Продукти за 4 порции
4 големи пилешки бутчета
1 голям сварен картоф
1 яйце
50 г синьо сирене
50 г пушено сирене
50 г кашкавал
3-4 листа прясна салвия
1 малко клонче пресен розмарин
3-4 стръка пресен риган
3-4 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* За пълнежа настържете на ренде картофа и видовете сирене. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи подправки. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.
* Измийте добре бутчетата и ги овкусете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Прокарайте пръсти под кожата на цялото бутче. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка.
* Разпределете пълнежа за четирите бутчета. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има пълнеж навсякъде.
* Сложете напълнените бутчета в тава и сложете около тях цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно може да полеете леко със зехтин или масло.
* Не слагайте течност. Хубаво е месото да се изпече само в собствените си сокове и мазнина. Но, ако ви се стори сухо, налейте малко вода, бира или бяло вино. След като бутчетата са изпечени отстранете клончетата с подправки. Ето и изпечения вариант.
* Сервирайте месото топло с бира или ледено бяло вино. За гарнитура може са направите картофено пюре или сотирани зеленчуци. Да ви е сладко!
Аха, мързеливо напълнени, значи!
ОтговорИзтриванеЧудни са, Йоли и много ми харесва това сиренце!
Чудесна идея! Непременно ще я опитам!
ОтговорИзтриванеГледах и предаването ти- страхотно!Изглеждаш чудесно на екран, много ми допаднаха и рецептите!
Поздравления!
Йоли,с тази препечена кожичка как да се подмине...Ухае на различни меродии-направо ми идва да грабна едно бутче и да бягам...прекрасни са станали...
ОтговорИзтриванеПриятен и усмихнат слънчев ден!
Изглеждат фантастично! Ще ги пробвам и аз този уикенд:)
ОтговорИзтриванеОххххх ктрахотно - а колко обичам препечената коричка :-) Мисля че дори усещам аромата седейки си така пред компютъра :):):)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви милички. Слагайте бирата и виното в хладилника. Наздраве!
ОтговорИзтриванеИ аз пълня бутчета, ама твоите са ЕДИН ПЪТ! Страхотни са, Йоли!:)
ОтговорИзтриванеТези препечени пилешки бутчета с букет от билки са толкова апетитни! Йоли, голям изкусител и подстрекател си и добре, че е така:)) Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеТочно по обедно време ли успях да попадна на тази рецепта?!
ОтговорИзтриванеРазкошни бутчета!
Благодаря момичета.Пробвайте ги,но експериментирайте с пълнежа.Сложете аромати,които на вас са ви най-любими.
ОтговорИзтриванеПрекрасно изглеждат, Йоли!
ОтговорИзтриванеМного ароматна и вкусна плънка, а със златистата препречената коричка са неустоими. За изразителните снимки и чудесна презентация - си знаеш!
Сърдечни поздрави и усмихнати есенни дни, Диана
Ах,как са се сгушили само сред зелената полянка в тавичката!Разкошно ястие,а снимките както винаги са невероятни!
ОтговорИзтриванеСледя те редовно на екрана,че и с повторенията :))!Чудесно се справяш,мила!
Прегръдки от мен и хубави почивни дни!
Обяда ни стана страхотен, благодарение на теб. Рецептата е бърза, и много вкусна. Благодаря ти много :)
ОтговорИзтриванеУауууу!!! Невероятни са!!!! А колко лесно изглежда за приготвяне:)))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви мили момичета. Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта!!! Отдавна следя блога ти и съм възхитена от професионализма ти!
ОтговорИзтриванеПозволих си да ти предам награда-изненада, намини в моя блог когато ти е удобно да си я получиш!
Поздрави и приятна вечер!
Пипи,благодаря ти скъпа!
ОтговорИзтриванеКакто винаги е много вкусно при теб, Йоли!
ОтговорИзтриванеУспешна седмица!
Благодаря ти Зори. И на теб мила хубава седмица!
ОтговорИзтриванеТова ще се пробвам да го направя :)
ОтговорИзтриванеИ аз харесвам простите и вкусни неща.
Голямо браво!
Голямо браво и на теб Жоре,че ще опиташ тези бутчета.Благодаря ти и да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеЙолинка,снощи вече ги опитахме,е няма такава вкусотия.При мен бяха с кожа и без кожа,та от плънката малко ми остана ,но сложих бяло вино на дъното,месото и прокрай него от плънката-отгоре зехтин и стана супер.Естествено с меродиите...
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти мила-приятен ден!
Живе,да ви е сладко!Така се радвам,че опита тази гозба.А още повече се радвам,че ви е харесала.Благодаря отново!
ОтговорИзтриване