вторник, 1 ноември 2011 г.

Пълнени пилешки бутчета



Продукти за 4 порции

4 големи пилешки бутчета

1 голям сварен картоф
1 яйце
50 г синьо сирене
50 г пушено сирене
50 г кашкавал
3-4 листа прясна салвия
1 малко клонче пресен розмарин
3-4 стръка пресен риган
3-4 стръка прясна мащерка

сол и черен пипер на вкус





Приготвяне

* За пълнежа настържете на ренде картофа и видовете сирене. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи подправки. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

* Измийте добре бутчетата и ги овкусете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото  откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Прокарайте пръсти под кожата на цялото бутче. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка.

* Разпределете пълнежа за четирите бутчета. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има пълнеж навсякъде.

* Сложете напълнените бутчета в тава и сложете около тях цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно може да полеете леко със зехтин  или масло.





* Не слагайте течност. Хубаво е месото да се изпече само в собствените си сокове и мазнина. Но, ако ви се стори сухо, налейте малко вода, бира или бяло вино. След като бутчетата са изпечени отстранете клончетата с подправки.  Ето и изпечения вариант. 




* Сервирайте месото топло с бира или ледено бяло вино. За гарнитура може са направите картофено пюре или сотирани зеленчуци. Да ви е сладко!




23 коментара:

  1. Аха, мързеливо напълнени, значи!
    Чудни са, Йоли и много ми харесва това сиренце!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна идея! Непременно ще я опитам!
    Гледах и предаването ти- страхотно!Изглеждаш чудесно на екран, много ми допаднаха и рецептите!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли,с тази препечена кожичка как да се подмине...Ухае на различни меродии-направо ми идва да грабна едно бутче и да бягам...прекрасни са станали...
    Приятен и усмихнат слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглеждат фантастично! Ще ги пробвам и аз този уикенд:)

    ОтговорИзтриване
  5. Оххххх ктрахотно - а колко обичам препечената коричка :-) Мисля че дори усещам аромата седейки си така пред компютъра :):):)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви милички. Слагайте бирата и виното в хладилника. Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  7. И аз пълня бутчета, ама твоите са ЕДИН ПЪТ! Страхотни са, Йоли!:)

    ОтговорИзтриване
  8. Тези препечени пилешки бутчета с букет от билки са толкова апетитни! Йоли, голям изкусител и подстрекател си и добре, че е така:)) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Точно по обедно време ли успях да попадна на тази рецепта?!
    Разкошни бутчета!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря момичета.Пробвайте ги,но експериментирайте с пълнежа.Сложете аромати,които на вас са ви най-любими.

    ОтговорИзтриване
  11. Прекрасно изглеждат, Йоли!
    Много ароматна и вкусна плънка, а със златистата препречената коричка са неустоими. За изразителните снимки и чудесна презентация - си знаеш!
    Сърдечни поздрави и усмихнати есенни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  12. Ах,как са се сгушили само сред зелената полянка в тавичката!Разкошно ястие,а снимките както винаги са невероятни!

    Следя те редовно на екрана,че и с повторенията :))!Чудесно се справяш,мила!

    Прегръдки от мен и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  13. Обяда ни стана страхотен, благодарение на теб. Рецептата е бърза, и много вкусна. Благодаря ти много :)

    ОтговорИзтриване
  14. Уауууу!!! Невероятни са!!!! А колко лесно изглежда за приготвяне:)))

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря ви мили момичета. Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  16. Страхотна рецепта!!! Отдавна следя блога ти и съм възхитена от професионализма ти!
    Позволих си да ти предам награда-изненада, намини в моя блог когато ти е удобно да си я получиш!
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  17. Както винаги е много вкусно при теб, Йоли!
    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  18. Благодаря ти Зори. И на теб мила хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  19. Това ще се пробвам да го направя :)
    И аз харесвам простите и вкусни неща.
    Голямо браво!

    ОтговорИзтриване
  20. Голямо браво и на теб Жоре,че ще опиташ тези бутчета.Благодаря ти и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  21. Йолинка,снощи вече ги опитахме,е няма такава вкусотия.При мен бяха с кожа и без кожа,та от плънката малко ми остана ,но сложих бяло вино на дъното,месото и прокрай него от плънката-отгоре зехтин и стана супер.Естествено с меродиите...
    Благодаря ти мила-приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  22. Живе,да ви е сладко!Така се радвам,че опита тази гозба.А още повече се радвам,че ви е харесала.Благодаря отново!

    ОтговорИзтриване