четвъртък, 3 ноември 2016 г.

Пирожки с праз





Пирожките с праз и сирене са любими на всички у дома. Невероятно крехки и ароматни! Не съм посочила сол в рецептата. Тестото е с кашкавал, а плънката със сирене. Ако прецените, че няма да е достатъчно солено добавете малко сол. Да спомена нещо и за тестото- не го месете дълго време за да не започне да се отпуска мазнината. Достатъчно е само да съберете тестото в гладка топка.

Продукти около 20 пирожки:

160 г брашно
100 г настърган кашкавал
100 г меко масло
40 г прясно мляко

пълнеж:

1-2 стрък праз
20 г масло
1 с.л. олио
80-100 г натрошено сирене
черен пипер
разбито яйце за намазване
сусам за поръсване



Приготвяне:


* В купа разбъркайте маслото и кашкавала. Добавете млякото, а след това и брашното. Омесете тесто и го приберете в хладилника за 30 минути.

* Нарежете праза на ситно и го задушете в маслото и олиото. Охладете, поръсете с черен пипер и прибавете сиренето.

* Разточете тестото върху поръсен с брашно кухненски плот. С чашка или формичка изрежете кръгчета с желана от вас големина. Върху едното кръгче сложете малко от плънката. Прихлупете с второто кръгче и прищипете краищата, за да се затвори добре пирожката. Може да ги оформите и като полумесеци, ако ви харесва повече.

* Подредете пирожките в тава, покрита с хартия за печене. Намажете с яйце, поръсете със сусам и изпечете за 15-20 минути в загрята на 170* фурна. Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар