Продукти
оризови кори за пролетни ролки
скариди
краставица
пресен лук
листа пресен кориандър
пресен джинджифил
лимонова кора
чесън
олио
сол и черен пипер на вкус
ядливи цветя за украса
Количествата на продуктите са по ваше усмотрение.
Приготвяне
* Мариновайте скаридите в счукан чесън, лимонова кора и ситно нарязан джинджифил. Загрейте малко олио в тиган и изпържете скаридите за кратко. Подправете ги със сол и пипер. Добавете им накълцан кориандър, краставица, нарязана на кубчета и пресен лук.
* Намокрете с вода оризовите кори. След секунди те омекват от влагата. В средата сложете ядливи цветчета с тичинките надолу. Аз избрах диви теменужки и пореч. Върху тях сипете по 1 с.л. от пържените скариди и завийте на стегнато пакетче.
* Сервирайте скаридите със сладко кисел сос. Да ви е сладко!
Аз правя ето този вкусен сладко кисел сос. Снимката е от блога "Вкусни моменти". Може да прочетете рецепа ето тук.
.
Йоли, това е невероятно красиво. Обожавам морски дарове, а тази рецепта обещава да и много интересна, и много вкусна.
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и уикенд изпълнен с приятни емоции!
Йоли, прекрасно изглеждат.
ОтговорИзтриванеА аз от къде да знам кои цветя са ядливи :)))) Дай малко помощ де.
Йоли, това е произведение на изкуството! Страхотно изглеждат и обещават да са много вкусни.
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат неделен ден :-)
Лети,мой човек си ти!! Знам,че имам поддръжник за морските дарове.Благодаря скъпа.
ОтговорИзтриванеПепи,много цветя се хапват,а и с тях декорацията става много по-красива и свежа.Ето ти например няколко ... виолетка,теметужка,пореч,латинка,хризантема,роза,акация,тиквен цвят,невен,глухарче,хибискус,минзухар,слънчоглед ...и много други.
Благодаря ти Тони,всичко,което е със скариди е вкусно.Просто не може да бъде по друг начин.
Сигурна ли си за латинката? Това ми е любимо цвете и много нежно?
ОтговорИзтриванеНо ако се гътна, ти ще си виновна, да знаеш, че го има и домунтеритано :*:*)
Целвуки, Йоли :)
За латинката съм най-сигурна Пеп.Аз им казвам тиланки като Прасчи от "Мечо Пух".Много се смеех като дете не неговите тиланки.Давай,смело ги хапвай.Гарантирам за главата ти.И ... нали съм твой човек,знам,че ме обичаш ... та,искам да си изпрося малко семенца за догодина.И аз страшно харесвам това нежно цветенце.
ОтговорИзтриванеПърво ме грабна името, после визията, накрая и самата рецепта! Изглежда невероятно! Аз съм голям почитател на морските дарове и това е просто като за мен:)
ОтговорИзтриванеДа, много повече от вкусно е Вкусно! :))
ОтговорИзтриванеПрекрасно е като всичко от Йоли и Йоли! :))
Благодаря ти отново!!!
О, Йоли, латинки да искаш - тук мога и аз да се включа - имам оранжеви, жълти и червени! С прекрасни, огромни цветове! Така че семенца имаш, колкото искаш - само да станат готови! Мирона
ОтговорИзтриванеЛулу,благодаря ти мила.
ОтговорИзтриванеДраго,нали не ми се сърдиш,че така нахално ти свих снимката без да питам?
Мирончеееееееееееееее ...............искаааааааааамммммммммммммм!)!!! Обичам латинките. Обещай ми,че за догодина ще ме уредиш със семенца ....
Обожавам латинки! И винаги съм ги обожавала! За семенца - обещавам! Щом са готови - веднага! Изхвърлих толкова много растенийца - нападнаха розите, но ще огледам, ако има някои изостанали и не нацъфтяли бурно, с повечко старание мога да ти ги връча още тази година (уж не обичат пресаждане, но съм го правила много пъти без проблеми). Мирона
ОтговорИзтриванеЙоли, ако искаш латинки и тази година - имам излишни (има и все още не започнали да цъфтят, защото при нас е по-хладно). Мирона
ОтговорИзтриванеЙоли, заинтригува ме рецептата и другата седмица мисля да ги приготвя за рожденият ми ден, но нещо не ми се отваря линка за сос4ето, би ли драснала 2 реда как се приготвя? благодаря предварително, страшно ми харесват вси4ки твои рецепти и се снабдих с книгата ти 4ак в дале4на Канада. продължавай да твориш в съшият дух, страхотна си!
ОтговорИзтриванеЕй,чак сега видях коментара ти.Много те моля да ме извиниш за забавянето.Оправих го линка,извинявай.Много ти благодаря,че си си купила книгата ми и пробваш рецептите.Поздрави на Канада и от мен и приятно готвене.
ОтговорИзтриванеZdravej Ioli, otdavna sledq bloga ti i vsichko, koeto sum opitvala se e poluchavalo strahotno. Imam edin vupros kum tazi recepta - orizovite kori ne se obrabotvat toplinno sled zavivaneto v paketche, nali? Prosto se namokrqt s voda i se zaviva plunkata s tqh? Nikoga ne sum rabotila s tqh i ne sum sigurna kak se izpolzvat, no v receptata ti ne pishe nishto za posledvashta obrabotka i iskah da popitam. Blagodarq ti i pozdravleniq za prekrasniq blog!
ОтговорИзтриванеТочно така,мила.Те са салатни кори,за предястия са супер.Няма да ги готвиш,не и в този случай.Благодаря ти за милите думи и да ви е сладко с рулцата.
ОтговорИзтриване