петък, 10 март 2017 г.

Полента-крекери





Продукти:

100 г инстантен грис за качамак (полента-грис)
100 г сусам
250 мл зеленчуков бульон
1-2 с.л. оцет
2 с.л. брашно
4 с.л. олио
1/2 ч.л. куркума
1 ч.л. къри
лют червен пипер по желание
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

* В купа смесете качамака и сусама. Залейте с бульона и оставете на стайна температура 2 часа. Прибавете оцета и смелете всичко възможно най-фино в кухненски робот. Сипете брашното, олиото и подправките (подправките може да смените по ваш вкус). Разбъркайте.

* Намажете два листа хартия за печене с малко олио. Изсипете сместа върху единия лист и покрийте с втория. С точилка разточете на тънка кора с дебелина около 2-3 мм. Заедно с хартията пренесете тестото в тава. Махнете горния лист и с остър нож или с ножче за рязане на пица нарежете крекери.

* Изсушете крекерите в загрята на 80 до 100* фурна докато станат хрупкави. Да ви е сладко!





1 коментар:

  1. Обичам полента и това една разкошна идея, Йоли -
    слънчево апетитни, тематични и много ефектни.
    Благодаря, поздрави за теб и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване