вторник, 3 март 2009 г.

Рибни рулца с песто




Получи се много ароматно ястие, горещо го препоръчвам. Можете да използвате всякаква дребна риба, стига да е сурова и прясна - сардина, аншоа, сайра, цаца, херинга, хамсия и др. Направите повече рулца и да ги съхранявате във фризера. Преди да ги изпържите ги извадете половин час предварително за да се размразят. Не съм написала точни пропорции, те зависят изцяло от вас.

Продукти:

бял хляб за тост
дребна прясна риба, тип хамсия
песто за намазване
брашно, разбито яйце и галета за паниране




Приготвяне:

* С пасатор направете гладък сос песто от 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, няколко стръка целина, 2 скилидки чесън и 1 к.ч. зехтин. Подправете със сол на вкус. Сипете пестото в бурканче и го съхранявайте в хладилника. Ще имате за дълго време чудесен сос за салати и различни ястия.

* Измийте и почистете рибата, като отстраните костите и вътрешностите. Оставите само филетата. Посолете.

* Изрежете корите на филийките хляб и ги разточете с точилка. Намажете ги с песто, сложете в средата малко риба и завийте на руло. Увийте готовите хлебни рулца в найлоново фолио и ги стегнете добре за да добият желаната форма.




* Сложете готовите рула във фризера за 15-20 минути. След това отстранете фолиото и ги панирайте в брашно, яйце и галета. Изпържете рулцата в загрято олио до зачервяване.  Да ви е сладко!







11 коментара:

  1. Невероятно!!!

    Благодаря за удоволствието Йоли!

    И аз показвам от време на време какво съм сготвил на моята веб-страничка, но това тук бих казал е просто красота, защото ако го нарека професионализъм със сигурност бих го oбидил.

    Ще се радвам да те прибавя в малка ми сбирка от линкове в www.my-worlds.de

    Ще ми позволиш ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Драго ми е ,Драго. Изключително съм поласкана и за мен ще бъде чест да намеря местенце и в твоята страничка. Много се радвам , че харесваш нещата ми. Да ти е сладко.И....от сърце благодаря за милите думи.

    ОтговорИзтриване
  3. Моля, но едва ли щях да го кажа, ако не бе истина. :)

    Веднага се вижда, че умееш не само да готвиш, но и вкусно да го покажеш, а това е вече изкуство! ;)

    Би ли споделила какъв фотоапарат използваш и на каква светлина снимаш? Благодаря ти предварително.

    ОтговорИзтриване
  4. Уау!!! Току що разгледах албумчето ти в Picasa.

    Ти наистина си профи, но това всъщност няма значение- впечатлен съм дълбококо!

    Още един път благодаря и моля те извини ме, ако досаждам. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Драго,здравей отново. Наистина много ме радваш.Но все пак съм само любител-кулинар.Важното е,че ми доставя удоволствие и че радвам близките си.А фотоапаратчето.....нищо не разбирам от снимки и светлини.....по усет го карам.Гледам да има дневна светлина,дори имам много снимки на балкона сред цветята.На лампа стават жълти.А тъмните фонове всъщност са ми кафявите плочки на гърба на кухнята.Фотото е SoniDSC-P71.Старичък е,пикселите са му 3,2 , но върши работа като за любител.Искам да те помоля нещо...разгледах www.my-worlds.de .
    Снимките с цветята са фантастични .Много бих искала да си сложа едни от твоите цветя в навигационната лента на блога на мястото на сегашните кокичета.Ако е възможно и нямаш нищо против,разбира се.

    Хубав ден ти желая.

    ОтговорИзтриване
  6. Null problemo!:) Дори ще се радвам! Сайта така е настроен, че ако се регистрираш, от "Снимки/Фотогалерия" ще можеш да си свалиш която желаеш, а ако ти пречи логото "my-worlds.de", кажи ми само коя е за да ти я пратя без него.

    Освен това страничката е интерактивна и ако някой ден имаш желание и особено много свободно време, заповядай и покажи нещо от тебе. :)

    Относно светлината и аз забелязах, че дневната с нищо не мога да я заместя.

    Някой ден може и да си направя един малък ъгъл за снимки, не е трудно, но всъщност Йоли, ти си абсолютно права.

    Напълно достатъчно е да можеш само да видиш и улувиш момента!

    А ти определено го можеш. Респект! Приятен ден и...радвам се, че се запознахме!

    ОтговорИзтриване
  7. Привет Йоли!
    Впечетлена съм от рецептата, но имам един проблем - аз снимка не виждам, а има място за нея. В моя "телевизор" ли е проблема или вече я няма снимката? Бих се радвала да я видя, звучи интересно!

    ОтговорИзтриване
  8. Ели,оправех снимките. Явно нещо съм объркала - нали съм голям компютърен специалист..... Погледни ги , дано ти харесат.

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей Йоли,
    Ястията ти изглеждат просто невероятно. Смело мога да кажа,че не само изглеждат, а и на вкус са страхотни.
    И сега докато търсех интересна идея за рибно предястие попаднах отново на твоите фантастични предложения. Искам само да попитам..защо непремено ролцата трябва да се приготвят със сурова риба?

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаряти Танче.Много си мила.Можеш да сложиш и риба от консерва или варено пушена, ако обичате.Не е задължително да е сурова.Нищо в кулинарията не е задължително.Просто трябва да ви е вкусно.

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря Йоли!
    Обезателно ще пробвам тази вкуснотийка.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване