събота, 19 юни 2010 г.

Скариди в оризови кори





Едно свежо предложение за лятото ....

Продукти


оризови кори за пролетни ролки
скариди
краставица
пресен лук
листа пресен кориандър
пресен джинджифил
лимонова кора
чесън
олио
сол и черен пипер на вкус

ядливи цветя за украса

Количествата на продуктите са по ваше усмотрение.


Приготвяне

*  Мариновайте скаридите в счукан чесън, лимонова кора и ситно нарязан джинджифил. Загрейте малко олио в тиган и изпържете скаридите за кратко. Подправете ги със сол и пипер. Добавете им накълцан кориандър, краставица, нарязана на кубчета и пресен лук.

*  Намокрете с вода оризовите кори. След секунди те омекват от влагата. В средата сложете ядливи цветчета с тичинките надолу. Аз избрах диви теменужки и пореч. Върху тях сипете по 1 с.л. от пържените скариди и завийте на стегнато пакетче.

*  Сервирайте скаридите със сладко кисел сос. Да ви е сладко!
 




Аз правя ето този вкусен сладко кисел сос. Забравих да направя снимка и затова ще си открадна снимката на Драго за да ви го покажа. А вие прочетете рецепа ето тук.



.

16 коментара:

  1. Йоли, това е невероятно красиво. Обожавам морски дарове, а тази рецепта обещава да и много интересна, и много вкусна.
    Сърдечни поздрави и уикенд изпълнен с приятни емоции!

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, прекрасно изглеждат.
    А аз от къде да знам кои цветя са ядливи :)))) Дай малко помощ де.

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, това е произведение на изкуството! Страхотно изглеждат и обещават да са много вкусни.

    Хубав и усмихнат неделен ден :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Лети,мой човек си ти!! Знам,че имам поддръжник за морските дарове.Благодаря скъпа.

    Пепи,много цветя се хапват,а и с тях декорацията става много по-красива и свежа.Ето ти например няколко ... виолетка,теметужка,пореч,латинка,хризантема,роза,акация,тиквен цвят,невен,глухарче,хибискус,минзухар,слънчоглед ...и много други.

    Благодаря ти Тони,всичко,което е със скариди е вкусно.Просто не може да бъде по друг начин.

    ОтговорИзтриване
  5. Сигурна ли си за латинката? Това ми е любимо цвете и много нежно?
    Но ако се гътна, ти ще си виновна, да знаеш, че го има и домунтеритано :*:*)

    Целвуки, Йоли :)

    ОтговорИзтриване
  6. За латинката съм най-сигурна Пеп.Аз им казвам тиланки като Прасчи от "Мечо Пух".Много се смеех като дете не неговите тиланки.Давай,смело ги хапвай.Гарантирам за главата ти.И ... нали съм твой човек,знам,че ме обичаш ... та,искам да си изпрося малко семенца за догодина.И аз страшно харесвам това нежно цветенце.

    ОтговорИзтриване
  7. Първо ме грабна името, после визията, накрая и самата рецепта! Изглежда невероятно! Аз съм голям почитател на морските дарове и това е просто като за мен:)

    ОтговорИзтриване
  8. Да, много повече от вкусно е Вкусно! :))

    Прекрасно е като всичко от Йоли и Йоли! :))

    Благодаря ти отново!!!

    ОтговорИзтриване
  9. О, Йоли, латинки да искаш - тук мога и аз да се включа - имам оранжеви, жълти и червени! С прекрасни, огромни цветове! Така че семенца имаш, колкото искаш - само да станат готови! Мирона

    ОтговорИзтриване
  10. Лулу,благодаря ти мила.

    Драго,нали не ми се сърдиш,че така нахално ти свих снимката без да питам?

    Мирончеееееееееееееее ...............искаааааааааамммммммммммммм!)!!! Обичам латинките. Обещай ми,че за догодина ще ме уредиш със семенца ....

    ОтговорИзтриване
  11. Обожавам латинки! И винаги съм ги обожавала! За семенца - обещавам! Щом са готови - веднага! Изхвърлих толкова много растенийца - нападнаха розите, но ще огледам, ако има някои изостанали и не нацъфтяли бурно, с повечко старание мога да ти ги връча още тази година (уж не обичат пресаждане, но съм го правила много пъти без проблеми). Мирона

    ОтговорИзтриване
  12. Йоли, ако искаш латинки и тази година - имам излишни (има и все още не започнали да цъфтят, защото при нас е по-хладно). Мирона

    ОтговорИзтриване
  13. Йоли, заинтригува ме рецептата и другата седмица мисля да ги приготвя за рожденият ми ден, но нещо не ми се отваря линка за сос4ето, би ли драснала 2 реда как се приготвя? благодаря предварително, страшно ми харесват вси4ки твои рецепти и се снабдих с книгата ти 4ак в дале4на Канада. продължавай да твориш в съшият дух, страхотна си!

    ОтговорИзтриване
  14. Ей,чак сега видях коментара ти.Много те моля да ме извиниш за забавянето.Оправих го линка,извинявай.Много ти благодаря,че си си купила книгата ми и пробваш рецептите.Поздрави на Канада и от мен и приятно готвене.

    ОтговорИзтриване
  15. Zdravej Ioli, otdavna sledq bloga ti i vsichko, koeto sum opitvala se e poluchavalo strahotno. Imam edin vupros kum tazi recepta - orizovite kori ne se obrabotvat toplinno sled zavivaneto v paketche, nali? Prosto se namokrqt s voda i se zaviva plunkata s tqh? Nikoga ne sum rabotila s tqh i ne sum sigurna kak se izpolzvat, no v receptata ti ne pishe nishto za posledvashta obrabotka i iskah da popitam. Blagodarq ti i pozdravleniq za prekrasniq blog!

    ОтговорИзтриване
  16. Точно така,мила.Те са салатни кори,за предястия са супер.Няма да ги готвиш,не и в този случай.Благодаря ти за милите думи и да ви е сладко с рулцата.

    ОтговорИзтриване