфтетата! Да ви е сладко на всички у дома!
ИзтриванеЙоли, днес ще ги сътворя :) благодаря за чудните идеи, споделени с нас
ОтговорИзтриванеЩе се радвам, ако ти харесат, Роска. Благодаря и да ти е сладко!
ИзтриванеЙоли, благодаря за прекрасната рецепта ! Тази вечер ги направих. Прекрасни станаха! Искам само да обясня как ги оформих, тъй като малко не им достигаше май брашното, за да ги оформям с ръце.Използвах металната лъжица за сладолед , като преди всяко гребване я набрашнявах, а после я обръщах със сместа надолу и пак набрашнявах.Имаха прекрасна форма.Мисля,че ми се получиха , като твоите! Още веднъж ти благодаря !
ОтговорИзтриванеВече ти написах във Фейсбук, мила Ванче, че са с перфектна консистенция и невероятно свеж цвят. Направила си ги наистина страхотни! Много, многоме зарадва! Благодаря ти за доверието и коментара. А идеята ти със сладоледената лъжица мигновено влиза в ползване и у дома. Това е супер, супер готина идея наистина. Благодаря ти и за нея!
ОтговорИзтриванеЙоли, благодарности и от мен! Няколко пъти правя кюфтенцата и са страхотни, но имам проблем с пърженото. Днес сложих сместа във формичка за мъфини, като трябва да се използват намаслени хартиени подложки. Станаха невероятни! Малко обаче са сухи, така че сосът е задължителен. Следващия път ще пробвам да ги направя на отделни малки топчици, за да станат като милинки, но сиренето трябва да е по-ситно. Така не само ще са вкусни, но и ще изглеждат добре и стават и за гости.... Поздрави
ОтговорИзтриванеДесислава
Много се радвам, Деси! И аз ги обичам тези кюфтенца. Права си, като са печени стават малко сухи, но със към тях е просто идеален вариант. Да са ви сладки на всички у дома!
ОтговорИзтриванеПрекрасна вкусотия! :) браво! Чудесна рецепта! Правя и ям за първи път такива кюфтенца и определено мога да ги класифицирам като деликатес! Поздрави!
ОтговорИзтриванеАнна Драгнева
Много се радвам, че са ти харесали, Ани. И аз много ги обичам. Като семки ги излапваме у дома. Благодаря ти за хубавия коментар!
ИзтриванеЙоли, ако забравиш брашното и маята, смениш половината магданоз със силантро и още малко козметика (праз), получаваш една Персийска пролетна манджа. Малко бакпулвер за отскок и оше 3 яйца.
ОтговорИзтриванеhttp://www.bonappetit.com/recipe/persian-herb-and-leek-frittata?mbid_Social_Facebook_Video_Status
Раффито (да, не е грешка)
Ха, наистина чудесна фритата, Раффи. Ти пробвал ли си я? Много добре изглежда. Пролетно ястие, свежо.. Благодаря ти. Обичам такива идейки.
ИзтриванеРазкошно се получи и при мен! Благодаря! Добавих и малко пармезан и прясно сирене и резултата беше идеален!
ОтговорИзтриванеЕхаа, с пармезан! Със сигурност ароматът е бил великолепен! Много се радвам, че ти харесаха, Мария! Благодаря ти от сърце за коментара и хубавите думи!
ИзтриванеОт две години ги приготвям по тази рецепта и си ги хапваме с удоволствие, любимите ни са и сега ги приготвих за първи път тази година.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! Много се радвам, че ти харесва рецептата ми. Аз така правя и кюфтетата от тиквички и други подобни постни кюфтета. Например от спанак, моркори, праз, че и от цвекло дори. Да са ви сладки и благодаря отново!
ИзтриванеЙоли, блогът ти е страхотен! Храната изглежда невероятно. Благодаря ти за вдъхновението, старанието и красотата, и не на последно място - за добродушното отношение, което вдъхват чудните ти рецептички! Пожелавам ти много здраве и любов!
ОтговорИзтриванеЕх, че мило! Много, много ти благодаря за хубавите думи! И на теб все прекрасни неща да се случват!
ОтговорИзтриванеЧудесно е, че имате време и желание да отговаряте, Йоли! Спазих всичко и се получиха много вкусни магданозени вкусотийки! Исках да благодаря за рецептата и да Ви пожелая още много кулибарни и музикални вдъхновения. Между другото не правите ли нова кулинарна поредица? Фен съм Ви- много естетика и както виждам и вкус има в гозбите Ви. Успех!
ОтговорИзтриванеНе зная как да ти благодаря за доверието и милото отношение! Страшно много ме зарадва! Надявам се да не те разочаровам много, но не, няма да се занимавам повече с кулинарни предавания. Живея от 2 години в Германия и просто няма как да стане. А и честно казано, нямам желание. Така че, много ще се радвам, ако са ти полезни рецептите, които пиша. Благодаря ти отново!
ИзтриванеЗдравей,Йоли!Благодаря за чудесната рецепта,кюфтенцата са изключително вкусни,както и всички твои рецепти!
ОтговорИзтриванеЛили Бочкова
И аз сърдечно благодаря за доверието и коментара, Лили. Много се радвам,че са ти харесали!
Изтриване