петък, 27 ноември 2015 г.

Запечен камамбер с мариновани сушени домати




Суровите сушени домати трябва да се съхраняват на студено и да се консумират в рамките на шест месеца. След това стават тъмни на цвят, ароматът им изчезва и от месестата част не остава и спомен. Това лесно може да се предотврати, ако ги мариновате. Накиснете ги до омекване във вода, след което добре изстискайте с ръце. Наредете ги плътно в буркан, като помежду им сложите различни средиземноморски подправки и чесън. Залейте до горе със зехтин и съхранявайте на хладно място.

Продукти за 2 порции:

1 камамбер
2-3 нарязани мариновани сушени домата
2-3 щипки нарязан розмарин
1 с.л. бадеми на люспи
1 с.л. зехтин

Приготвяне:

* Няма много за обясняване. Сложете сиренето в малка тавичка. Посипене го с доматите, розмарина и бадемите. Полейте със зехтина и запечете за десетина минути в загрята на 200* фурна. Сервирайте с препечен хляб и свежа салата. Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар