събота, 20 март 2010 г.

Крем супа от кореноплодни с пилешко месо






Продукти

3 картофа
2 моркова
парче глава целина
1 корен пащърнак
2 гулии (земна ябълка)
малко парче пресен джинджифил
50г масло
3-4сл. квасена сметана
сол на вкус

200г пилешки гърди
2 с.л.зехтин
2 стръка зелен лук (само бялата част)
1 скилидка чесън
1 с.л.ситно нарязан пресен джинджифил
1 голяма гъба печурка
шепа сурово кашу
босилек
сол и черен пипер на вкус

Приготвяте

* Почистете зеленчуците за супата,нарежете ги на парчета и ги сварете във вода заедно с маслото. Пасирайте на гладък крем. Разредете с толкова вода,колкото сами прецените. Разбъркайте сметаната с бъркалка и я сипете в супата.Кипнете още веднъж всичко и посолете.

* Запечете ядките в сух тиган и ги извадете в купичка. Нарежете месото на малки парченца и го запържете за няколко минути в зехтина. Нарежете ситно джинджифила,лука и чесъна и ги добавете към пилето.Гответе още 1-2 мин.и извадете месото при кашуто. В същия тиган сложете нарязаната гъба и я запечете. Не добавяйте повече мазнина. Нека гъбата по-скоро се запече,отколкото пържи. Ароматът и така е много по-хубав. Накрая съберете в тигана всички съставки и посипете с малко босилек.Подправете със сол и пипер.

* Сервирайте супата като в средата на всяка чиния сложите 2 лъжици от месото.




16 коментара:

  1. Йоли мила,
    Специални благодарности от семейството ми за тази супа и за сандвичите - джобчета. Направих им ги днес и двете. Станаха много вкусни и напълниха добре тумбалаците на моите момчета:)Като седнаха на масата попитаха тези нови вкусотии от твоя сайт ли са.
    Поздрави от всички и прегръдка от мен!
    Светулка

    ОтговорИзтриване
  2. Светулче,да ви е сладко.Много се радвам,че направи тази супа.Синът ми много я обича и каза,че това е една от любимите му измишльотини.Извинявай за забавянето на отговора ми,но не бях в София и нямах нет.Благодаря ти много.

    ОтговорИзтриване
  3. Yoli, zdravei! Supi4kata ti e stra6no vkusna, ne ni stigna tazi ve4er. Otkakto otkrih bloga ti predi 2 dena, ne moga da otlepia pogled ot snimkite ti i spisakat sas rezepti za test se uveli4ava neprekasnato.O4arovana sum ot ka4estvoto na tova koeto predlaga6. Pojelavam ti i zanapred mnogo kulinarno vdahnovenie
    4ao ot men i do skoro s ogromno udovolstvie: Zori

    ОтговорИзтриване
  4. О,Зори ... благодаря ти за всичко. И за милите думи и за доверието към рецептите ми. Тази супа е любима на синът ми и от няколко дена все за нея ми говори.Ще взема и аз като теб да я направя. Благодаря ти още веднъж мила.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей, Йоли имаш голям почитател в мое лице вече станаха много рецептите от твоята страница които приготвям :)Също така и те гледам и с интерес по 24 и направо не откъсвам поглед от тв докато не свърши рецептата. Наистина много увлекателно обясняваш и си много сладичка от екрана. Пожелавам ти още много рецепти и успехи. За тази супичка специално за първи път се сблъсках с джинджифила и открих, че в тази комбина ми допада с леко лимоновият си привкус. Много благодарности и за тимбалчетата които правих за рожденият ми ден два пъти понеже не исках да ощетявам двете порции гости които посрещах от този шедьовър от към вкус и презентация. За теб едно голямо Благодаря :) Маги

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти Маги,много си мила.Надявам се,че ще ти допаднат и новите ми епизоди,които ще стартират през октомври.Нямат нищо общо с Юлисима,форматът е коренно различен.Лично на мен ми беше много приятно докато снимахме.Тази супа е напълно моя фантасмагория,но пък е любимата на сина ми.Радвам се,че и на теб ти харесва.А тимбалчетата - е,и те са измислица,правя ги с това,което обикновено имам в хладилника.Благодаря ти още веднъж за милите думи и да ви е сладко на всички.

    ОтговорИзтриване
  7. Сина ми е възхитен:) Аз също:) Помоли да те попитам дали би го осиновила :)))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веднага го взимам! Ще станат двама с моя син. Това е неговата най-любима супа, без майтап. Просто си умира за тази измишльотина. Ама така се радвам! Да го прегърнеш момчето си силно от мен. Благодаря ти, Мария. Достави ми страхотна радост. Така съм се захилила сега ...

      Изтриване
  8. Безкрайни благодарности за тази прекрасна рецепта! Веднага заема почетно място в специалния бележник :) Ще я направя и на мъжа ми веднага щом се върне. Наистина е изключителна :)
    Благодаря още веднъж <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много харесвам името Димана. Прекрасно е.

      Сега по същество, че се отплеснах. Когато направих тази супа си мислех, че никой няма да и обърне внимание. Една измишльотина и половина. За това много се радвам, че сте я харесали. И ние в къщи я обичаме, особено синът ми. Много, много ти благодаря Димана. Да ви е вкусна на всички!

      Изтриване
  9. Здравей, Йоли, супата стана превъзходна! Много ти благодаря! Поздрави, Роси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много се радвам. И на нас ни е любима тази супа. Да ви е сладка, благодаря ти!

      Изтриване
  10. Недялко Младенов29 декември 2015 г. в 18:45

    Тази вечер я направих!..Браво Йоли!!!...Уникална супа!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пак да си кажа, че това е любимата супа на сина ми. А нали знаеш, детенце като харесва нещо... и на теб ти става любимо. Много се радвам, че я опита, Недялко. Благодаря ти за доверието и хубавия коментар. Весело посрещане на 2016г и много, много здраве и късмет ти желая!

      Изтриване
  11. Няма такава вкусотия! Благодаря Йоли!

    ОтговорИзтриване