Продукти за 4 порции
500 г калмари
2 скилидки пресован
1/2 връзка ситно нарязан магданоз
4 с.л.зехтин
4 с.л.бяло сухо вино
сол и черен пипер на вкус
1 голяма зелена салата
винегрет
2 домата
няколко стръка прясна мащерка
2 с.л.зехтин
2 с.л.лимонов сок
1 с.л.бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* Направете марината от чесъна, виното, магданоза и зехтина. Подправете на вкус със сол и пипер.
* Нарежете калмарите на кръгчета и ги мариновайте в маринатата за 2 часа. Извадете ги от маринатата, отцедете ги и ги изпечете на силно загрята скара за кратко време - около минута на всяка страна.
* За винегрета разбъркайте в купа зехтина, лимоновия сок, оцета и мащерката. Овкусете със сол и пипер. Нарежете доматите на ситни кубчета и ги прибавете към соса.
* Накъсайте салатата и я разпределете в чинии. Сложете калмарените кръгчета и залейте с винегрета. Да ви е сладко!
Рецептата е от книга за салати.
.
Много вкусна и здравословна рецепта!
ОтговорИзтриванеСтрахотна е !
Поздрави и хубава вечер!
Йоли, много е свежарска :))
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Много интересна салатка! Точно като за този сезон:)
ОтговорИзтриванеМного обичам салати с морски дарове - чудесно е предложението ти, Йоли! :-)
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни :)
Благодаря момичета.Много обичам всичко морско и тази салата се получи наистина добре.Лека,ароматна и вкусна.
ОтговорИзтриване