вторник, 14 юли 2009 г.

Салата с авокадо и синьо сирене



Продукти за 4 порции

1 зелена салата
2 броя авокадо
1 круша
100 г синьо сирене
80 г орехови ядки

Дресинг

1 ч.л. мед
1 с.л. дижонска горчица
3 с.л. балсамов оцет
3 с.л. зехтин
4 - 5 с.л. вода
сол и бял пипер на вкус

Приготвяне

* Разбъркайте много добре всички съставки на дресинга. Опитайте и ако е необходимо добавете по ваш вкус още малко оцет или мед.

* Накъсайте салатата и я разпределете на порции. Около нея подредете резенчета авокадо и круша. Поръсете я с кубчета сирене и орехови ядки. Подправете с дресинга преди поднасяне. Да ви е сладко!





 .

12 коментара:

  1. Здравей, Йоли :)
    Много се изненадах, че за тази салата няма никакви коментари.
    Аз обачче твърдо съм решила да я пробвам днес. Сестра ми ще има гости, които много обичат синьо сирене и авокадо, за това мисля да ги изненадам :)))
    Надявам се да ми се получи.
    Благодаря за идеята! Весела неделя.
    Яна

    ОтговорИзтриване
  2. О,Янче,сигурно няма коментари,защото всъщност това е една много популярна и правена от всички салата.Не е нещо нечувано и невиждано.Направи я и ще видиш,че и у вас ще стане любима.Благодаря ти за избора и хубавите думи.

    ОтговорИзтриване
  3. И аз обожавам синьо сирене и авокадо! Още утре ще я опитам с такъв дресинг, като салата!

    ОтговорИзтриване
  4. Поли,убедена съм,че ще ти хареса.Много фина е тази салата и щом обичаш тази комбинация просто няма начин да не ти допадне.Благодаря ти и да ти е сладко.

    ОтговорИзтриване
  5. Уникална салата ! Благодаря ти Йоли !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, да, Петя! Това е може би моята най-любима салата. Обожавам я! Страшно се радвам, че ти допадна и на теб. Много ти благодаря! Много!

      Изтриване
  6. Направих днес за обяд тази салата! Превъзходен вкус! Крушата сис синьото сирене и авокадото...нямам думи-превъзходно! Благодаря, Йоли!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти хареса салатата. И аз я обичам много. Благодаря ти от сърце за доверието и да ви е сладко на всички у дома.

      Изтриване
  7. Страхотна салатка Йоли. Много обичам такива съчетания.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Блрагодаря ти Кари. Това е и моят вкус, много обичам такива комбинации.

      Изтриване
  8. Здравей Йоли, направих тази салата за гости в неделя за обяд и беше абсолютен хит! Става любима салата! Благодаря за хубавата рецепта.
    Елена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Лени. А аз ти благодаря за хубавите думи и доверието! Радвам се, че ви е харесала салатата. Но те продуктите са вълшебни, тяхна е заслугата. Синьо сирене, авокадо, ядки и плод. Как да не стане добре, като комбинацията е вълшебна! Благодаря ти отново!

      Изтриване