сряда, 14 януари 2009 г.

Магданозени кюфтета





Продукти

4 големи връзки магданоз
1 връзка пресен лук
1 връзка копър
2 скилидки пресован чесън
сол , черен пипер и индийско орехче на вкус
2 яйца
150 г натрошено краве сирене
1/2 ч.л. суха мая за хляб
брашно
20 г масло




Приготвяне

* Нарежете на ситно магданоза , копъра и лука. Задушете ги в маслото за кратко , колкото да намалят обема си , но да останат сурови. Прибавете чесъна и подправките. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади.

* Към зелената смес добавете яйцата , маята и толкова брашно , че да получите гъсто , лепкаво тесто. Накрая разбъркайте и сиренето и оставете на топло за 20 мин. за да се надигне леко сместа. Може да видите трита етапа на тестото.






* С влажни ръце оформете кюфтета , оваляйте ги в брашно и ги изпържете в горещо олио. Поднесете с млечно - чеснов сос. Да ви е сладко!




67 коментара:

  1. здравейте отдавна искам да направя магданозени кюфтета -бихте ли ми казали приблизително количеството на брашното .благодаря

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей,Дани. Много се радвам , че следиш блогът ми - това е чест за мен. Благодаря ти за доверието.

    Не съм написала точното количество брашно , защото наистина е много относително. Зависи и от количеството зелена смес , и от големината на яйцата. Трябва да получиш гъсто лепкаво тесто , което все пак да можеш да оформиш с мокри ръце. А най-лесно е да гребваш от сместа с лъжица и да пържиш в маслена баня (тук вече олиото трябва да е повече). Пак са същите на вкус , но стават по-базформени. Аз по същата технология правя кюфтета и от праз,спанак и тиквички. Дано съм помогнала и дано станат вкусни кюфтетата. Хубав ден ти желая.

    ОтговорИзтриване
  4. Receptata e strahotnaq kuftencata stanaha neveroiatno vkusni. Blagodaria

    ОтговорИзтриване
  5. Ам наистина ли ти харесаха?О,колко съм щастлива. Благодаря от сърце и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  6. Dnes napravih tezi kiuftenca.MMMMMM stanaha velikolepni.Blagodaria ti Ioli

    ОтговорИзтриване
  7. Kiuftencata stanaha velikolepni.Blagodaria za receptata Ioli.

    ОтговорИзтриване
  8. Жоро,ако щеш вярвай,но тази вечер точно това хапнахме.Така се радвам,че ги оценяш тези кюфтенца!Чудни са наистина.Благодаря ти от сърце!

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей, Йоли. Направих тези великолепни кюфтенца като предястие за рождения ми ден и обрах точките на гостите. Това е втора твоя рецепта която опитвам / първата беше тортата портокалов купол- и за нея нямам думи/ и съм вече много твой фен. Благодаря за хубавите рецепти и чудесното им представяне. Гергана.

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ти Гери.Много са гот кюфтаците,нали?И аз ги обичам.Да ви е сладко на всички и весели празници.

    ОтговорИзтриване
  11. kym smestta добавих и орехи ,честно да ти кажа станаха божествени и ........ неостанаха!

    ОтговорИзтриване
  12. Ах,че е хубава тази идея за орехите!Браво и благодаря.Веднага ще се възползвам и аз!Страхотно направо!

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотни кюфтета мисля още утре да ги направя и мисля да добавя орехи:)))

    ОтговорИзтриване
  14. Ооооооооооо,задължително с орехи!Идеята е прекрасна, както вече казах на една кулинарна фея, оставила коментар малко по-горе! И аз така ще ги правя вече.Благодаря ти много и да ви е сладко.Надявам се да ви харесат!

    ОтговорИзтриване
  15. Мила Йоли, направих ги! Яки са! След толкова време, в твоята рецепта открих истината за магданозените кюфтета! Добавих малко от себе си - половината количество сирене замених с кашкавал,просто защото не ми стигна сиренето, тъй като на момента реших да ти пробвам рецептата:)))Но това е просто една подробност;-) Поздравления и благодаря!
    Ралка

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря ти Рали.Много съм щастлива,че сте харесали магданозените кюфтаци.Яки са,да!И аз си ги обичам много.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  17. А дали има проблем ако сместа се направи от предната вечер?Предстои ми парти,но времето ми е ограничено,а ми се искаше да изненадам гостите с това невероятно предложение...

