събота, 7 май 2011 г.

Пъстърва в билков сос



Продукти за 4 порции


4 пъстърви
4 с.л. масло
микс от сушени средиземноморски билки - риган, розмарин, салвия, босилек, майорана.
сол и бял пипер на вкус

За соса

400 г квасена сметана
1/2 кубче рибен бульон
пера пресен див лук
пресни срадиземноморски билки


Приготвяне


* Почистете рибите и ги увийте по отделно в алуминиево фолио, като във всяка сложите по 1 с.л. масло и подправите със сухите билки, сол и пипер. Загрейте фурната на 250* и изпечете рибата за 10 минути. Оставете я да изстине за 5 минути.

* Внимателно развийте фолиото и пресипете отделилия се сок в тиган. Натрошете бульона, сипете сметаната и кипнете на котлона. Подправете с нарязаните пресни билки и перата лук и овкусете със сол и бял пипер.

* Отстранете кожата на рибата, залейте със соса и сервирайте ястието топло. Да ви е сладко!

Пъстърва в билков сос

11 коментара:

  1. Страхотна рецепта, бърза и лесна! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Лесно, вкусно и красиво! Точно за след празници:)
    Приятни почивни дни, Йоли!:)

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, страхотна рецепта! Изглежда много вкусна и ароматна, особено с това съчетание на треви и билки, мммм!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви приятели. Наистина си е бързичко и вкусно. А и да ви кажа, щеше ми се този път да "избягам" от пържената риба. Да ви е сладко и на вас!

    ОтговорИзтриване
  5. Много обичаме пастърва,Йоли,а твоето предложение изглежда много вкусно и обещаващо!Ще трябва да опитам рецептата непременно!

    Поздрави и спорна седмеца!

    ОтговорИзтриване
  6. Йоли, поздравление. Обожавам пъстърва и обезателно ще пробвам рецептата ти. Със сигурност ще остана доволна, както след всеки опит по твоя рецепта.
    Успешна нова седмица.

    ОтговорИзтриване
  7. И на мен ми допадна, че не се пържи! Изглежда страшно апетитно, Йоли!

    Спорна и усмихната седмица :-)

    ОтговорИзтриване
  8. Обичам такива рецепти, Йоли,
    много ми допада - изглежда страхотно!
    Поздрав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря момичета. Радвам се,че ви хареса рибката.

    Диди, знам , че много обичаш такива рибета.Фин човек си ти, много пъти съм ти го казвала.

    ОтговорИзтриване
  10. Наистина е страхотно. Аз ги правя рибките, като вътре слагам всякакви подправки - зелени и сухи, парченца лимон, зелен или сух лук и т.н. по ваш избор. След това завивам всяка риба в хартия за печене, като поливам рибата от двете страни с малко зехтин. След изпичане ок. 15-20 мин. рибата е задушена, но и препечена, защото се пече в хартия за печене. Температурата да не бъде повече от 200 градуса, иначе хартията прегаря.

    ОтговорИзтриване
  11. Миленка,страшно много ти благодаря,че сподели твоят начин на приготвяне с мен и читателите ми.Ще опитам още утре.Точно рибка ми се е пряло.Благодаря ти отново.

    ОтговорИзтриване