понеделник, 4 януари 2016 г.

Риба с кокосова коричка





Днес ви представям една рецепта за риба с хрупкава коричка. Ястието е истински деликатес. С него може да задоволите вкуса и на най-капризния си гост, а и се приготвя много бързо и лесно. Трябват ви само необходимите продукти и 30 свободни минути.  Рибата, сготвена по този начин остана сочна, мазнините са много малко, а хрупкавата коричка е истинска наслада. Вижте рецептата.

Придукти за 4 порции:

4 филета риба по избор
4 жълтъка
4 с.л. кокосови стърготини
4 с.л. натрошени печени бадеми
4 с.л. тена сметана
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин

Приготвяне:

* Посолете рибата и я поръсете с черен пипер.

* В купичка разбъркайте заедно жълтъците, кокосовите стърготини, бадемите и сметаната. Посолете.

* Върху всяко парче риба сложете от плънката и притиснете с пръсти за да я уплътните добре.

* Покрийте тава с хартия за печене и подредете парчетата. Полейте със зехтина. Изпечете рибата за 20 минути в загрята на 200* фурна. Сервирайте гореща с гарнитура от задушени зеленчуци по ваш избор. Да ви е сладко!







1 коментар: