вторник, 28 юли 2015 г.

Салата от краставици и козе сирене с ментов дресинг


b2ap3_thumbnail_cucumber_-salad_3.jpg
  
  

   Днес ви представям българското козе сирене. Това, което е важно да знаем е, че козето сирене  е много по-полезно от  кравето. То изобилства от млечнокисели бактерии, които се отразят благоприятно на организма ни. Козето сирене подпомага нервната и имунната система, облекчава симптомите на чувствителен стомах, а някои дори го смятат за пробиотик. Причината е в начина, по който козата се храни. Фактът, че изяжда тревата до корен осигурява съдържанието на важни хранителни вещества и определя специфичния вкус на млякото й.

   Много хора отбягват козето сирене именно заради специфичната миризма и вкус. Но точно това прави някои ястия наистина изтънчени. Силният вкус може да се балансира с нещо по-леко и свежо, например зелени салати и краставици, както в днешната рецепта.

   Можете да я прочетете в блога на farmhopping. 



b2ap3_thumbnail_cucumber_-salad_4.jpg

1 коментар:

  1. Чудесно лятно свежо предложение Йоли.Прекрасна салата !
    Весело лято !

    ОтговорИзтриване