петък, 21 октомври 2016 г.

Супа от миди




Супата се приготвя много бързо. Не преварявайте мидите. Готови са щом черупките се отворят. Важно е да ги добавите към супата в последния момент и да не ги готвите повече за да останат сочни и крехки.

Продукти за 4 порции:

1 кг миди с черупки
40 г масло
1 с.л. ситно нарязан лук
1 скилидка счукан чесън
1 стрък селъри
100 мл бяло сухо вино
200 г заквасена сметана
сол и бял пипер на вкус

Приготвяне:

* Измийте добре мидите и ги сложете в голяма тенджера. Не слагайте никаква течност. Сварете ги за няколко минути, колкото да се отворят черупките. Отцедете бульона и го прецедете през фина цедка. Почистете мидите от черуптике. Ако желаете оставете няколко миди с черупки за гарниране на супата.

* В тенджера задушете в маслото лука, чесъна и ситно нарязаното селъри. Налейте виното и го оставете 1-2 минути да поври без капак за да се изпари остротата на алкохола. Добавете сметаната и бульона от миди. Разбъркайте и разредете с вода до желана от вас гъстота. Подправете със сол и бял пипер. Гответе на тих огън 5 минути. Добавете мидите, разбъркайте и сервирайте. Да ви е сладко!





2 коментара:

  1. Здравейте, изумена съм от кулинарните Ви творби! За мен ще е чест да следите моят скромен блог https://vanillacacao.blogspot.bg/ !
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много за хубавите думи! Много се радвам, че ти харесват рецептите ми. С удоволствие ще се присъединя към твоите последователи!

      Изтриване