    ОтговорИзтриване
  18. А дали има проблем,ако сместа се направи предната вечер? Предстои ми парти,но времето ми е ограничено,а ми се искаше да зарадвам гостите с това невероятно предложение...

    ОтговорИзтриване
  19. Йоли,това са най-хубавите магданозени кюфтенца на света!!! Така каза и щерка ми, която е почти на 6 и вече и тя ти е фенка!
    Поздрави и целувки от мен!!!
    Биби

    ОтговорИзтриване
  20. Напълно съм съгласна с детенце.Страхотни стават,много ги обичам.По същият начин правя и други ... от разни зеленилки,тиквички или пък праз.Благодаря Биби,прегръдки и за двете ви.

    ОтговорИзтриване
  21. Привет Йоли,

    много пъти съм правил магданозени кюфтенца, но сега за първи път ще ползвам твоята рецепта, не се и съмнявам че няма да се получат.

    На теб желая здраве и късмет :))

    Със здраве и наздраве ;)

    ОтговорИзтриване
  22. Наздраве и на теб!И със здраве най-вече!Наистина ще се радвам,ако ги опиташ.И ще ми пишеш после,нали?Ама честно!Ако не ти харесат ще ми кажеш,даже ще чакам и твой вариант.Да ти е сладко и мерси.

    ОтговорИзтриване
  23. Здравей Йоли

    Днес аправих твоите магданозени кюфтенца,не съм и предполага , станаха уникални.Благодаря за страхотните рецепти.
    p.s. Вчера направих и сладкиша с вишни, стана страхотен , разбира се вече нищо не остана от него хи хи хи
    Благодаря и продължавай все така :)

    ОтговорИзтриване
  24. О,да,наистина кюфтенцата с мая стават чудни.Много се радвам,че ги харесахте.Можеш да пробваш абсолютно същият начин да направиш с праз или спанак.Става екстра.Благодаря от сърце.

    ОтговорИзтриване
  25. Здравей Йоли,
    И на мене много добре ми се поличиха магданозените кюфтенца. Страхотна рецепта!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  26. Благодаря ти Роси. Много се радвам, че и ти ги хареса. И най- вече, че ги направи. Да ти е сладко.

    ОтговорИзтриване
  27. Здравейте, дали ще станат, ако вместо да се пържат се сложат на тефлонова скара? Не обичам пържени храни, а ме е страх да не се разпаднат на скарата. Благодаря!
    Поздрави,
    МЕД

    ОтговорИзтриване
  28. Ох,не,Мед,няма да стане.Сместа е много мека,нищо няма да излезе.Но ще ти дам друг съвет. Сложи ги в намаслени форми за кексчета и ги изпечи във фурната.Мисля,че ще стане чудесно.Успех и непременно да пишеш какво е станало,ако решиш да опиташ.Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  29. какво количество се получават ...долу/горе
    Петя

    ОтговорИзтриване
  30. Ами знам ли, поне 15 може би в зависимост от големината. Благодаря ти, ще се радвам да ги опиташ.

    ОтговорИзтриване
  31. Здравей Йоли, правих тези кюфтенца няколко пъти. Невероятни са! Благодаря ти за подробното описание, много ми помогна! :)

    ОтговорИзтриване
  32. Мерси Зори,радвам се,че и на теб ти харесаха.Правя такива с и праз,опитай ги сега през есента.Много хубави стават.

    ОтговорИзтриване
  33. Чудни кюфтенца, Йоли! Благодаря за рецептата!
    Само искам да вметна, че из интернет пространството и по-специално тук: http://vegebg.org/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%8E%D1%84%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B0/ попаднах на твоята снимка на тези страхотни вкусотии. Искрено се надявам да са ти поискали разрешение за публикуването й...
    Маргарита

    ОтговорИзтриване
  34. Да,Марги,правилно подозираш.Разбира се,че не са ме питали.Напротив,изрязали са дори подписа ми.Благодаря ти за сигнала.Знаеш ли,кое е най-лошото?Че снимката ми изобщо не отговаря на рецептата,която са написали.Кюфтетата им са с чубрица и ориз,моите са с мая и съвсем други аромати.Ако някой реши да я приготви няма как да получи същите кюфтенца като тези от снимката.Глупави хора,ще си загубят читателите така.

    ОтговорИзтриване
  35. Йоли, поздравения за тези хрупкави и вкусни магданозени кюфтенца! За първи път правя подобно нещо и вече съм фен. Мъжът ми през цялото време докато ги хапваше ръмжеше от кеф ;) А на мен ми се струва, че са много по - вкусни от кюфтетата от тиквички. Много съм горда от себе си. Единствено съжалявам, че синът ми не ги дочака, защото заспа, но се надявам, че и студени също са толкова вкусни :)

    ОтговорИзтриване
  36. Много се радвам, че ги харесахте. И аз ги обичам, свежа лятна храна са. Студени даже са по- хубави. Надявам се и на сина ти да му допаднат. Да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  37. Поздравления за страхотния блог, следя го с интерес :)
    Кюфтенцата звучат много обещаващи, имам само един въпрос. Дали мога да ги опека на фурна, вместо да ги пържа? По-мързеливо, а и уж по-здравословно... Трябва ли да променям нещо по рецептата?

    ОтговорИзтриване
  38. Благодаря ти Иве,много си мила.Радвам се,че ти харесва блога.Нямаш проблем,изпечи ги във фурната.Нищо не променяй.Загрей я на 180* и това е.Ако искаш сложи още малко брашно и след това сипи сместа във формички за мъфини.Ще ти е по-лесно после и ще са по-оформени.Разликата ще е само във вкуса.Като са печени,кюфтенцата ти по-скоро ще имат вкус на кексчета.Но пак ще са хубави.Благодаря ти още веднъж.

    ОтговорИзтриване
  39. Йоли кюфтенцата са страхотни децата ги обожават Благодаря че те има, бъди жива и здрава поздрави от мен Ели

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ели. Най- много се радвам като чуя, че на децата им харесва! Да ви е сладко на всички и да ги щипнеш от мен!

      Изтриване
  40. Unikalna recepta! Toku-shto gi napravih i ne mojah da povqrvam kolko sa vkusni ... Iskreno BLAGODARQ !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз благодаря искрено за доверието! Много се радвам, че са ви харесали кюфтетата. Да ви е сладко на всички у дома!

      Изтриване
  41. Привет Йоли! Може би ги правя за десети път това лято, но се реших чак сега и аз да ти пиша и да ти благодаря за прекрасната рецепта! Аз леко я видоизмених като продукти, не зная как точно би трябвало да се получи по твоята рецепта, но по- моята станаха много вкусни, та чак близките ми ме питат дали не съм слагала наркотик вътре, че веднъж пробват ли ги, не могат да се спрат да ги ядат! :D Още веднъж адмирации за хубавата рецепта. Ето ти линк, ако искаш да видиш как изглеждат моите: https://m.facebook.com/ralica.nachkova/posts/pcb.1224132454270910/?photo_id=1061760603837222&mds=%2Fphotos%2Fviewer%2F%3Fphotoset_token%3Dpcb.1224132454270910%26photo%3D1061760603837222%26profileid%3D100000098762179%26source%3D48%26refid%3D18%26ref%3Dbookmarks%26_ft_%26cached_data%3Dfalse%26ftid%3Du_39_1&mdf=1

    Много ще се радвам, ако мога и аз да съм ти полезна с някоя и друга рецепта! :) Целувки- Ралица Начкова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Рали! Страхотни кюфтенца! И как си ги арапжирала! Много, много ти благодаря за доверието. Разбира се, че можеш да ми бъдеш полезна с рецепти. С удоволствие бих научила нещо от теб.

      Изтриване
  42. Направих ги!!! Станаха доста сполучливи :) :) :) Благодаря за рецептата!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз благодаря за доверието и коментара, Мими. Много се радвам, че са ти харесали кюфтетата! Да ви е сладко на всички у дома!

      Изтриване
  43. Йоли, днес ще ги сътворя :) благодаря за чудните идеи, споделени с нас

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам, ако ти харесат, Роска. Благодаря и да ти е сладко!

      Изтриване
  44. Йоли, благодаря за прекрасната рецепта ! Тази вечер ги направих. Прекрасни станаха! Искам само да обясня как ги оформих, тъй като малко не им достигаше май брашното, за да ги оформям с ръце.Използвах металната лъжица за сладолед , като преди всяко гребване я набрашнявах, а после я обръщах със сместа надолу и пак набрашнявах.Имаха прекрасна форма.Мисля,че ми се получиха , като твоите! Още веднъж ти благодаря !

    ОтговорИзтриване
  45. Вече ти написах във Фейсбук, мила Ванче, че са с перфектна консистенция и невероятно свеж цвят. Направила си ги наистина страхотни! Много, многоме зарадва! Благодаря ти за доверието и коментара. А идеята ти със сладоледената лъжица мигновено влиза в ползване и у дома. Това е супер, супер готина идея наистина. Благодаря ти и за нея!

    ОтговорИзтриване
  46. Йоли, благодарности и от мен! Няколко пъти правя кюфтенцата и са страхотни, но имам проблем с пърженото. Днес сложих сместа във формичка за мъфини, като трябва да се използват намаслени хартиени подложки. Станаха невероятни! Малко обаче са сухи, така че сосът е задължителен. Следващия път ще пробвам да ги направя на отделни малки топчици, за да станат като милинки, но сиренето трябва да е по-ситно. Така не само ще са вкусни, но и ще изглеждат добре и стават и за гости.... Поздрави
    Десислава

    ОтговорИзтриване
  47. Много се радвам, Деси! И аз ги обичам тези кюфтенца. Права си, като са печени стават малко сухи, но със към тях е просто идеален вариант. Да са ви сладки на всички у дома!

    ОтговорИзтриване
  48. Прекрасна вкусотия! :) браво! Чудесна рецепта! Правя и ям за първи път такива кюфтенца и определено мога да ги класифицирам като деликатес! Поздрави!
    Анна Драгнева

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че са ти харесали, Ани. И аз много ги обичам. Като семки ги излапваме у дома. Благодаря ти за хубавия коментар!

      Изтриване
  49. Йоли, ако забравиш брашното и маята, смениш половината магданоз със силантро и още малко козметика (праз), получаваш една Персийска пролетна манджа. Малко бакпулвер за отскок и оше 3 яйца.
    http://www.bonappetit.com/recipe/persian-herb-and-leek-frittata?mbid_Social_Facebook_Video_Status
    Раффито (да, не е грешка)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха, наистина чудесна фритата, Раффи. Ти пробвал ли си я? Много добре изглежда. Пролетно ястие, свежо.. Благодаря ти. Обичам такива идейки.

      Изтриване
  50. Мария Симеонова8 май 2017 г. в 21:23

    Разкошно се получи и при мен! Благодаря! Добавих и малко пармезан и прясно сирене и резултата беше идеален!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ехаа, с пармезан! Със сигурност ароматът е бил великолепен! Много се радвам, че ти харесаха, Мария! Благодаря ти от сърце за коментара и хубавите думи!

      Изтриване
  51. От две години ги приготвям по тази рецепта и си ги хапваме с удоволствие, любимите ни са и сега ги приготвих за първи път тази година.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Много се радвам, че ти харесва рецептата ми. Аз така правя и кюфтетата от тиквички и други подобни постни кюфтета. Например от спанак, моркори, праз, че и от цвекло дори. Да са ви сладки и благодаря отново!

      Изтриване
  52. Йоли, блогът ти е страхотен! Храната изглежда невероятно. Благодаря ти за вдъхновението, старанието и красотата, и не на последно място - за добродушното отношение, което вдъхват чудните ти рецептички! Пожелавам ти много здраве и любов!

    ОтговорИзтриване
  53. Ех, че мило! Много, много ти благодаря за хубавите думи! И на теб все прекрасни неща да се случват!

    ОтговорИзтриване
  54. Чудесно е, че имате време и желание да отговаряте, Йоли! Спазих всичко и се получиха много вкусни магданозени вкусотийки! Исках да благодаря за рецептата и да Ви пожелая още много кулибарни и музикални вдъхновения. Между другото не правите ли нова кулинарна поредица? Фен съм Ви- много естетика и както виждам и вкус има в гозбите Ви. Успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не зная как да ти благодаря за доверието и милото отношение! Страшно много ме зарадва! Надявам се да не те разочаровам много, но не, няма да се занимавам повече с кулинарни предавания. Живея от 2 години в Германия и просто няма как да стане. А и честно казано, нямам желание. Така че, много ще се радвам, ако са ти полезни рецептите, които пиша. Благодаря ти отново!

      Изтриване
  55. Здравей,Йоли!Благодаря за чудесната рецепта,кюфтенцата са изключително вкусни,както и всички твои рецепти!
    Лили Бочкова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз сърдечно благодаря за доверието и коментара, Лили. Много се радвам,че са ти харесали!

      Изтриване