вторник, 22 май 2012 г.
Магданозено руло
Продукти
Тесто :
4 белтъка
1/2 ч.л. сол
4 жълтъка
75 г заквасена сметана
2 с.л. ситно нарязан магданоз
100 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
Пълнеж :
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
100 г запечени кедрови ядки
75 г заквасена сметана
250 г крема сирене
2 с.л. прясно мляко
60 г настърган пармезан
сол на вкус
няколко цели клончета магданоз и пера див лук
Приготвяне
* Разбийте белтъците на сняг.
* В купа разбъркайте жълтъците със сметаната и магданоза. Към тях прибавете разбитите белтъци и брашното, примесено и пресято с бакпулвера и солта. Редувайте ги докато смесвате и разбърквайте внимателно.
* Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене. Наредете няколко измити и подсушени цели клончета магданоз и див лук.
* Върху тях внимателно сипете тестото на малки части за да не се разместват клончетата магданоз. Разнесете с лопатка докато покриете всичко с тесто. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна за 7-8 минути.
* В дълбок и тесен съд пасирайте всички продукти за пълнежа с изключение на пармезана, който добавете последен.
* Отлепете внимателно хартията от блата, поставете го с магданозената страна надолу и разстелете пълнежа. Завийте рулото по дългата страна и го оставете поне за един час в хладилника. Сервирайте като предястие или лека закуска. Да ви е сладко!
Рецепта - др. Йоткер
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесно е, Йоли :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Чудничко!
ОтговорИзтриванеСещаш се, че аз може и да не го опитам, но със сигурност ще направя на Стоев :))
ehaaaaa,пак ме заплени с оригинална рецепта и неповторимият и вид!
ОтговорИзтриванепропуснах да те питам готовият блат трябва ли празет и топъл да се навие на руло с хартията ,за да не се напука или не се налага и се завива директно изстинал с крема?
ОтговорИзтриванеЙоли, изглежда чудесно...задължително ще го пробвам! А Ако се направи с копър дали ще стане? Презапасена съм с копър!
ОтговорИзтриванеПолина Панайотова.
Йоли, пак красота!
ОтговорИзтриванеИ с магданоз!!! Любима подправка!
Йоли,слънчево момиче,кое по-напред да похваля не знам-прекрасните,струящи от цвят снимки,или разкошното руло!Ще поднеса бурни овации и за двете!Както винаги си неповторима както само ти си го умееш!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Йоли,чудничко е това руло-нежно и вкусно.Как хубаво си го украсила-да режеш и да не спираш да го хапваш.
ОтговорИзтриванеХубави празнични дни!
Прегръдки!
Леле много вкусно изглежда, утре ще си го приготвя : ))
ОтговорИзтриванеЙоли, изглежда великолепно и много вкусно! Слънчеви почивни дни! :)
ОтговорИзтриванеLove this post - so much so that I'm featuring it in this week's Food Fetish Friday series (with a link-back and attribution). I hope you have no objections and I'm always inspired by your creations… Thanks so much for sharing.
ОтговорИзтриванеБлагодар ми приятели.Радвам се, че харесахте рулото.
ОтговорИзтриванеДа ви отговоря на въпросите, ако не е късно. Блатът се оставя да се охлади като на всяко руло, независимо дали е сладко и солено.Ще допълня това в рецептата, май съм забравила да го напиша. Поли, струва ми се, че ще дойде малко мнгожко само с копър.Той е доста по-ароматен.Препоръчвам ти да сложиш копър или само в тестото или само в пълнежа.И за украса, разбира се.
Javelin,no problem,command.
ЧУДЕСНО РУЛО, ЙОЛИ . АЗ ГО НАПРАВИХ ВЕДНАГА ЩОМ ГО ПРОЧЕТОХ И СТАНА СТРАХОТНО ВКУСНО. БЛАГОДАРЯ ТИ. ГЕРИ
ОтговорИзтриванейоли,здравей,пак си направила нещо изкушително,и това .че не е със захар я прaви много по хубава.
ОтговорИзтриванеЙолинка ,рулото е убийствено вкусно!!!!!само замених кедровите ядки с печен филиран бадем и стана супер.страхотна рецепта както винаги,много свежа и оригинална,както всичко останало в блога ти!Прегръдки,с нетърпение чакам следващото кулинарно предизвикателство:)))
ОтговорИзтриванеYou have a BEAUTIFUL blog and I am now following you. I want to try so many of your recipes. Your photography is just gorgeous too. I am now following you.
ОтговорИзтриванеNann
Благодаря на всички.Много се радвам,че харесахте рулото.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЙоли, страхотна рецепта, очарована съм от теб и от рецептите ти!!!
ОтговорИзтриванеСамо искам да споделя за конкретното рулo, че не ми се получи така надутичко и дебелко както е на снимката тук, дозата ли е по голяма като си го правила ти и снимала или има някаква друга тайна?
Поздрави и прегръдки от мен
Биби
Не,Биби.Дозата си е тази.Нищо не съм променяла.Пека блата в тавата от фурната.Предполагам,че при смесването с белтъците се е получило така,малко е поспаднал въздуха в него.Това е.Благодаря ти много,мила,хубав ден и на теб.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за отговора!
ОтговорИзтриванеПонеже съм ти голяма фенка и искам да те гледам на живо, би ли ми казала кога и къде ще имаш участие, разбира се ако мога тук да задам този въпрос;)
О,Биби,ще ми бъде много,ама много приятно да те видя на 4 ноември в Студио 5 в 18.30. Ще си направим едно готино шоу с хапване,готвене и малко барокова музика на живо.Ще те чакам,да ми се обадиш непременно,че иначе няма да те позная.Обещай!
ОтговорИзтриванеЕееее,това е страхотно!!! Да знаеш, че ще дойда със сигурност и естествено ще ти се обадя!!!!До скоро, а до тогава мисля да изпробвам доста твои красоти!!! Много ме зарадвва....
ОтговорИзтриванеБиби
Много ти се радвам,Биби. Ще те чакам на 4-ти в Стедио 5. Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеОпитах това руло и то е изключително леко и вкусно! Толкова много благодаря за идеите за цялата красота!
ОтговорИзтриванеЕха,супер.Много,много се радвам.Благодаря ти от сърце и наздраве.
ОтговорИзтриванеЙоли, това е любимото руло на мъжа ми и го хапва с такова удоволствие, а той не понася магданоз :) Приеми поздравления и от двама ни.
ОтговорИзтриванеЕх, че ми е приятно да чуя това! Благодаря и на двама ви! Много сте мили. Но най-вече на теб, че направи рулото. Да ви е сладко!
ИзтриванеЗдравейте, бих искала да ви попитам дали това руло може да се замразява като спаначена бисквитка?
ОтговорИзтриванеЗдравей Мария, никога не съм опитвала, но не съм се и сещала. Мисля, че няма да има никакъм проблем. Продуктите са такива, че са подходящи за замразяване. Ще се радвам, ако ти хареса рулото. Благодаря ти!
Изтриване