четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Хапки с грозде и зелено сирене






Представям ви едни лесни елегантни хапки от грозде и зелено сирене. Повечето от вас вече знаят за този уникален наш продукт. Обичам да наричам зеленото сирене "Благородникът от Черни Вит". Преди време това име му бе дадено от списание "Меню" и според мен най-точно го характеризира.






Скоро ми гостуваха Цецо и Цонка от Черни Вит. А тях обичам да наричам наричам "Пазителите на Зелено сирене". И двамата за мен са много значими и специални. Малко са хората, които с такава любов и хъс се борят за опазването на българските ценности. Зеленото сирене е истинско кулинарно съкровище! Повече за него може да прочетете тук.





За моята закачка с грозде и зелено сирене рецепта не е нужна, а само няколко продукта: грозде, няколко супени лъжици фина неовкусена извара или рикота, две супени лъжици настъргано зелено сирене и малко счукани ядки по ваш избор.

Смесете в купичка изварата и зеленото сирене. Ако е нужно посолете на вкус. Срежете всяко зърно грозде на две половини и ги слепете, като помежду им сложите малка част от пълнежа. По този начин направете толкова грозде, колкото ви се хапва. Оваляйте в ядките, забодете с клечка за зъби и сервирайте. Това е всичко.

Длъжна съм да кажа, че може да заместите зеленото сирене с горгонзола или някакъв друг вид силно като вкус и аромат синьо сирене. Да ви е сладко!






3 коментара: